Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение е обявено в три села на община Борован

Евакуират жителите на врачанското село Голямо Пещене

Снимка: БГНЕС
Бедствено положение е обявена в три села на община Борован, съобщи кметът Десислава Тодорова. Поройните дъждове са залели центъра на село Нивянин. Там спасителните екипи се придвижват с лодки. В близкото село Малорад има опасност от преливане на двата язовира. Хората, които живеят до водоемите, са евакуирани.

Стотици хора бяха евакуирани и от врачанското село Голямо Пещене заради преливането на близкия язовир. Местните хора са изведени от домовете им и са настанени в местното училище.
Във врачанската община без вода, заради заливане на помпените станции са селата Девене, Баница и Върбица. Там се отводняват къщи и селскостопански постройки. В село Девене са отнесени двата селски моста, което затруднява придвижването през населеното място.

Тази сутрин на изхода на село Тишевица беше намерен мъртъв 25-годишният селски пастир. Той беше в неизвестност от вчера, от началото на пороите и беше издирван цяла нощ. Обстоятелствата коло смъртта му се изясняват от полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Близо 20 хиляди клиенти на ЧЕЗ още са без ток заради лошото време

Близо 20 хиляди клиенти на ЧЕЗ продължават да бъдат без ток заради бурите. Засегнати са селища в общините Видин, Борован, Бяла Слатина, Враца, Мездра, Роман, Бойчиновци, Ботевград, Костинброд и Своге, както и частично квартали в общините Кремиковци, Люлин..

обновено на 01.08.14 в 14:11

Населени места в страната бедстват след поройните дъждове

Бедствено положение е обявено в седем села в община Родопи , Пловдивско. След обилните дъждове падна част от подпорната стена на реката преди село Храбрино. Срутил се е и мостът над река Първенецка. Освен Храбрино откъснати остават селата Бойково,..

обновено на 01.08.14 в 08:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фермерски и занаятчийски базар "ФермоАрт" се провежда в Силистра

От днес до понеделник в Силистра се провежда фермерски и занаятчийски базар "ФермоАрт", като желанието на организаторите от Община Силистра е провеждането му да бъде регулярно и обвързано с различни празници и чествания. Идеята е продължение на..

публикувано на 01.06.24 в 15:54
Киър Стармър

Британските политици продължават активната си предизборна кампания

Британските политици продължават активната си предизборна кампания като и последните проучвания на общественото мнение показват, че преднината на лейбъристите пред управляващите консерватори остава над 20 пункта. Лидерът на Лейбъристката..

публикувано на 01.06.24 в 15:30

Продължават израелските атаки в Рафах

Продължават израелските атаки в южния град Рафах в Ивицата Газа тази сутрин, след като американският президент Джо Байдън обяви нова пътна карта за постигане на трайно прекратяване на огъня.  Светът приветства новия мирен план за Ивицата..

публикувано на 01.06.24 в 14:56

С тържествен митинг - заря Враца отбелязва 148-годишнината от подвига на Ботев и четата му

С тържествен митинг - заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.  Очаква се слово да поднесе президентът Румен Радев. Денят на почит започна с панихида за Ботев и четата му във..

обновено на 01.06.24 в 14:53

Володимир Зеленски призова за "пълна защита на украинското небе"

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за "пълна защита на украинското небе" след масираната руска въздушна атака през нощта, при която бяха нанесени щети на енергийна инфраструктура в пет украински области, съобщава БТА.  В публикация в..

публикувано на 01.06.24 в 14:40
Педиатричната линейка на Специализираната болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести

В България вече има линейка за спешна помощ на деца

В България вече има линейка за спешна помощ специално на деца. Превозното средство бе демонстрирано в Деня на детето в двора на специализираната болница за детско лечение "Иван Митев".  Пред БНР изпълнителният ѝ директор д-р Благомир Здравков..

публикувано на 01.06.24 в 14:19

Фолклорни групи и изпълнители от цялата страна са в Болярово за събора "Върбова свирка свири"

В крайгранична община Болярово днес се провежда 24 -тото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири". Гост на събора е и вицепрезидентът Илияна Йотова.  В конкурсната програма участват детски фолклорни групи и индивидуални..

публикувано на 01.06.24 в 14:18