Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Службите разпределиха ангажиментите си по разпоредената от Цацаров проверка на сметки и офшорки

Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

На заседание в Държавната агенция за националната сигурност, ръководствата на прокуратурата, ДАНС, МВР, Приходната агенция и Антикорупционната комисия са координирали ангажиментите си по изпълнение на разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка на недекларирани банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности.

В хода на координацията е било уточнено - всяка институция да обобщи без забавяне информацията от своята компетентност и да я предостави на ДАНС, а агенцията - след като я систематизира, да я изпрати на прокуратурата.

Според информация на „Хоризонт“ този процес ще отнеме около 2 месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гложенски манастир

Гложенският манастир отбелязва своя празник

Гложенският манастир "Св. Георги Победоносец" отбелязва  своя празник, а на посетителите ще бъде раздаден курбан за здраве. В празничния ден в църквата на манастира ще бъде отслужена света литургия, поясни йеромонах Нектарий: "Голям благодат е да имаш храмов празник, който е свързан с този светец и ще се осланяме на неговата любов и..

публикувано на 06.05.24 в 08:36

За 6 май военни смениха трибагреника в местността "Усойката" край Смолян

Огромен трибагреник е спуснат за 6 май от Орлова скала в местността "Усойката" край Смолян. Това е традиция, която изпълняват за празника на армията военнослужещите от 101-ви Алпийски полк. Спуснатият национален флаг е с размери 20 на 10 метра. Всяка година военните алпийци го заменят с нов преди Гергьовден. По повод празника..

публикувано на 06.05.24 в 08:11

Руски атаки с дронове в североизточната Сумска област на Украйна

Украйна съобщи за масирани руски атаки с дронове през нощта в Сумска област. След силна експлозия в региона са започнали проблеми с електричеството, предаде агенция УНИАН.  Командването на Военно-въздушните сили е предупредило за заплахата малко преди полунощ, след което е отчетено движение на дронове "Шахед" през Сумска област и взрив в..

публикувано на 06.05.24 в 07:59
Офисът на

ООН се застъпи за "Ал Джазира" след забраната ѝ в Израел

Израел затвори контролно-пропускателния пункт "Керем Шалом" на границата с Ивицата в Газа след нападението срещу негови войници, за което пое отговорност въоръженото крило на палестинската ислямистка групировка "Хамас". Преговорите в Кайро за примирие в Газа не дадоха резултат. ООН защити медийната свобода след решението на Израел да..

публикувано на 06.05.24 в 07:53

Форум ЕС - Украйна обсъжда сътрудничеството в отбраната

Над 350 представители от европейските институции, правителства, европейски и украински индустрии в областта на отбраната, страни ключови партньори и организации ще се съберат, за да обсъдят укрепването на сътрудничеството в отбранителната индустрия между ЕС и Украйна в Брюксел. Целта на форума е да се укрепи сътрудничеството между..

публикувано на 06.05.24 в 07:41

Водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин за Деня на храбростта

Без парад ще премине празникът на армията. Ще има само церемония пред Паметника на Незнайния воин, както и концерт в София и други градове. Водосветът от традиционната церемония пред Паметника на Незнайния воин ще бъде отслужен от Врачанския митрополит Григорий, оглавил Светия синод след кончината на негово светейшество патриарх Неофит...

публикувано на 06.05.24 в 07:32

Почитаме свети Георги Победоносец

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец. В народните обичаи този ден - Гергьовден, е празник, неразривно свързан  със земята, и се посвещава на земеделци и животновъди. Светецът е покровител на овчарите и стадата. Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия. Георги бил смел и..

публикувано на 06.05.24 в 07:19