Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко русенски села са без ток, в Търговищко снежната покривка достигна 15 см

| обновено на 20.03.18 в 13:47
Снимка: БГНЕС

Русенските села Просена, Долно Абланово, Ново село и част от Басарбово са без ток. Причината е обледеняване на проводниците след обилните снеговалежи. Екипите работят за отстраняване на авариите, а снегопочистващите фирми обработват пътните участъци в целия регион.

Седем села в Шуменска област са без ток заради лошото време. Към момента има забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главния път Шумен – Силистра от Венец в посока Шумен.В района закъсаха три ТИР-а, които не са имали зимно оборудване. Изтеглени са от пътното платно и движението е освободено. Участъкът непрекъснато се почиства заради обилния снеговалеж. По информация на "Енерго про" без ток са отделни абонати в Каолиново, Враничево и Пристое, три екипа на дружеството работят по отстраняване на авариите. Проходими при зимни условия са пътищата в община Шумен, затворен за движение е само панорамният път от пивоварния завод към комплекс "Създатели на българската държава" заради опасно надвиснали клони. След като бъдат отстранени, движението ще бъде възстановено. В града улиците се почистват и посипват с луга. 

По искане на Областното пътно управление и във Варна ще бъде ограничено движението за автомобили над 12 тона по АМ "Хемус". Язовир "Тича" прелива с 10 кубически метра в секунда, а Камчия и Врана са в коритата си и имат достатъчен обем, информира заместник областният управител Петко Шаренков. Оперативните звена на "Напоителни системи" осъществяват контрол на критичните участъци.

Между 10 и 15 сантиметра е снежната покривка в Търговищка областПътищата са проходими при зимни условия, но има ограничения за движение на товарни автомобили. Не се допуска движението на камиони над 12 тона между Търговище и Разград, Попово и Разград. Ограничено е движението на автомобили над 5 тона между селата Лиляк и Александрово, където има активирано свлачище и движението се извършва в една лента. Затворен за движение е Kотленският проход. Заради поставени летни гуми периодично има закъсали автомобили на стръмните участъци около селата Козма, Пробуда и Бистра, на които своевременно се оказва помощ.

Бурен вятър духа в района на Твърдица и прохода "Вратник" и образува снегонавявания, съобщават от Областно пътно управление в Сливен. Сняг вали в планинската част на областта. Снежната покривка е между 10 и 15 сантиметра. Няма затворени за движение пътища в областта. Към момента 20 машини за поддръжка на републиканската пътна мрежа обработват настилките. Остава ограничението за движение на товарни автомобили над 12 тона по пътя Котел - Омуртаг. То е въведено заради пропадане на пътя в района на село Тича. Движението там се осъществява в едната лента. В Новозгорско вали дъжд. АМ "Тракия", в сливенския участък е без ограничение. В късните следобедни часове се очаква да паднат температурите и е възможно да се образува поледица.

Пристанище Бургас е затворено за маневри на всякакви плавателни съдове. Причината е силен вятър, който достига между 12 и 15 метра в секунда. В града вали от сутринта, но според дежурните в община Бургас няма съществени проблеми и наводнени участъци.

Отпадат ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили по основните направления от Силистра за Добрич, Шумен, Русе и Разград, съобщиха от ОПУ Силистра. В района продължава да вали слаб сняг.

Сняг вали в цялата Габровска област. На места шосетата са заснежени. Преминаването през прохода "Шипка" става при зимни условия. Пътищата в областта са отворени за движение, без ограничения. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Отпадат ограниченията за тежкотоварни автомобили по основните направления от Силистра

Обстновката по пътищата в Североизточна България постепенно се нормализира. Пътищата са почистени.  Отпадат ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили по основните направления от Силистра за Добрич, Шумен, Русе и Разград, съобщиха от..

публикувано на 20.03.18 в 13:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре започва Нобеловата седмица на носителите на най-престижните научни призове

Утре, в деня на годишнината на нахлуването на "Хамас" в Южен Израел, с което започна година на кръвопролития и война в Близкия Изток, започва т.нар. Нобелова седмица, по време на която ще бъдат оповестени носителите на най-престижните научни..

публикувано на 06.10.24 в 21:48

При пътен инцидент на автомагистрала "Тракия" загина жена, други двама са в тежко състояние

При пътен инцидент на автомагистрала "Тракия" загина 55-годишна жена, а двама са в тежко състояние, настанени в ямболската болница.   Сигналът за инцидента на 278 км на магистралата в посока София,   е подаден около 16.00 часа,..

публикувано на 06.10.24 в 21:30

Индия заема мястото на Китай при доставките на слънчеви панели за САЩ

Индия заема мястото на Китай при доставките на слънчеви панели за САЩ, пише "Файненшъл Таймс". Индийски производители на части за слънчеви панели са уверени, че могат да запълнят празнината, породена от изключването на част от китайския износ за..

публикувано на 06.10.24 в 20:41

Социалистите в Гърция избират нов лидер на партията

Социалистите в Гърция избират нов лидер на партията. Много е силна активността както в страната, така и в чужбина. Социалистите от ПАСОК направиха оценка на резултатите от евроизборите и решиха, че трябва да се смени лидера и ръководството на..

публикувано на 06.10.24 в 20:26

В Ямбол продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу Covid-19

В Ямбол продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу Covid-19, отчитат от здравната инспекция. Голямо е търсенето и на противогрипни ваксини, но те все още липсват в аптечната мрежа. От   средата на септември интересът към..

публикувано на 06.10.24 в 20:21
Диаграма на 50 най-големи неврона в конектома на плодовата мушица

Първата в света диаграма на мозъка на мушица ще създаде революция в невронауката

Изследователи създадоха първата в света диаграма на мозъка на плодова мушица. Очаква се постижението да доведе до революция в невронауката и лечението на разстройствата на мозъка. Всичко, което правим мислим или чувстваме, произлиза от модел на..

публикувано на 06.10.24 в 20:19

Чуждестранни спасителни екипи пристигнаха в Босна и Херцеговина след опустошителните наводнения

Чуждестранни спасителни екипи пристигнаха в Босна и Херцеговина, за да помогнат след опустошителните наводнения, отнели човешки животи по-рано тази седмица. Спасителни екипи от съседните на Босна и Херцеговина страни и от Европейския съюз се..

публикувано на 06.10.24 в 20:14