Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК иска мерки за премахване на терористично съдържание в интернет

| обновено на 11.03.19 в 13:18
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Eврокомисарят за съюза на сигурността Джулиан Кинг призова да се направи повече за премахването на терористичното съдържание в интернет по време на своето обръщение в памет на жертвите на тероризма.

Все още има много такива материали, които се разпространяват в мрежата и често поразяват младите уязвими умове. Това води до част от насилието, което завзема улиците. Трябва да работим заедно с властите, но и с големите социални платформи, за да премахнем това съдържание и да възпрем отравянето на младите в обществото, заяви той.

Днес Европа почита за 15-ти път жертвите на тероризма. Денят се отбелязва от 2005 г. по предложение на Европейския парламент. Повод станаха атентатите на „Ал Кайда“ в градската железница на Мадрид на 11 март 2004 година, когато загинаха 193 души, като сред тях бяха 4-ма българи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ИА "Борба с градушките": Изстреляли сме 9082 ракети, зареждаме непрекъснато

" Към момента сме изстреляли 9082 ракети. Зареждаме непрекъснато с нови ракети. Към момента имаме добра зареденост ". Това заяви пред БНР Цветелина Димитрова - главен директор на Изпълнителната агенция "Борба с градушките".  Тя подчерта, че и днес има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, но увери: "Имаме пълното съдействие..

публикувано на 14.06.24 в 12:58

ЦИК: 2 211 648 действителни гласове, над 58 000 недействителни

ЦИК оповести, че на изборите са отчетени над 58 000 недействителни гласове, а общият брой на действителните гласове е 2 211 648. Това показват данните на  Централната избирателна комисия от гласуването за Народно събрание. 63 913 са гласувалите с "Не подкрепям никого". Данните от разпределението на мандатите на партиите и коалициите по..

публикувано на 14.06.24 в 12:42

Частично бедствено положение в село Рибарица

С решение на общинския щаб за защита на населението в село Рибарица беше обявено частично бедствено положение след вчерашната опустошителна градушка. За около 20 минути снощи в Рибарица са паднали 20 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка с големина на топка за тенис. Ледените късове са нанесли сериозни щети върху покривите на..

публикувано на 14.06.24 в 12:30
Вера Мутафчиева

"Случаят Джем" - не просто на американския пазар, но продаде първия си тираж за 2 месеца

Знаменитият роман на Вера Мутафчиева "Случаят Джем" не просто излезе за първи път на американския пазар, но и продаде първия си тираж за много кратко време - 2 месеца. Книгата е в превод на Анджела Родел.  ""Случаят Джем" е една тежка книга, историческа, която обаче е много актуална в момента. По много интересен начин изследва връзката между..

публикувано на 14.06.24 в 12:15

Протест пред МОСВ срещу рудодобива в Босилеградско

Сдружение "Балканка" организира тази сутрин протест пред Министерството на околната среда и водите срещу рудодобива в района на Босилеград, Сърбия. Сдружението настоява за по-активни действия от българска страна, за да се ограничи трансграничното замърсяване на водите, особено с оглед на разширяване на производствата. МОСВ отказа положителна..

публикувано на 14.06.24 в 12:02

МОСВ отказа положителна оценка на предложението за мини край Босилеград и Кюстендил

Министерството на околната среда и водите не даде положителна оценка за допустимост на инвестиционно предложение за разработване на две минни находища в района на сръбско-българската граница в областите на Босилеград и Кюстендил.  Причините за отрицателното становище на българската страна по трансграничната процедура са както екологични, така..

публикувано на 14.06.24 в 11:52

Катастрофа затвори пътя Казанлък - Стара Загора

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента по пътя Казанлък - Стара Загора в района на Стара Загора. Трафикът се осъществява в активната лента заради пътен инцидент. Заради катастрофа при километър 44 на автомагистрала "Тракия" в посока София движението е в аварийната лента. Поради аварирал тежкотоварен автомобил в една..

публикувано на 14.06.24 в 11:37