Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На ГКПП Гюешево не се пропускат товарни автомобили поради срив в митническата система

| обновено на 03.02.19 в 17:12
митница
Снимка: Ани Петрова

Срив в митническата информационна система на ГКПП-Гюешево. От 11 часа днес на ГКПП не се пропускат товарни автомобили поради срив в митническата система – така е и на другите граници, казаха служители на ГКПП-Гюешево, които потърсиха Националното радио привечер.

Над 50 са чакащите да преминат през ГКПП-Гюешево тирове и камиони, които не могат да бъдат обработени заради срив в митническата информационна система, казаха водачи. Обраувалата се колона е на 2 километра, казаха от дежурната сменя на пункта. 

Сривът е в митническата информационна система – "Пътни такси", митнически режим – за "транзитно преминаване", за "изход" и др. Митничарите просто не могат да отворят и влязат в компютрите си. Това води до струпване на товарни автомобили, които няма как да бъдат обработени и да преминат. Лошото е, че отникъде не е обяснено на служителите какви са причините, довели до срива и кога ще бъдат отстранени. "Някакъв ужас е", каза малко след 16 ч. днес митничар от дневната смяна, пожелал анонимност.

"Сривът е в митническата информационна система, пътни такси, митнически режим за транзитно преминаване, за изход и други. Това води до струпване на товарни автомобили, които няма как да бъдат обработени и да преминат. Лошото е, че никъде не е обяснено на служителите какви са причините, довели до срива и кога ще бъдат отстранени".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От избори на избори политическата апатия сред жителите на община Павликени става все по-голяма

Община Павликени има представители в почти всички великотърновски листи за 50-ото Народно събрание и кандидати за евродепутати в листите на водещите политически формации. Изборите в Павликени и селата са заложник на два основни проблема – безводието в близо половината населени места в общината и заводът за производство на каменна вата в..

публикувано на 07.06.24 в 14:21
Илияна Йотова

Йотова: Резултатите от изборите не са предопределени

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова гражданите да гласуват в неделя и подчерта, че резултатите от изборите не са предопределени.  "Нека да си припомним конституционния текст, че цялата власт произтича от народа. Искам да го припомня това и на тези, които ни принуждават по всякакъв начин да забравим този конституционен текст, както и да се..

публикувано на 07.06.24 в 14:01
Разделителната линия между областите Добрич и Варна

В област Добрич вече губят вяра, че един ден и те ще се движат по европейски пътища?

За изоставането на инфраструктурата на област Добрич се говори от години и отново от години се леят обещанията на политиците да се обърне повече внимание на Североизточна България. Реалността показва, че поетите ангажименти остават само във времето на предизборна кампания и веднага след нея Добруджа остава точно толкова в периферията на..

публикувано на 07.06.24 в 13:56

Раздават хигиенни материали на над 618 000 души в пунктовете на БЧК

От 11 юни започва раздаването на пакетите с хигиенни материали по Програмата "Храни и основно материално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). С тях ще бъдат подпомогнати над 618 000 души, които получиха последните пакети с храни от април досега. Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се..

публикувано на 07.06.24 в 13:34

ЕК: Украйна и Молдова са изпълнили реформите за начало на европреговори

Европейската комисия смята, че Украйна и Молдова са изпълнили всички необходими реформи за започването на преговори за членство в ЕС, съобщиха от белгийското ротационно председателство. Комисията е информирала за своята оценка постоянните представители на страните членки. Според Комисията, Украйна е изпълнила изискванията за приемането на..

публикувано на 07.06.24 в 13:30

Марин Коруджиков: Държавата трябва да се обърне към железницата

" Държавата трябва да се обърне към железницата. Необходимо е да се отпуснат пари за ремонти, да се инвестира в човешки ресурс ". Този призив отправи в ефира на БНР  Марин Коруджиков, заместник – председател на Синдиката на железничарите от Горна Оряховица. Бърз влак прегази двама работници в Плевенско Венцислав Славков, БДЖ: В годините бяха..

публикувано на 07.06.24 в 13:29
Володимир Зеленски в Париж

Зеленски в Париж: В Украйна се намира ключът към сигурността на цяла Европа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение във Франция, произнесе реч пред френското Национално събрание. "В Украйна се намира ключът към сигурността на цяла Европа." - това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред френските депутати и редица политически фигури, дошли за неговото слово в Националното събрание,..

публикувано на 07.06.24 в 13:17