Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Теодора Александрова се е отказала и не тренира

Снимка: Sportal.bg

„Теодора Александрова, доколкото знам, се е отказала и няма да тренира с ансамбъла“, това заяви пред БНР президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева  по време на контролното състезание, валидно за селекцията на националния отбор – индивидуално (жени).

„Елена Бинева се възстановява добре, предполагам в най-скоро време ще се включи на пълни обороти в подготовката. Иначе, подготовката на ансамбъла върви много добре. Новата система, която изиска Весела Димитрова с два състава показва много добри резултати. Състезателките и от втория състав са много добре подготвени, което ни дава успокоение за бъдещето“, допълни Раева.

В официалното контролно, валидно за селекцията на националния отбор – индивидуално (жени), се включиха 18 момичета.

„Това контролно ни показва състоянието на състезателките ни за следващия олимпийски цикъл, след Игрите в Токио. От всички коренно се отличава Петя Борисова, която по регламент трябваше да участва. Открояват се още Таня Воложанина, Анна Келман, Йоана Николова, Вая Драганова и Лъчезара Пекова. Вярвам, че в тяхно лице ще имаме един добър отбор за следващият олимпийски цикъл“, сподели още Илиана Раева.

Според нея в основният състав на националният отбор ще бъдат включени 6 момичета, а още 3 или 4 ще допълнят разширения тим.  Президентът на централата смята, че  повсяка вероятност новия сезон няма да започне с Гран При на Москва, както беше в последните години.

„Ще нарушим традицията. Треньорите са направили един по-различен план за участие в състезанията. Основното  и най-важното е да бъдем във върхова форма на световното първенство в Баку“, завърши Раева.

В залата контролното беше наблюдавано и от трите ни най-силни гимнастички – Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн.

„Празниците минаха много добре. Починахме си. Нямам травми в момента. Възстанових се от предишната контузия. Нямам фаворити. Всички деца са много добре подготвени и точно за това са тук. Много са работили през годините и го заслужават“, сподели Боряна Калейн.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джесика Пегула

Джесика Пегула отпадна от Откритото първенство на Великобритания

Петата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Пегула претърпя поражение от отстранилата по-рано на турнира в Лондон и Виктория Томова китайка Синю Ван с 4:6, 7:6(9), 1:6 за два часа и 12 минути игра. Ван пласира 38 печеливши удара, комбинирани с 33 непредизвикани грешки на..

публикувано на 04.07.24 в 20:10
Новак Джокович

Новак Джокович даде сет, но се класира за третия кръг на Уимбълдън

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джейкъб Фърнли с 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 за три часа на корта. 22-годишният британец е номер 277 в световната ранглиста и за първи път..

публикувано на 04.07.24 в 20:06
Максим Манолов

Максим Манолов на финал на 200 метра бруст във Вилнюс

Максим Манолов се класира за финала на 200 метра бруст на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс (Литва).   След бронзовия медал на 50 метра бруст вчера, състезателят на ПСК Черно море атакува ново влизане в топ 8 и успя, след като финишира с шесто време за 2:14.01 минути  в полуфиналите на 200 метра бруст. С..

публикувано на 04.07.24 в 20:02
Дилан Грьоневехен

Грьоневехен спечели 6-ия етап от Тур дьо Франс, Погачар остава начело

Нидерландецът Дилан Грьоневехен от отбора на Джайко Алула стана победител в шестия етап от колоездачната обиколка на Франция - 163,5 километра от Макон до Дижон. 31-годишният Грьоневехен стигна до първата позиция с финален спринт, в който успя да изпревари белгиеца Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк) и еритрееца Биниам Гирмай (Интермарше)...

публикувано на 04.07.24 в 19:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев четвъртфиналист в Карлсруе

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Карлсруе (Германия) с награден фонд 74 825 евро. Андреев победи във втория си двубой участващия с "уайлд кард" представител на домакините Юстин Енгел с 4:6, 6:4, 6:0 за близо два часа на корта. Българинът загуби първия сет, но във втората част..

публикувано на 04.07.24 в 19:18
Хуберт Хуркач

Хуркач се контузи и приключи с Уимбълдън

Номер 7 в световната ранглиста по тенис Хуберт Хуркач (Полша) получи контузия в тайбрека на четвъртия сет срещу французина Артюр Фис и отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания. Хуркач изоставаше с 6:7(2), 4:6, 6:2, 6:6, а при 7:7 точки плонжира за воле на мрежата и спечели разиграването и стигна до сетбол, но при..

публикувано на 04.07.24 в 19:12
Максим Манолов (отпред, вдясно)

Максим Манолов с бронз на eвропейското първенство по плуване за юноши

Максим Манолов (Черно море, Варна) спечели бронзов медал на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс, Литва.   Манолов се качи на почетната стълбичка в дисциплината 50 метра бруст.  Във финала българинът финишира за време 27.89 секунди и отстъпи само на 16-годишния турчин Нусрат Алахверди с 27.60 секунди и Субаир Билтаев от..

публикувано на 04.07.24 в 06:26