Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничителите по столичната ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат демонтирани за сметка на изпълнителя

Временни съдове за смет ще бъдат поставени на ул. „Граф Игнатиев“

2
Ремонт на пирамидите на ул. ,,Граф Игнатиев''
Снимка: Ани Петрова

За сметка на изпълнителя ще бъдат разходите по демонтажа на ограничителите за пешеходци по столичната улица „Граф Игнатиев“. Главният архитект на София има за задача да направи предложение какви елементи да бъдат монтиран с цел по-голяма сигурност за хората. Въпрос на разчети е колко ще струва монтажът на новите елементи, посочи кметът Йорданка Фандъкова.

"Вариантите са между нещо, което е по-естетично и ниско, и нещо, което е по-сигурно и по-високо. Единствената цел е да бъде безопасно. Има най-различни възможности, важни са обаче и навиците на гражданите, защото ако сме свикнали със споделено движение, тогава е по-лесно. Ако още не сме свикнали, не можем да поемем риска хората да се нараняват", каза още столичната кметицата. 

От четвъртък започва поставяне на временни съдове за смет по улицата. Те ще бъдат разположени съобразно строителните дейности и местата с най-голям пешеходен поток, в близост до кръстовища и спирки. Кошчетата ще останат до приключването на строителните дейности и приемането на обекта. Целта е осигуряване на регулярно сметосъбиране по ул.“Граф Игнатиев“. Продължава монтирането на паркова мебел в това число и съдове за отпадъци, който ще бъдат въведени в експлоатация с приемането на обекта. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Случаите на наранени от

"Акулските перки" по "Граф Игнатиев" се премахват по-лесно политически, не юридически

"Във всички случаи, при първите счупени крака, инциденти и заведени дела ограничителите на „Граф Игнатиев“ ще бъдат премахнати, така че нямам големи страхове, че това ще остане завинаги." Това прогнозира пред "Хоризонт" през декември арх...

публикувано на 13.03.19 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК въведе временни мита върху вноса батерии за електромобили от Китай

Европейската комисия наложи временни изравнителни мита върху вноса на захранвани с батерии електромобили от Китай. Мярката идва след продължило 9 месеца разследване от страна на Комисията на държавните субсидии от Пекин. Въз основа на..

публикувано на 04.07.24 в 12:47
Джейхан Ибрямов

Изключиха Джейхан Ибрямов от ПГ на ДПС

Зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов беше изключен от ПГ на ДПС. Решението беше прочетено от парламентарната трибуна от председателстващия заседанието Росица Кирова. То е било взето днес, като "за" изключването му са гласували 30..

публикувано на 04.07.24 в 12:18

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища

Агенцията по горите прекрати дейността на две сечища и два склада за дървесина заради нарушения на Закона за горите. В рамките на един ден горските са проверили над 450 обекта за добив на дървесина и 15 склада за съхранение, преработка и..

публикувано на 04.07.24 в 12:08

Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър

Преди заседанието по делото за катастрофата на столичния булевард "Сливница", в която загинаха  24-годишната Анна-Мария Малчева и 22-годишния Явор Стоянов, представители на сдружение "Ангели на пътя" се срещнаха със служебния правосъден министър..

публикувано на 04.07.24 в 11:59

Родители: Всичко се наваксва с частните уроци

През последните години частните уроци станаха все по-разпространени. Често при избора дали частен урок или школа - цената също е от значение. Цената за един час при учител варира от 40 до 80 лв.  Според родителите обаче децата имат нужда от частни..

публикувано на 04.07.24 в 11:02
Нико Тупарев

Прокуратурата вече не иска ареста на Нико Тупарев

Софийската апелативна прокуратурата оттегли протеста, внесен от първоинстанционната Градска прокуратура, срещу освобождаването от ареста, без каквато и да е мярка за неотклонение, на телевизионния продуцент Нико Тупарев. Това стана по време на..

публикувано на 04.07.24 в 10:56

Собственици на аптеки внесоха в РЗОК предизвестия за прекратяване на договорите със Здравната каса

Собственици на аптеки внесоха в Районните здравноосигурителни каси предизвестия за прекратяване на договорите си с Националната здравноосигурителна каса. Подаването на предизвестията е отчаяна крайна форма за предизвикване на диалог и намиране на..

публикувано на 04.07.24 в 10:49