Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Устройства в игралните автомати ще ограничават залаганията на зависимите от хазарт

Снимка: БГНЕС

Електронни устройства в игралните автомати ще ограничават залаганията на зависимите от хазарта хора. Това предвижда наредба на Държавната комисия по хазарта, съобщи председателят й Огнемир Митев

Като изиграе 300 евро, машината загасва и му казва “До тук сте, господине, не може да играете повече“. Европейската практика е до 500 евро. Ние искаме да стане много бързо. Въпросът е кой ще плати тези устройства. Бюджетът всеки случай няма да ги плати. Между 5 и 10 хиляди евро на автомат.

Според Огнемир Митев очакваните приходи от хазарт през следващата година са над 150 милиона лева, или с около 20 милиона повече от тази година, които ще дойдат предимно от облагането на онлайн залаганията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявено за издирване 14-годишно момиче от Бяла Слатина е открито в Горна Оряховица

14-годишно момиче от района на Бяла Слатина, което е избягало от дома си и е било обявено от неговите родители за издирване, е намерено тази нощ в горнооряховския квартал "Калтинец". Върху момичето не е имало посегателства.   Момичето е било при 14-годишно момче, с което е имало връзка. Младежът е отишъл да вземе девойката от дома ѝ, за да..

публикувано на 04.10.24 в 11:14
Радослав Стоянов

Радослав Стоянов, БХК: Гладната стачка говори за отчаяние на хората пред институциите

Доверието в прокуратурата, ако е било ниско до преди няколко години, то днес вече може би има отрицателни стойности . Това каза пред БНР съпредседателят на БХК Радослав Стоянов. В предаването "Хоризонт до обед" той коментира гладната стачка на съпругата на Джейхан Ибрямов. Според него това е краен метод на човек да протестира: "По..

публикувано на 04.10.24 в 10:55

Старт: Търсят се 100 най-добри практики в българските училища

Търсят се стоте най-добри практики в българските училища. За 14 години работа с фондация "Заедно в час" със стотици училища и хиляди учители виждаме, че има изключително полезни и добри практики, които се случват в българските класни стаи . Целта на проекта е да събере, опише и публикува тези практики, така че всеки учител да може да се..

публикувано на 04.10.24 в 10:54

Гърция: 10 000 евро за преместване в село в област Еврос

Гърция стимулира заселването на села в област Еврос чрез социални придобивки и създаване на нови работни места. Нова програма на гръцкото правителство е насочена към привличане на жители в села в област Еврос. Предоставят се финансови и данъчни облекчения. При преместване в село под 500 жители държавата отпуска 10 хиляди евро на всяко..

публикувано на 04.10.24 в 10:37
Симеон Александър

Симеон Александър за любовта към киното през японската култура

Симеон Александър е истински кино пътешественик и последното голямо събитие, от което се върна е варненският фестивал Златна Роза.  Пътешествията на Симеон го отвежда до Националния филмов център, Япония и до къде ли още не… За филмите като призвание и пътуването като живот: "При мен киното се появи на късен етап, като начин за масово..

публикувано на 04.10.24 в 10:23

Започна заседанието на КСНС

Започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Участниците в срещата обсъждат рисковете за България след ескалацията на конфликта в Близкия изток и мерките, които трябва да вземат институциите у нас.  Президентът свиква КСНС В заседанието участват председателите на ДАНС - Пламен Тончев и на държавна агенция..

публикувано на 04.10.24 в 10:15
Пламена Игнатова

Пламена Игнатова: Не за пръв път службите играят важна роля по време на избори

"Нещо интересно каза Чакъров (Джевдет Чакъров – бел. ред.) - че ситуацията никак не е за подценяване. Има силно напрежение сред привържениците на ДПС – Доган . Предстои да видим дали то ще ескалира към нещо повече от гладна стачка ." Това каза пред БНР журналистът Пламена Игнатова от Клуб Z относно случая със сваления имунитет на Джейхан..

публикувано на 04.10.24 в 10:14