Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп потвърди, че мислел да номинира дъщеря си Иванка за шеф на Световната банка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди информациите, че е обмислял възможността да номинира дъщеря си Иванка за шеф на Световната банка, предаде „Политико“.

В интервю за „Атлантик“ държавният глава похвали всичките си деца, включително синовете си Доналд-младши и Ерик Тръмп.

Но комплиментите бяха най-вече за Иванка, която е най-потайна относно бъдещите си политически амбиции. Според президента на САЩ тя е „дипломат по природа“ и щяла да бъде „страхотна“ в ООН. Но обществени критики го спрели да я назначи за представител на САЩ в организацията.

„Дори мислех за Иванка в Световната банка, тъй като тя е много добра с числата“, призна Доналд Тръмп.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева оглави временно Световната банка

От днес Кристалина Георгиева е временно изпълняващ длъжността президент на Световната банка. Тя ще остане ръководител на институцията докато през пролетта не бъде избран титуляр на поста на подалия изненадващо оставка Джим Йон Ким. През пролетта ще е..

обновено на 01.02.19 в 13:04
Дейвид Малпас

Дейвид Малпас поема от Кристалина Георгиева поста на президент на Световната банка

Зам.-министърът на финансите на Съединените щати Дейвид Малпас беше избран единодушно от Съвета на директорите за президент на Световната банка. В официално съобщение на банката се казва, че Дейвид Малпас ще е президент за 5-годишен срок от вторник, 9..

публикувано на 06.04.19 в 11:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи за годината случай на маймунска вариола в София

Първи за годината случай на маймунска вариола е регистриран в София. От столичната Регионална здравна инспекция съонщиха, че мъжът е в добро състояние, изолиран е за 21 дни. Последните случаи на вирусното заболяване в страната са от 2022 г. - общо шест,..

публикувано на 17.06.24 в 13:50
Илияна Йотова

Илияна Йотова се надява всички български евродепутати да работят за приемането ни в еврозоната

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда, че всички 17 български евродепутати ще работят за приемането на България в еврозоната и необходимата реформа в нея. "Защото не само ние, а и европейските граждани чакаме развитието на общото ни..

публикувано на 17.06.24 в 13:47
Йенс Столтенберг

НАТО води преговори за разполагане на повече ядрени оръжия

НАТО води преговори за разполагане на повече ядрени оръжия, изваждането им от складовете и поставянето им в режим на готовност пред лицето на нарастващата заплаха от Русия и Китай, обяви ръководителят на алианса Йенс Столтенберг. Йенс Столтенберг..

публикувано на 17.06.24 в 13:45
Николай Марков

Николай Марков: С дамите на Борисов няма да разговарям, лидер с лидер се среща

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна...

публикувано на 17.06.24 в 13:34

ЕС удължи с една година санкциите срещу анексираните от Русия Крим и Севастопол

Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу Русия заради анексията на Крим и град Севастопол - до 23 юни 2025 г. Действащите в момента ограничителни мерки бяха въведени за първи път през юни 2014 г. и включват забрани, насочени към вноса в..

публикувано на 17.06.24 в 13:26

Съветът на ЕС прие важен регламент за възстановяване на увредената природа

Съветът на ЕС официално прие първия по рода си регламент, с който се предприемат мерки за възстановяването на поне 20 на сто от сухоземните и морските пространства до 2030 г., както и на всички екосистеми, които се нуждаят от това, до 2050 г...

публикувано на 17.06.24 в 13:17

ДОО отчита 5,2 млрд. лв. приходи от осигуровки и разходи от 9,66 млрд. лв. към края на май

Към края на май Държавно обществено осигуряване (ДОО) отчита 5,2 милиарда лева приходи от осигуровки и разходи от 9,66 милиарда лева. Разходите за пенсии са в размер на 8,5 милиарда лева, а за обезщетения са изплатени над един милиард лева. От..

публикувано на 17.06.24 в 12:57