Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания по делото "Иванчева"

Петко Дюлгеров
Снимка: БГНЕС

Един от подсъдимите за корупционната афера в столичния район "Младост" – Петко Дюлгеров, се отказа от първоначалните си показания, че е бил посредник между кметицата Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и строителния предприемач Александър Ваклин при искането на подкуп от 500 000 евро.

Дюлгеров даде обяснения пред Специализирания наказателен съд и заяви, че показанията са дадени под натиск и в присъствието само на служебен адвокат.

Преди него обяснения дадоха и Иванчева и Петрова, а съдия Иво Хинов насрочи финалните пледоарии за 14 април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Десислава Иванчева заяви, че когато е влязла в кметството, „Артекс“ са имали около десетина сгради в квартала

Иванчева обяви, че „Артекс“ е била от първите, подали сигнал срещу нея

Името на фирма „Артекс“ излезе и по делото срещу кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева. При обясненията си - на финала на делото за корупционната афера в столичния район, тя обяви, че фирмата е била едно от първите, подала сигнал срещу нея  в..

публикувано на 09.04.19 в 11:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Китайски сили обградиха Тайван при учения

Китайски сили обградиха днес 23-милионен Тайван при военноморски и военновъздушни учения и обеща кръвта на "силите на независимостта" да потекат на самоуправляващия се остров. Това съобщиха АФП и Ройтерс 35 от общо 49 изтребителя и самолета са..

публикувано на 23.05.24 в 22:28
Уестминстърският магистратски съд

Британски гражданин е обвинен в подпомагане на руското разузнаване

Британски гражданин беше обвинен в подпомагане на руското разузнаване, след като беше арестуван от полиция за борба с тероризма.  64-годишният Хауърд Майкъл Филипс от Харлоу в графство Есекс беше арестуван в централен Лондон и изправен днес пред..

публикувано на 23.05.24 в 22:24
Франк-Валтер Щайнмайер

Германия отбелязва 75 години от приемането на конституцията си

Днес Германия отбелязва 75-атата годишнина от приемането на Основния закон на страната. В реч по време на честванията в Берлин германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова всеки гражданин на федералната република да брани демокрацията и..

публикувано на 23.05.24 в 22:18

Трима млади мъже са задържани за отглеждане на канабис в с. Попинци

Криминалисти от РПУ Панагюрище разкриха оранжерия за канабис в село Попинци. Задържани са трима млади мъже. При специализираната акция са претърсени няколко адреса, в един от тях е открита миниоранжерията, която е била оборудваната система за контрол..

публикувано на 23.05.24 в 21:43

Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете

Тонове боклук плуват по река Струма след обилните дъждове от последните дни, сигнализират от Общината в Невестино. От тамошната управа са написали писмо до кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов да разпореди почистване на коритото на река Банщица,..

публикувано на 23.05.24 в 21:38

Над 80 творци и артисти от различни области бяха отличени на церемония в Министерството на културата

Над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата бяха отличени за техния принос в развитието на българската култура и духовност на церемония в Министерството на културата. Сред наградените в навечерието на 24 май са народната певица Валя..

публикувано на 23.05.24 в 21:30
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на тържественото честване на годишнината на читалище

Йотова: В предизборната кампания не се набляга на идеи, водещ елемент са скандалите

Настоящата предизборна кампания е коренно различна от кампаниите до момента, тъй като не се набляга на идеи, а  водещ елемент са скандалите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград. Възможно е партиите да имат и своите добри предложения, но..

публикувано на 23.05.24 в 20:16