Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нивото на река Дунав при Никопол се повишава

Снимка: Радио Видин

Нивото на река Дунав при Никопол се повишава, съобщи кметът на града. В дунавските общини Никопол, Долна Митрополия, Гулянци и Белене е обявена първа степен на готовност при наводнение.

Остава в сила първа степен на готовност при наводнения за четири дунавски общини – Никопол, Долна Митрополия, Гулянци и Белене.

Валежите от сняг продължават в Плевенска област, нивото на река Дунав при Никопол се е повишило тази нощ. За мерките в крайдунавския град кметът Валерий Желязков разясни:

"Нивото на Дунав е на 670 см и на 7 метра ниво ще има готовност 2-ра степен. Днес събрах и щаба, координирахме действията. Всеки ден се знае какви действия ще се предприемат в бъдеще при повишаване на нивото на Дунав. Това се очаква. Днес установихме и местата, където могат да бъдат евакуирани хора. Имаме готовност с резервни жилища. Разпоредил съм се да бъдат разпечатани листовки, които да бъдат дадени на хората и да знаят как ще се отреагира". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Язовир

Прелива язовир "Студен кладенец" и от него контролирано се изпуска вода

Язовир "Студен кладенец" е единственият, стопанисван от НЕК, който в момента прелива и от него контролирано се изпуска вода. Останалите два от каскадата "Долна Арда" – язовирите "Кърджали" и "Ивайловград" – имат по около 10 процента свободен обем...

публикувано на 22.03.18 в 13:27

Високи са нивата на реките Струма и Места, няма опасност от преливащи язовири

Високи са нивата на реките Струма и Места, но увеличение на водните обеми през последното денонощие не са регистрирани. Към момента в областния щаб за  реакция при бедствия и кризи в Благоевград не са подадени сигнали за опасност от преливащи язовири...

публикувано на 22.03.18 в 14:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни изследвания на пушачи в София, Благоевград, Пловдив и Плевен

Безплатни изследвания на дишането при пушачи ще се проведат през месец май в София, Пловдив, Плевен и Благоевград в рамките на кампанията „За живот без тютюнев дим“. Инициативата е на Асоциацията за профилактика на белодробните заболявания и Института за..

публикувано на 06.05.24 в 22:46

Песнопения на патриарх Неофит звучат в храма на Граничкия манастир за Възкресение Христово

Песнопения на починалия патриарх Неофит звучат в храма на Граничкия манастир "Св. Лука" за Възкресението Христово. Така ще е и в през следващите дни. В центъра на храма е портретът на Негово светейшество с траурна лента в горния десен ъгъл...

публикувано на 06.05.24 в 20:34
Лидерът на

"Хамас" обяви, че приема условията за прекратяване на огъня в Газа, предложени от Египет и Катар

Палестинската групировка "Хамас" обяви, че е приела предложението на посредниците от Египет и Катар за условията за прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс. В съобщението на "Хамас" се отбелязва, че лидерът й в изгнание Исмаил Хания е..

публикувано на 06.05.24 в 20:09

Божури и диви лалета привличат туристи в Кюстендилско

Редки растения  - божури, които сега цъфтят, както и диви лалета, привличат много туристи и природолюбители в празничните дни в Кюстендилско. Срещат се в местността Черна нива ( между Кюстендил и Дупница), на връх Виден (1480 м.) в Конявския Балкан, както..

публикувано на 06.05.24 в 20:06

Почетоха паметта на участници в Първата световна война пред мемориала "Военно гробище" в Силистра

Представители на местна и държавна власт, граждани и потомци на участници в Първата световна война отдадоха почит днес, поднасяйки венци и цветя пред мемориала "Военно гробище" в Силистра. То е третото запазено у нас от времето на Първата световна..

публикувано на 06.05.24 в 19:46
Ва българското военно гробище край Ново село в Северна Македония, архив, май 2о23 г.

Отбелязаха Деня на храбростта на българското военно гробище в Ново село, Северна Македония

Българска делегация отбеляза днес Деня на храбростта на едно от малкото запазени български военни гробища в Република Северна Македония - в Ново село. Церемонията е започнала с химните на двете страни, информира БТА. Там са били посланикът ни Скопие..

публикувано на 06.05.24 в 19:35

ГЕРБ-СДС иска да се пребори за два мандата в Монтана на вота през юни

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата ГЕРБ-СДС за народни представители в Монтана, където политическата сила ще се бори да вземе 2 мандата.  Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи за регистрация на листата за народни представители от Монтана...

публикувано на 06.05.24 в 19:25