Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската лира понижи курса си спрямо долара и еврото

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската лира понижи курса си спрямо долара и еврото.

За първи път от седмици един паунд струва едно евро и 30 евроцента, посочват анализатори, цитирани от "Вашингтон пост". Според тях причината за срива на британската валута е продължаващата несигурност около развода между Лондон и Брюксел и все по-голямата вероятност той да бъде с най-лошия възможен сценарий, без сделка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нарушаване правилата за безопасност е водещата версия за влаковия инцидент в Плевен

Водещата версия за настъпилия тежък инцидент в Плевенско, при който бързият влак от Варна за Мездра прегази служител и рани друг, е нарушаване правилата за безопасност. Това каза окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов: "Ремонтната дейност е била планова. Чисто технически е трябвало да бъде извършена в хладна част от денонощието, когато..

публикувано на 07.06.24 в 17:13

НСИ: Растеж на БВП в началото на 2024 г. с 0,4% на тримесечна и с 1,8% на годишна база

Българската икономика нараства през първото тримесечие на 2024 г. с 0,4% спрямо последните три месеца на предходната година, когато се разшири с 0,5 на сто, показва предварителната неревизирана оценка на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо първото тримесечие на 2023 г. БВП се повишава през периода януари - март 2024 г. с 1,8%,..

публикувано на 07.06.24 в 16:33

Ще продължи ли РСМ по пътя към ЕС и трябва ли България да е с по-активна позиция?

След парламентарните и президентски избори в Република Северна Македония и пред вратата на парламентарните и евро изборите в България, темата за бъдещите отношения между двете съседни държави остава проблемна и трудно предсказуема. Ще продължи ли Република Северна Македония по пътя към членство в ЕС и готова ли е да изпълни исканията на..

публикувано на 07.06.24 в 16:31
Снимката е илюстративна

Плакатна война и напрежение съпътстваха предизборната кампания в Кюстендилско

Плакатна война и напрежение съпътстват предизборната кампания  в Кюстендилско. Така ще е дори и в нощта преди деня за размисъл,  коментират в местните партийни щабове. В Районната избирателна комисия е постъпила жалба от една от коалициите, че наети от друга коалиция хора лепят върху техните плакати. Правят го и нощем, което е нарушение на чл...

публикувано на 07.06.24 в 16:24

ЦИК даде разрешение машините за гласуване да бъдат транспортирани по места

Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение машините за гласуване, предназначени за секциите в страната да напуснат склада и да бъдат транспортирани по места.  Заместник-председателят на Комисията Емил Войнов:  "Пускат това писмо от "Сиела Норма", с което ни уведомяват, че всички машини за гласуване са инсталирани и ни изпращат серийните..

публикувано на 07.06.24 в 16:20
Румен Спецов

Спецов: Сливането между НАП и Агенция "Митници" върви по план

Сливането между Националната агенция по приходите и Агенция "Митници" върви по план и се работи това да се случи от 1-ви януари 2025 г., въпреки все още нерешените законови промени. Това заяви във Велико Търново изпълнителният директор на НАП Румен Спецов. Той провежда закрити срещи с данъчните и митничарите за предстоящото сливане на..

публикувано на 07.06.24 в 16:11

Стабилизирано е състоянието на простреляния 19-годишен младеж в Плевен

Стабилизирано е състоянието на простреляния 19-годишен младеж в Плевен. С личния си пистолет служител на МВР в града е стрелял по водача на автомобил, който се опитал да избяга при опит за проверка на пътя.  "МВР няма да толерира превишаване на полицейските правомощия", заяви директорът на Националната полиция.  Прокуратурата работи приоритетно по..

публикувано на 07.06.24 в 16:09