Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Греков: Край на скъпите коли и яхти с пари от ЕС

Снимка: БГНЕС
Фермери и бизнесмени вече няма да могат да си купуват скъпи коли и яхти с европейски пари по Програмата за селските райони. Това съобщи министърът на земеделието Димитър Греков, според когото по програмите за селски туризъм ще се одобряват само транспортни средства с цена до 48 хиляди лева.

Не може да се закупува по Програмата за селските райони движими вещи, които да бъдат повече от 48 хиляди лева. Имаме решение на Управителния съвет на Фонд "Земеделие" да не бъдат повече от 48 хиляди лева, така че няма да се купуват яхти, няма да се купуват вертолети, беше категоричен земеделския министър.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Николай Болтаджиев

Д-р Болтаджиев: Да се смени цялата система на заплащане на онколекарствата

Актуалният проблем пред Надзора на Касата е въпросът с премахването на лимитите на болниците . Това каза пред БНР д-р Николай Болтаджиев, който вече е част от Надзорния съвет на НЗОК. Д-р Николай Болтаджиев е новият член на Надзорния съвет на НЗОК " Проблемът трябва да се реши така, както изисква Конституционният съд . Той приема, че не..

публикувано на 23.05.24 в 14:57

Първите 19 модернизирани вагона, купени от "Дойче бан", вече са в България

Първите 19 модернизирани вагона, които страната ни закупи от "Дойче бан", вече са в България. Обновеният подвижен състав се очаква да влезе в експлоатация в средата на юни.  Модернизираните 19 вагона са част от договора за доставка на общо 79, които доскоро са били използвани:  "Може да звучи парадоксално, но това е най-модерната техника на жп вагона,..

публикувано на 23.05.24 в 14:54
Президентът Румен Радев дава брифинг пред медиите по актуални теми в Рим, където е на посещение -  23 май 2024 г.

Президентът Радев изрази готовност за скорошна среща с новоизбрания държавен глава на РСМ

На брифинг в Рим, където е на посещение, президентът Румен Радев определи като "положителен знак" стремежа на държавния глава на Република Северна Македония Гордана Силяновска – Давкова двамата да се срещнат. Днес делегациите и на двете държави са в италианската столица и имаха отделни срещи във Ватикана с папа Франциск. Румен Радев подари на..

публикувано на 23.05.24 в 14:29

Протестиращи срещу беззаконието по пътищата се срещнаха с общинари в София

Участници в шествията, организирани с настояване да спре беззаконието по пътищата, се срещнаха с общински съветници пред сградата на Столичната община. Шумно, със сирени, свирки и клаксони пешеходното и автомобилното шествие навлязоха пред сградата на Столична общи на улица "Московска". За среща с протестиращите от сградата на общината..

публикувано на 23.05.24 в 14:22
Аналена Бербок

Германия разкритикува трите държави, обявили, че ще признаят Палестина

Германското правителство разкритикува самостоятелния ход на Испания, Ирландия и Норвегия, които вчера обявиха, че ще признаят Палестина за държава. Според германската министърка на външните работи Аналена Бербок този ход не води до нищо конкретно и само ще затрудни евентуални мирни преговори.  Норвегия, Испания и Ирландия ще признаят държавата..

публикувано на 23.05.24 в 14:07
Васил Терзиев

Кметът на София предлага временна комисия за лифтовете на Витоша

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев. СОС заседава извънредно за лифта до Витоша и организацията на движението в центъра Ще бъдат търсени и..

публикувано на 23.05.24 в 14:07

Проф. Даниела Бобева: Изчезна патосът за еврото и зеления преход

В предизборните програми има повече реализъм и по-малко амбиция , каза пред БНР финансистът проф. Даниела Бобева – икономически вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски. "Големият проблем е, че никой не казва откъде ще дойдат тези пари за по-високите доходи, за по-социална, за по-демографска политика . Има огромен дефицит в това..

публикувано на 23.05.24 в 13:57