Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампания за насърчаване на вътрешния туризъм

Снимка: Венета Николова

Министерството на туризма започва кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. В рамките на кампанията ще се представят и рекламират 50 малко известни у нас български туристически обекти. 

Болшинството български граждани предпочитат да почиват в страната, но нямат достатъчно информация за различните обекти и за това как могат да прекарат свободното си време, показва социологическо проучване. Според министъра на туризма Николина Ангелкова ако българските граждани предпочетат почивка в страната, може да се компенсира спадът на руски и украински туристи. Комуникационната кампания, която ще рекламира обектите, цели да насърчи пътуванията на българите. Тя се провежда по проект, финансиран от оперативна програма "Регионално развитие", на стойност един милион и 900 хиляди лева. Договорът е подписан през октомври миналата година и трябва да бъде завършен за десет месеца.

Тези 50 малко познати обекта са били избрани на база на предходен проект, финансиран по оперативната програма, и до техния избор се е стигнало на база на направените предложения от общините, както и социализацията на тези обекти, включително и какви са съпътстващите активности, които могат да се извършват, след като сме посетили мястото, коментира министър Ангелкова.

За всеки един от обектите е предвидено заснемането на рекламен клип, който ще се излъчва по три национални телевизии. Предвижда се публикуване на материали в печатните издания. Рекламното послание на клипа за обектите гласи: Красотите на България са скрити пред очите ни.

Информация за малко известните 50 обекта ще може да бъде намерена в интернет сайт, където посетителите ще могат да публикуват и свои коментари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Фолклорни фестивали ще се борят с алкохолния туризъм у нас

“Арт фестивалите като алтернатива на алкохолния туризъм и културен мост между народите” е задачата, която са си поставили родни изпълнители на фолклорни танци от Българския арт и фолклорен център „Нестия”. Те са единодушни, че има начин за..

публикувано на 14.01.15 в 14:44

Възобновяват ловния туризъм в Чупрене

Общинското ръководство в Чупрене ще работи за възобновяването на киноложката изложба и ловния туризъм в региона през 2015-та година. Разговори се водят за намиране на инвеститор за осъществяването на най-голямата идея за развитието на туризма-..

публикувано на 08.01.15 в 14:09
Средновековната крепост над село Мезек

Село Мезек - вино и туризъм

Съвсем близо до границата ни с Гърция се намира село Мезек. Виното, което се произвежда там го правят популярно в цяла Европа. Тракийската гробница и най-добре запазената средновековна крепост, изложена за туристите по атрактивен начин, привличат посетители..

публикувано на 05.01.15 в 15:45
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ружа Игнатова

САЩ обявяват 5 млн. долара награда за информация за Ружа Игнатова

Американското правителство обявява нова награда от 5 милиона долара за информация, която би довела до ареста на криптокралицата Ружа Игнатова, а българската прокуратура се готви да ѝ повдигне задочно обвинение за финансови измами. Това обявиха в съвместно..

публикувано на 26.06.24 в 14:50
Мохамед Халаф

Мохамед Халаф: Не изключвам да има още една война в Близкия изток

Не изключвам да има още една война в Близкия изток. Тази прогноза направи пред БНР журналистът Мохамед Халаф и добави, че  ако Израел атакува "Хизбула", САЩ няма как да не се включат в тази война . " Всичко зависи от това дали Иран е готов да..

публикувано на 26.06.24 в 14:32

Вилис Цуров: Марк Рюте има способността да посредничи и преговаря, поема НАТО в сложен период

Марк Рюте, новият генерален секретар на НАТО, има способността да посредничи, да преговаря, убеждава , коментира избора на холандеца полк. Вилис Цуров, председател на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантис“, в интервю пред БНР...

публикувано на 26.06.24 в 14:21
Атанас Атанасов в НС, 26 юни 2024 г.

Спор в НС: Опитвал ли се е Атанас Атанасов да вербува офицери от военното разузнаване?

Офицери от служба "Военно разузнаване" са докладвали пред директора ѝ бригаден генерал Венелин Венев, че лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в качеството си на председател на ПГ на ПП-ДБ в 49-ия парламент се е опитал да ги "вербува". Разговорите с..

публикувано на 26.06.24 в 14:14
Юлиян Петров

КТ "Подкрепа" ще иска 150% увеличение на учителските заплати

КТ "Подкрепа" ще настоява пред следващото редовно правителство и парламента за увеличение със 150% на учителските заплати. Синдикатът настоява в срок от 5 г. парите за образование да нараснат до 6 на сто от брутния вътрешен продукт. Това обяви..

публикувано на 26.06.24 в 13:54
Илияна Цанова

Илияна Цанова: Има сериозен риск България да загуби средства по ПВУ

Има сериозен риск България да загуби средства от Плана за възстановяване и устойчивост, предупреди в интервю за БНР Илияна Цанова- зам.-генерален директор на направление "Бюджет" в Европейската комисия. По думите ѝ честата смяна на правителства и липсата на..

публикувано на 26.06.24 в 13:47

ЕЦБ: Инфлацията в България остава доста над референтната ѝ стойност в еврозоната

Инфлацията в България остава доста над референтната ѝ стойност в еврозоната, докато бюджетният дефицит и държавният дълг са под референтните нива. Българското законодателство е съвместимо с Договорите и Устава на Европейската система на..

публикувано на 26.06.24 в 13:42