Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56 човека са обвинени за боя в Братислава, сред тях няма българи

Полицията в Братислава задържа над 100 човека снощи.
Снимка: POLICAJTI ZASIAHLI

Общо 56 човека са получили обвинения в хулиганство и нарушаване на обществения ред заради снощния бой между футболни агитки в словашката столица Братислава. Това съобщи шефът на местната полиция Милан Лучански.

Сред обвинените няма фенове на Левски. 41 от тези, които отиват на съд са поляци, а 15 – холандци, уточни Лучански.

От словашката полиция съобщиха, че поляците и холандците (фенове на Краковия и Аякс) са искали да предизвикат безредици, които до доведат до прекратяване на мача от квалификациите в Шампионската лига между местния Слован и черногорския Сутиеска. Намерението им е било осуетено от силите на реда.

След това ултрасите случайно се срещнали с българската агитка в центъра на града и предизвикали сбиване с нея. След това 107 човека са били задържани от полицията, от тях 51 фенове на Левски. Общо 17 човека са били ранени.

„Сините“ играят днес срещу словашкия Ружомберок в Лига Европа от 19:30 часа наше време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

45 български фенове бяха задържани, но после освободени

Посланикът ни в Словакия: Феновете на Левски са освободени, те са били нападнати

Посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова коментира специално за "Хоризонт" инцидента с феновете на Левски, сбили се със запалянковци на холандския Аякс и полския Краковия в центъра на Братислава в сряда вечерта. "Информацията, която..

публикувано на 11.07.19 в 08:41
Погромите в Братислава

Голям бой в Братислава между фенове на Левски и ултраси от Полша и Холандия, има 80 задържани

Батални сцени с участието на фенове на футболния Левски блокираха Братислава, съобщават различни източници от Словакия.  Група български ултраси са се сбили с привърженици на холандския Аякс и полския Краковия (Краков) насред центъра на словашката столица...

публикувано на 11.07.19 в 02:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новак Джокович отпразнува рождения си ден с победа

Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на турнира в Женева след комфортна победа в два сета срещу Яник Ханфман. Световният номер едно свърши лесно задачата си срещу тенисист, който по-рано в турнира победи Анди Мъри...

публикувано на 23.05.24 в 05:44
Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа

Аталанта и Лукман нахлуха във футболната история след 3:0 над Байер

Отборът на Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа, след като на финала в Дъблин (Ирландия) победи Байер (Леверкузен) с 3:0. И трите гола вкара нигериецът Адемола Лукман - в 12-ата, 26-ата и 76-ата минута. Така той стана първият футболист с..

публикувано на 23.05.24 в 00:27
Александър Томаш

Александър Томаш: Клубът сериозно трябва да се замисли какво иска

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, след поражението с 0:3 от Лудогорец в 34-ия кръг на Първа лига: "Вече казах, че в тези мачове, които останаха даваме шанс на абсолютно всички, за да видим кой заслужава от лятото да..

публикувано на 22.05.24 в 23:08
Гергана Топалова

Топалова преодоля втория кръг на турнир в Словения

Втората ракета на България в женския тенис Гергана Топалова се класира за третия кръг на турнира в Оточец (Словения) след победа над представителката на домакините Нина Поточник. Топалова се справи със словенката с 4:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 25..

публикувано на 22.05.24 в 21:41
Пьотр Нестеров

Пьотр Нестеров с две победи на турнир в Букурещ

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на сингъл и за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 5 в схемата Нестеров победи..

публикувано на 22.05.24 в 21:30
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: По-ценна е 13-ата титла за клуба

Мнение на старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, след успеха с 3:0 над Локомотив (Пловдив) в 34-ия кръг на Първа лига: " Да, доволен съм от реакцията след загубата от Черно море. Знаете, че отборът има голям потенциал и той го показа..

публикувано на 22.05.24 в 21:26
Черноморец победи Спартак (Плевен) с 92:81 т.

Черноморец поведе на Спартак (Плевен) за бронза в баскетбола

Отборът на Черноморец се наложи над Спартак (Плевен) с 92:81 (24:20, 26:16, 25:21, 17:24) като домакин в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас в първа среща от плейофа за третото място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1:0 в серията, в..

публикувано на 22.05.24 в 21:22