Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дариткова потвърди, че Цветанов е сътрудник на ГЕРБ в НС, Борисов определи това за нередно

Снимка: @boyko.borissov

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова потвърди в кулоарите на парламента, че заместник-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов има пропуск за парламента като нещатен сътрудник на групата.

Според Дариткова това е за улеснение на комуникацията в парламентарната група:

„За мен комуникацията ще бъде много по-облекчена, ако господин Цветанов може да идва на заседанията и да ни запознава от една страна с проблемите в регионите на страната от гледна точка на партийната организация и да ги сравняваме с проблемите, които тук колегите, народни представители, излагат“.

По повод присъствието на бившия лидер на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов като консултант в парламента, премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в Брюксел, че това не е правилно и добави, че ще поиска от него да промени статута си на нещатен сътрудник:

"Ще го проверя. Не знам за какво му е това. Не може да напуснеш шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Бих го нарекъл глупост. Ако иска да ги съветва в парламента, той може да си ги съветва и без договор. Щом излезе, ще говоря с него, но не считам, че е редно".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С между 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните обезпечения на българските IATA агенции от септември

Разходите за поддържане на туристическите агенции оторизирани да издават самолетни билети в България ще намалеят с до 45% от 01 септември 2024 г. Това стана ясно по време на 23-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, която се проведе в Кюстендил. С между 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните..

публикувано на 29.06.24 в 13:43

"Морско дело и рибарство" е една от най-успешно усвоимите програми

Програмата за "Морско дело и рибарство" е една от успешно работещите програми, финансирани от Европейския съюз.  За отминалия програмен период е ефективно усвоен почти 100 % от бюджета й , който е в размер на 200 млн. лв .   Кои са хората, които са положили и продължават да полагат много лични усилия , за да вложат смислено..

публикувано на 29.06.24 в 13:35

Илияна Йотова: Ситуацията в страната е нестабилна

Ситуацията в страната е нестабилна, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.  Тя коментира политическите заявки преди връчването на първия проучвателен мандат в понеделник. "Всички чакат третия мандат и както всички чакат третия мандат, има вече партии, които определено се заявиха като желаещи да го получат и на другия ден всички останали..

публикувано на 29.06.24 в 13:33
Пожар в АЕЦ

Как Украйна може да се спаси от енергийния терор на Русия?

Поне половината от украинския капацитет за производство и пренос на електроенергия е разрушен от руски ракети и дронове, съобщават властите в Киев.  Въпреки непрекъснато увеличаващия се внос на ток, на много места в Украйна е въведен режим на потреблението. А следващият студен сезон ще е по-лош от всички досега от началото на войната...

публикувано на 29.06.24 в 13:20

ДПС - Пловдив сваля доверието си от Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай. Това потвърдиха от организацията за Радио Пловдив.  Причината е,че на последните избори движението привлече 6 хиляди гласа в областта при 12 хиляди на предишния вот. Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото..

публикувано на 29.06.24 в 13:15

Над 85 % от пожарите се дължат на човешка грешка и умишлено запалване на стърнища

612 горски пожара са възникнали у нас през миналата година , като при тях са унищожени 7 700 хектара гора – това каза заместник министъра на земеделието Мирослав Маринов при официалното откриване на образователно-информационната кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите за опазване на..

публикувано на 29.06.24 в 13:08

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: 365 дни - 365 демографски изненади!

“Аз съм човек, който съм разведен. Ако, примерно, имам контакти с жени, това е прекрасно - да имам 365 жени различни за 365 дни. Защото в България има липса на мъже. И по някакъв начин трябва да помагам”.  Ивелин Михайлов.   *** Ивелин Велики - император на Историческия парк и обикновен член на партия “Величие”, направи дълбоко..

публикувано на 29.06.24 в 13:00