Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици организираха коледно тържество за деца в русенска болница

Учениците зарадваха децата, настанени за лечение в педиатричното отделение УМБАЛ „Канев“ в Русе.
Снимка: БГНЕС

Ученици доброволци от математическата гимназия в Русе организираха коледно празненство за децата, които са настанени за лечение в педиатричното отделение на болница „Канев“.

Вместо да си разменят подаръци помежду си младежите от 11-и и 12 клас на математическата гимназия решили този жест да е към децата от педиатричното отделение на болницата. Те сами написали сценария за празненството, подготвили изненади и помолили Дядо Коледа да мине първо през русенската болница, обясни учителката им Мирослава Костадинова.

„Искаме всички да са здрави, щастливи и да могат до нова годна да стигнат до вкъщи“, добави тя.

Малките пациенти бяха щастливи въпреки временните си здравословни проблеми. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаква се кабинетът да отпусне компенсации за щетите от наводнението в Карловско

Очаква се днес служебният кабинет да отпусне до 10 милиона лева за най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе водното бедствие преди близо две години в Карловско.  Ангажиментът беше поет от министър-председателя Димитър Главчев пред кмета на Карлово Емил Кабаиванов миналата седмица след протести на жителите от пострадалите села...

публикувано на 05.06.24 в 05:19

Възстановяване на почвите и екосистемите е целта тази година на Световния ден на околната среда

Възстановяване на почвите, спиране на опустиняването и изграждане на устойчивост спрямо сушата са във фокуса на днешния Световен ден на околната среда. Очаква се над 150 държави да се включат в отбелязването на най-значимия празник, посветен на опазването на планетата.  Според Конвенцията на ООН за борба с опустиняването до 40 процента от земята страда..

публикувано на 05.06.24 в 04:46

Многобройни прояви в Световния ден на околната среда

Днес се отбелязва Световният ден на околната среда. Редица събития ще има в страната, целящи повишаване на осведомеността и предприемане на действия по въпросите, касаещи околната среда.  Темата тази година е "Нашата земя, нашето бъдеще, ние сме поколението възстановяване" с фокус върху борбата с опустиняването и деградацията на почвите, което засяга..

публикувано на 05.06.24 в 04:30

Телевизионен диспут между партийните лидери във Великобритания

Във Великобритания лидерите на Консервативната и на Лейбъристката партия – Риши Сунак и Киър Стармър проведоха първия си телевизионен диспут преди общите избори на 4 юли. Лейбъристите изпреварват торите в проучванията на общественото мнение  с повече от 20 пункта, но анкета сред публиката веднага след дебата показа, че макар и с малко премиерът е спечелил..

публикувано на 05.06.24 в 03:25
Вера Йоурова

ЕК: Франция, Германия и Полша са постоянно обект на руски атаки с дезинформация

Франция, Германия и Полша са се превърнали в постоянни мишени на руски атаки с дезинформация по време на предизборната кампания за предстоящия вот за членове на Европейския парламент. Това обяви еврокомисарят за ценности и прозрачност Вера Йоурова, цитирана от Франс прес. Тя се позова на данни от Европейската обсерватория за цифрови медии и допълни, че..

публикувано на 05.06.24 в 03:25

Горещини се очакват в Гърция през следващите няколко дни

Гръцките власти предупреждават за изключително високи температури в следващите дни. Туристите бяха предупредени да избягват обедните часове за плаж. Във вторник на няколко места в страната бяха измерени температури от 40 градуса. От националната метеорологична служба съобщават, че през идните дни термометрите ще достигнат от 37 до 40 градуса. В северната..

публикувано на 05.06.24 в 02:56
Посетители на Британския музей на фона колекцията с Мраморите на Елгин, Лондон, архив.

Турция се намеси на страната на Гърция в спор с Великобритания за ценни артефакти

Турция се намеси изненадващо в подкрепа на гръцките усилия да си върне „Мраморите на Елгин“ от „колониалното“ Обединено кралство, съобщи вестник „Дейли телеграф“. Гръцкото правителство твърди, че лорд Елгин е откраднал древните скулптури от Атина през 19 век, докато шефовете на Британския музей твърдят, че той е получил писмено законно разрешение да ги..

публикувано на 05.06.24 в 02:38