Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бостън с внушителна победа срещу Сейнт Луис във финалната серия

НХЛ
Снимка: БТА

Отборът на Бостън постигна внушителна победа със 7:2 като Сейнт Луис Блус и поведе с 2:1 победи във финалната серия за хокейната Купа Стенли.

Бруинс вкара три гола в първия период, за да имат пълна доминация над мач номер три, който се проведе в Сейнт Луис. Разписаха се патрис Бержерон, Чарли Койл и Шон Курали. 

Домакините приемаха мач за Купа Стенли за първи път от 49 години, но нямаше какво да празнуват.

Дейвид Пастарнак добави още един гол само 41 секунди след старта на втория период, за да даде на Бостън предимство от 4:0. Иван Барбашев върна поне за малко надеждата на Сейнт Луис, но Тори Круг направи 5:1.

След 5:24 минути от третата част Колтън Парейко намали на 2:5. В края на срещата Бостън се възползва от предимството си и вкара още две попадения чрез Ноел Ачари и Маркус Йохансон.

Вратарят на Бруинс Туука Раск направи 27 спасявания. Четвъртата среща е в понеделник отново в Сейнт Луис.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор по волейбол за жени до 18 години

България с чиста победа над Германия на ЕП по волейбол за жени до 18 години

Националният отбор на България по волейбол за жени до 18 години победи Германия с 3:0 (25:23, 25:19, 25:23) на старта си на Група 2 от Европейското първенство в гръцкия град Хераклиен. Отборът, с който започна треньорът Антонина Зетова, бе Деница Ангелова, Калина Венева, Никол Окоро, Димана Иванова, Вяра Парапунова и Дарина Нанева.   Родният тим..

публикувано на 01.07.24 в 23:13

Кристина Ташева: Затвърдихме категорично позициите си в естетическата гимнастика

Националният ни отбор спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания).  Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева записаха втора победа във веригата след тази в Будапеща..

публикувано на 01.07.24 в 23:04
wimbledon

Мария Сакари, Наоми Осака, Ема Ръдукану и Джазмин Паолини стартираха с победи на "Уимбълдън"

Мария Сакари, Наоми Осака, Ема Ръдукану и Джазмин Паолини стартираха с победи участието си на "Уимбълдън". Поставената под номер 9 в схемата гъркиня Мария Сакари се нуждаеше само от 71 минути, за да постигне успех над американската квалификантка МакКартни Кеслър с 6:3, 6:1. "Чувствах се много по-добре, отколкото очаквах. Всички знаете, че имах малко..

публикувано на 01.07.24 в 22:36
Франция е на четвъртфинал на Евро 2024

Автогол прати Франция на четвъртфиналите на ЕП по футбол

Световният вицешампион Франция се класира за четвъртфиналите на Евро 2024.   Футболистите на Дидие Дешан си проправиха път към най-добрите осем с победа с 1:0 над Белгия. "Петлите" отново не впечатлиха с играта си, но стигнаха до успеха след автогол на белгийския защитник Ян Фертонген в 85-ата минута. Резервата Рандал Коло Муани изстреля топката, която..

публикувано на 01.07.24 в 21:16
Бончо Генчев, Христо Стоичков, Красимир Балъков и Георги Василев

Събират 40 000 лева за паметник на Трифон Иванов във Велико Търново

40 хиляди лева са нужни за двуметровия бронзов паметник на Трифон Иванов.  "Ти си в нашите сърца, остави следа в европейския и световния футбол", каза за Трифон Иванов Бончо Генчев, който подкрепя  инициативата.  В каузата във Велико Търново да има паметник на Трифон Иванов тази вечер се включиха легендите на българския футбол Христо Стоичков..

публикувано на 01.07.24 в 20:37
Невяна Владинова

Невяна Владинова: Ансамбълът ни вече е отбор

Невяна Владинова е известна в спортните среди като гимнастичката с желязна психика. Тя е световна вицешампионка отборно (заедно с Боряна Калейн и Катрин Тасева) от световното първенство в София през 2018 година, седма на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, бронзов медалист във финала с топка от световното първенство в Пезаро през..

публикувано на 01.07.24 в 20:03
Григор Димитров

Григор Димитров след победата на Уимбълдън: Загубите сега болят много повече, така че не искам да губя

Григор Димитров заяви след победата си на старта на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", че оценява всеки мач, който играе, а резултатите му са плод от много работа през годините. Димитров започна с трисетова победа участието си в Лондон, надделявайки над сърбина Душан Лайович с 6:3, 6:4, 7:5. На коментара, че остарява като хубаво вино, Димитров..

публикувано на 01.07.24 в 18:56