Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Георгиева победи легендата Екатерина Карстен на СК в Пловдив

Десислава Георгиева дисциплина скиф
Снимка: официален сайт на световната купа

Десислава Георгиева записа престижна победа над легендарната двукратна олимпийска шампионка Екатерина Карстен в дисциплината скиф на световната купа по гребане в Пловдив. Европейската шампионка и бронзова медалистка от световното първенство за жени до 23 години завърши трета в серията си и в 10:26 часа утре ще гребе на репешаж за влизане във финала. Гонката беше спечелена от олимпийската шампионка от Лондон през 2012 Мирка Кнапкова, а на второ място завърши сръбкинята Йована Арсич, която също си осигури директно класиране за финал. На репешаж е и другата българска представителка в женския скиф Мадлен Маркова, също завършила трета в серията си.

Лазар Пенев направи страхотна гонка и спечели серията си в мъжкия скиф лека категория, като във финалния спринт изпревари хърватина Лука Радонич и испанеца Патрисио Рохас Азнар. Така българинът се класира директно за финал А в дисциплината, който е от 12:11 часа в събота.

Кристиан Василев пък ще гребе директно на полуфинал в мъжкия скиф, след като завърши втори в своята гонка, изпреварен единствено от Пилип Павуку (Беларус). Стартовете за определяне на финалистите са от 10:34 часа утре.

Двете ни двойки скул Станимир Халаджов/Рангел Кацарски и Николай Георгиев/Георги Чавдарски завършиха четвърти в своите гонки и също продължиха към репешажи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ливърпул победи с 1:0 като гост Кристъл Палас

Ливърпул не пуска първото място след 1:0 над Кристъл Палас

Отборът на Ливърпул победи с 1:0 като гост Кристъл Палас в първи мач от седмия кръг в първенството на Англия. Гол на португалеца Диого Жота още в деветата минута осигури трите точки в полза на "червените", които са на първо място в класирането с актив от 18 точки след шестия си успех през кампанията. Коди Гакпо изведе Жота и той реализира..

публикувано на 05.10.24 в 17:07
Новак Джокович

Американец измъчи сериозно Новак Джокович

Четирикратният шампион Новак Джокович стартира с трудна победа на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Шанхай (Китай) с награден фонд 9 милиона долара. 37-годишният сърбин надделя над Алекс Микелсен (САЩ) със 7:6(3), 7:6(9) за близо два часа на корта и се класира за третия кръг. Завръщайки се в Китай за първи път от..

публикувано на 05.10.24 в 16:18
Барселона не подкрепя Шчесни в страстта му към цигарите

Барселона не подкрепя Шчесни в страстта му към цигарите

Ръководството на Барселона няма да подкрепи новия си вратар Войчех Шчесни в страстта му към цигарите, съобщава вестник Мундо Депортиво в събота.  Полският страж е дългогодишен пушач и дори през 2015 година, когато беше собственост на Арсенал, получи сериозна глоба заради употребата на цигари в съблекалнята на отбора. 34-годишният бивш полски..

публикувано на 05.10.24 в 16:00
Даниел Пешков и Калина Недялкова

Нови титли за Пешков и Недялкова на ски бягане

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха нови титли от лятното Държавно първенство по ски бягане с ролкови ски в Кръстава/Юндола, организирано от БФСки. В дисциплината 15 километра интервален старт свободен стил Пешков победи с време 26:17,0 минути. След него се наредиха Веселин Белчински (Паничище 2009) с..

публикувано на 05.10.24 в 15:55
Виктория Томова

Виктория Томова започва срещу американка в Ухан

Първата ракета на България - Виктория Томова, ще играе с американка в първия кръг на силния турнир по тенис УТА 1000 на твърди кортове в Ухан (Китай) с награден фонд 3.22 милиона долара. Томова, която е 51-а в световната ранглиста, ще срещне на старта Ашлин Крюгер. 20-годишната американка е номер 68 в класацията на УТА, а двете не са се..

публикувано на 05.10.24 в 15:50
Стефани Стоева и Габриела Стоева

Сестри Стоеви са полуфиналистки в София

Водачките в основната схема Стефани Стоева и Габриела Стоева се класираха за полуфиналите на двойки жени на международния турнир по бадминтон в София, който се провежда в зала "Европа". Сестрите, които са пети от Олимпийските игри в Париж 2024, победиха лесно Елифнур Демир и Зейнеп Бере Оджаоглу (Турция) с 21:6, 21:8 за 22 минути. Следващите..

публикувано на 05.10.24 в 14:53
Димитър Димитров

Димитър Димитров спечели български сблъсък в испанския баскетбол

Националът Димитър Димитров и отборът на Паленсия победи гостуващия Гипускоа, със Симеон Лепичев в състава си, със 78:69 (20:18, 22:9, 21:16, 15:26) в среща от втория кръг във втора дивизия на мъжкото баскетболно първенство на Испания - Leb Oro. Димитров беше резерва и за 18 минути се отличи с 4 точки, 3 борби и 1 отнета топка. Лепичев..

публикувано на 05.10.24 в 14:49