Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вайналдум вярвал, че отборът може да вкара 4 гола

Вайналдум (вляво) и Алекзандър-Арнолд се радват след третия гол за Ливърпул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от героите за паметния обрат за Ливърпул срещу Барселона - Джорджиньо Вайналдум, заяви, че в отбора са вярвали, че имат сили да вкарат четири гола на реванша и да се класират за финала в Шампионската лига.

Холандецът влезе като резерва и вкара два гола, с които помогна за победата с 4:0 на реванша от полуфиналите в Шампионска лига.

"Това е невероятно. Вярвахме, че може да вкараме четири гола и да спечелим с 4:0. Хората се съмняваха в нас и мислеха, че няма шанс да направим подобно нещо. Но ние показахме, че във футбола всичко е възможно", каза Вайналдум.

Защитникът на Ливърпул Трент Алекзандър-Арнолд беше друг от героите. Той изработи решителния четвърти гол, като изпълни по нестандартен начин един корнер и хвана неподготвена защитата на съперника, след което Ориги вкара. Защитникът сподели, че това не е било заучено положение, а е действал инстинктивно.

“Действах инстинктивно. Това бе един от онези моменти, когато виждаш възможност и се възползваш от нея. Дивок бе готов и отбеляза. Може би топката му дойде малко бърза, но той е страхотен футболист и успя да я отиграе. Той отбеляза два гола тази вечер и това ще се помни дълго”, заяви Алекзандър-Арнолд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Клоп и играчите му са щастливи след победата.

Клоп: Невероятна победа, Милнър се разплака

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп едва сдържаше емоциите си след невероятната победа с 4:0 и отстраняването на Барселона на 1/2-финала в Шампионската лига. Той заяви, че в живота си е изгледал много мачове, но не помни друг като този. “Целият мач, цялото..

публикувано на 08.05.19 в 07:43
Ливърпул - Барселона

Невероятен Ливърпул със сензационно голяма победа срещу Барса и финал в Шампионската лига!

Ливърпул сътвори немислимото и след 0:3 в първата среща разгроми в реванша Барселона с 4:0 на "Анфилд" и се класира за финала в Шампионската лига! Мачът започна с мечтан ранен гол за Ливърпул. Жорди Алба върна неточно една топка, Хендерсън стреля, Тер..

публикувано на 07.05.19 в 23:57
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефка Костадинова

Стефка Костадинова за рекорда: Радвам се, човешките възможности са без граница

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова коментира подобряването на световния рекорд в скока на височина при жените, който 37 години бе нейно притежание. Украинката  Ярослава Магучих подобри постижението на българката, записвайки..

публикувано на 07.07.24 в 19:41
Пламена Миткова

Пламена Миткова дебютира с второ място в Диамантената лига

Световната шампионка за девойки до 20 години в скока на дължина Пламена Миткова зае второ място при дебюта си в турнирите от Диамантената лига по лека атлетика. Във френската столица Париж Миткова записа 6.78 метра. Българката постигна резултата..

публикувано на 07.07.24 в 19:16
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън с рекордна победа на "Силвърстоун"

Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън спечели състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Великобритания на пистата "Силвърстоун". Това бе рекордна девета победа на тази писта за седемкратния световен шампион, както и негова 104-а тв..

публикувано на 07.07.24 в 18:55
Янаки Милев

Милев и Несторов с победи на силни турнири

Националът за Купа "Дейвис" Янаки Милев започна с победа в квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Брауншвайг (Германия) с награден фонд 148 625 евро. Милев победи на старта номер 215 в световната ранглиста Франко..

публикувано на 07.07.24 в 18:44
Славко Винчич

Словенец ще ръководи полуфинала между Испания и Франция

Словенският съдия Славко Винчич беше избран от УЕФА да ръководи първата полуфинална среща от европейското първенство по футбол между отборите на Испания и Франция. Мачът ще се играе на 9-ти юли от 22 часа българско време на стадион "Алианц Арена" в..

публикувано на 07.07.24 в 18:41

Падна легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова

Последният български световен рекорд в атлетиката - 37-годишното върхово постижение на Стефка Костадинова в скока на височина от 2.09 метра падна. Подобри го украинката Ярослава Магучих. Световната и европейска шампионка от Украйна, която е само на 22..

публикувано на 07.07.24 в 18:13
Никола Цолов

Никола Цолов остана без точки в основния старт на "Силвърстоун"

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да вземе точки от щурото основно състезание на пистата „Силвърстоун“, в което той стартира седми, но завърши 15-ти. Цялата надпревара на британското трасе мина при променливи условия и ту валеше, ту..

публикувано на 07.07.24 в 11:32