Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от парите за "Автомагистрали-Черно море" вече са преведени

| обновено на 17.07.14 в 15:32
Снимка: БГНЕС

По повод протестите на работници от шуменската фирма "Автомагистрали-Черно море", регионалният министър Десислава Терзиева заяви в Бургас, че е решен въпросът с изпълнителя на обекта. Тя уточни, че част от парите вече са преведени:

Има там нещо, което утре искам да разкажа на пресконференция. Аз искам да разкажа моята гледна точка, защото дни наред сме хулени и обвинявани, че не плащаме пари на работниците. Само искам да кажа, че абсолютно съчувствам  на тези работници и аз като министър на регионалното развитие казах, че трябва първо да спрат поръчките за строителство на пътни участъци на магистрали на най-ниска цена, особено на магистралите, това успяхме да го спрем, и казахме, че трябва в Закона за обществените поръчки да се предвидят специални текстове за подизпълнителите, за да могат те правилно да наемат работниците и да им заплащат.

В конкретния случай, с това отношение между работници и изпълнител по договора се злоупотреби, каза още министър Терзиева.


В Бургас тя коментира и нанесените щети по инфраструктурата по Южното Черноморие след дъждовете. Стойността е около три милиона лева само по републиканските пътища. Министър Терзиева ще предложи част от концесионните такси на плажовете да се отделят за възстановяване на ивиците при бедствие. Терзиева обеща, че ще предприеме мерки за подпомагане на концесионера на Приморско, където дъждът нанесе сериозни поражения на плажа.

В Бургас Десислава Терзиева откри пътен възел на АМ "Тракия" през Българово. С него ще се облекчи трафика от магистралата в посока Несебър-Слънчев бряг и Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Около час продължи протестът на работниците от шуменската фирма „Автомагистрали-Черно море”

Около час продължи протестът на работниците от шуменската фирма „Автомагистрали-Черно море”. По време на протеста синдикалният лидер на пътните строители Господин Янков потърси по телефона ръководителя на агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков ...

обновено на 17.07.14 в 17:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима задържани при акцията срещу купения вот в Бургас

Трима души са задържани за купуване на гласове при специализираната полицейска операция, която започна в Бургас тази сутрин. Три адреса са претърсени в ромската махала на комплекс "Меден рудник", като на единия от тях са открити списъци с имена. По..

публикувано на 30.09.24 в 11:55
Изложба от Националния политехнически музей -

Как са готвели, разкрасявали и забавлявали нашите баби в миналия век?

Знаете ли какво са ползвали в кухнята вашите баби, с какво са си правили модни прически, на какво са слушали музика през първата половина на миналия век? На Регионалния исторически музей гостува изложба от Националния политехнически музей - "Техниката..

публикувано на 30.09.24 в 11:33

Две села в Русенско са без ток заради проливните дъждове

Заради проливните дъждове, без ток все още са селата Караманово и Пиперково в област Русе. Екипите на "Енерго-Про" продължават да работят по отстраняване на възникналите аварии по електроразпределителната мрежа в района, съобщават от Областната..

публикувано на 30.09.24 в 11:31

В Кюстендилско обсъждат действията при потушаване на горските пожари в планината

Да бъде организирана среща за обсъждане на действията при потушаване на горските пожари в планината в Кюстендилско предлагат от общинската управа  в Сапарева баня. Те изпращат мотивирано предложение за такова обсъждане до областните управители на..

публикувано на 30.09.24 в 11:24
Вени Марковски

Вени Марковски: Тръмп няма да се примири с още една загуба

" Опасността е - ако на 5 ноември Тръмп загуби, на 7 ноември може да има една велика октомврийска революция в САЩ. Той няма да се примири с още една загуба и съм сигурен, че ще бъде много по-суров в реакцията си отколкото беше. Като знаем, че преди 4..

публикувано на 30.09.24 в 11:10
Поразена от израелски удар сграда в южните предградия на ливанската столица Бейрут, 23 септември 2024 г.

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан веднага щом има зелена светлина за осъществяване на полета, с който да започне поетапната евакуация на сънародниците ни. Това е било докладвано на премиера Димитър Главчев тази..

публикувано на 30.09.24 в 10:55
Заводът в Порт Талбот.

Най-големият стоманодобивен завод на Острова спира работа

Най-големият стоманодобивен завод в Обединеното кралство ще спре производството днес след повече от 100 години, което ще доведе до загуба на хиляди работни места в Южен Уелс. Доменна пещ 4 – последната работеща пещ в завода на Tata Steel в..

публикувано на 30.09.24 в 10:52