Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров и Вавринка отпаднаха на двойки

Димитров и Вавринка се забавляваха по време на мача.
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров и Стан Вавринка отпаднаха на двойки на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло.

Те отстъпиха на шестите в схемата Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия с 6:7(6), 3:6 след 78 минути игра.

Това беше първи мач заедно на българина и швейцареца след съвместното им участие през 2017-а в Индиън Уелс. Те загубиха от тези си съпреници и през 2015 г. в Торонто.

Димитров и Вавринка губеха с пробив с 1:3 гейма, но успяха да върнат веднага брейка. Стигна се до тайбрек. В него българинът и швейцарецът поведоха с 3:0 точки с минипробив, но опитните им съперници изравниха при 3:3. Григор и Стан стигнаха до сетбол при 6:5, но при него швейцарецът изкара воле в аут. След  това бившите №1 в света Континен и Пиърс реализираха точката за спечелване на частта след нова грешка на Вавринка.

Следващия сет започна с разменени пробиви. Финландецът и австралиецът направиха нов брейк за 3:2. В следващия гейм Димитров и Вавринка имаха шанс да го върнат, но не успяха. При 5:3 Континен и Пиърс стигнаха до два мачбола и реализираха още първия.

В друг мач на двойки Новак Джокович и брат му Марко загубиха с 1:6, 3:6 от колумбийците Кабай и Фара.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Григор Димитров стисна зъби и победи чилиец в Берлин

Григор Димитров победи чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6 (7:2) в първия си мач от тазгодишното издание на “Лейвър Къп”, противопоставящ отборите на Европа и на Останалия свят. Двубоят, който започна в 20:00 часа българско време в “Uber Arena” в Берлин, предложи истинска драма и невероятен волеви обрат, сътворен от българина. 10-ият..

публикувано на 20.09.24 в 22:59

ЦСКА София без Хайнц срещу Берое

ЦСКА София ще бъде без Тобиас Хайнц в утрешното домакинство на Берое, съобщиха от клуба. Мачът е на стадион "Христо Ботев" в Благоевград и ще го предаваме пряко по "Хоризонт". "Представителният тим на ЦСКА проведе последната си тренировка преди домакинството срещу Берое Стара Загора от 9-ия кръг на Първа лига. Футболистите на Александър Томаш се..

публикувано на 20.09.24 в 20:31

Треньорът на Цанко Цанков: Направи героично плуване, въпреки клеветите

Треньорът Цанко Цанков – Николай Илиев разкри, че срещу плувеца от месец се води изключително негативна кампания. Рано тази сутрин бургазлията преплува 120 км и 600 метра от село Ясен, община Видин до кораба „Радецки“ в Козлодуш за рекордните 18 часа, 1 минута и 39 секунди. Това е с подобрено време с повече от 12 часа. „Цанко в момента е в..

публикувано на 20.09.24 в 20:27

Септември (София) с втора поредна победа в шампионата

Отборът на Септември (София) записа втори пореден успех в Първа лига, след като надделя с 2:1 над Хебър (Пазарджик) като гост в среща от 9-ия кръг на шампионата. Двубоят се игра на стадион "Локомотив“ в Пловдив заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Столичният тим бе почти цял..

публикувано на 20.09.24 в 19:11

Черундоло и Циципас с победи в Берлин, Отборът на Европа разчита на Григор Димитров

Аржентинецът Франсиско Черундоло даде аванс на тима на света срещу селекцията на Европа, след като надделя над норвежеца Каспер Рууд с 6:4, 6:4 в първия мач от тазгодишното издание на отборния турнир по тенис за мъже "Лейвър Къп", който се провежда в германската столица Берлин. Стефанос Циципас (Гърция) спечели втория сингъл срещу Танаси..

публикувано на 20.09.24 в 18:41

Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите в Румъния

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Сату Маре (Румъния) с награден фонд 25 хиляди долара. Третият поставен в схемата българин отстъпи пред номер 8 Том Генч (Германия) с 6:3, 2:6, 4:6 за 3:12 часа. Нестеров спечели първия сет, след като след 3:3 взе три поредни гейма...

публикувано на 20.09.24 в 14:42
Виктория Томова

Дъжд отложи мача на Виктория Томова в Сеул

Проливен дъжд отложи цялата програма за петък на турнира по тенис за жени в Сеул с награден фонд от 922 хиляди долара. Сред мачовете, които бяха преместени за събота, е и четвъртфиналният двубой на Виктория Томова, която трябва да срещне Вероника Кудерметова от Русия. Мачът е планиран да започне в 6:00 часа българско време, а при победа..

публикувано на 20.09.24 в 12:32