Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП: Последен ден за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Снимка: Архив

Днес изтича срокът, в който можем да платим данъка върху доходите си с отстъпка от 5 %, припомнят от Националната агенция за приходите.

За да се възползваме от тази възможност, трябва да подадем декларация по електронен път и да нямаме стари задължения към хазната. Отстъпката е само върху данъка за довнасяне. Ако пропуснем тази възможност, данъкът трябва да се декларира и плати до 3 май.

За фирмите крайният срок за деклариране и плащане на корпоративен данък изтича днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пастор Даниел Хъл в съда в Сливен

Делото срещу пастора Даниел Хъл отново не тръгна

За пореден път не бе даден ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудствени действия с 14 деца от кв. „Надежда“ в Сливен. Причината за това стана нов отвод на съдебния състав на Районния съд. Преди заседанието съда ограничи работата на медиите, като не позволи доближаването до вратата на съдебната зала,..

публикувано на 11.06.24 в 19:10
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев: България ще подпомогне Украйна с износ на ток и на оборудване за енергодружествата ѝ

България ще подпомогне Украйна с износ на ток и на оборудване за енергодружествата ѝ, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който представлява страната ни на конференцията в Берлин. Български фирми могат да помогнат и за възстановяване на жилищния фонд и пътищата в страната. Още две села в Източна Украйна са паднали в руски ръце, заявиха днес..

публикувано на 11.06.24 в 18:53
Хънтър Байдън напуска федералния съд  в Уилмингтън, Делауеър, 11 юни 2024 г.

Хънтър Байдън беше признат за виновен по 3 обвинения за незаконно притежание на огнестрелно оръжие

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше признат за виновен от съдебни заседатели в Уилмингтън, щата Делауер, по всички три обвинения срещу него за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.  Според прокурорите п рез 2018 година Хънтър Байдън е прикрил от властите, че употребява наркотици, за да закупи револвер. Това е..

публикувано на 11.06.24 в 18:51

Кметът на Берковица: Преминаването на тирове през Петрохан не е добро решение

Кметът на община Берковица Радослав Найденов е категоричен, че пускането на тежкотоварни автомобили през Петрохан не е добро решение. Очаква се от понеделник тировете за София да минават през прохода.  На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметове и превозвачи обсъдиха вариантите на обходни пътища във връзка с..

публикувано на 11.06.24 в 18:47
Румяна Угърчинска

Румяна Угърчинска: Макрон нямаше друг избор, защото не може да игнорира резултатите от изборите

Макрон нямаше друг избор , защото не може да игнорира това, че е почти двойна разликата в резултатите на неговата партия и на партията на Льо Пен. Това каза пред БНР журналистката Румяна Угърчинска, която живее и работи във Франция, в коментар на решението на  Еманюел Макрон да разпусне Националното събрание на Франция и да насрочи..

публикувано на 11.06.24 в 18:39
Лидерът на

Нов политически трус във Франция, партия "Републиканците" е пред разделение

Лидерът на френската консервативна партия "Републиканците" Ерик Сиоти се обяви за предизборен съюз с крайнодесния "Национален сбор", който спечели най-много гласове в изборите за Европарламент преди дни. Франция пое към предсрочни парламентарни избори, Жордан Бардела е кандидат за премиер Румяна Угърчинска: Макрон нямаше друг избор, защото не..

публикувано на 11.06.24 в 18:24

Посредниците нямат потвърждение, че Израел и "Хамас" са се съгласили с плана за примирие

Катарските и египетските посредници не са получили официални отговори от Израел или "Хамас" за подкрепеното от ООН предложение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, съобщи "Ройтерс". "Хамас" е дала съгласие за плана за примирие Преговорите между посредниците, Израел и радикалната палестинска групировка, в координация със САЩ, продължават,..

публикувано на 11.06.24 в 18:09