Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите излязоха в лятна ваканция

Снимка: Ивайло Михайлов

С парламентален контрол приключи днешното 10-часово заседание на Народното събрнние.

Парламентът излезе в лятна ваканиця и ще се събере отново на 4-ти септември.

Председателят на парламента Цвета Караянчева пожела в края на работния ден:

"Желая ви приятна ваканция. Очаквам ви с много положителни емоции, готови за работа".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентите на Сърбия Александър Вучич (вляво) и на Русия - Владимир Путин - архивна снимка от 21 ноември 2021, Сочи

Вучич и Путин са разговаряли по телефона за първи път от две години и половина насам

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че в телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин е изразил надежда, както и в предишния им разговор преди две години и половина, че Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, предаде ТАНЮГ. Поводът за разговора е била 80-тата годишнина от освобождаването на Белград от фашистка окупация през Втората..

публикувано на 20.10.24 в 15:53

Във Велико Търново направиха възстановка на Струмишката епопея

Военноисторическа възстановка на Струмишката епопея от преди 80 години беше пресъздадена на военния полигон "Беляковец“. Над 70 курсанти и участници от родолюбиви сдружения от България и чужбина претвориха победната битка на 18-и пехотен Етърски полк, когато Българската армия влиза победоносно в Скопие. Струмишката епопея е от..

публикувано на 20.10.24 в 15:37
Жители на община Кочериново протестират заради безводието - 2 септември 2024

Подменят 12 км от ВиК мрежата в община Кочериново

Започна подмяната на общо 12 киломера от ВиК мрежата в община Кочериново, каза за БНР кметът Светослав Горов. Близо месец общината беше на воден режим това лято заради нарушено водоподаване от язовир "Калин" и споделянето на водата със съседната община Рила. Подмяната започна в общинския център - в града се подменят към 600 м по главната..

публикувано на 20.10.24 в 15:15

60 полицаи са ангажирани в осигуряването на нормален вот в монтанското село Габровница

30% е избирателната активност  към обяд  в монтанското село Габровница, където избират нов кмет. Двама са кандидатите. Няма нарушения. Частични местни избори на 16 места в страната 250 жители на Габровница са преминали през единствената изборна секция до обяд днес. Това прави към 30% от имащите право на глас за кмет на селото.  "Няма..

публикувано на 20.10.24 в 14:59

Властите в Газа съобщават за растящ брой на жертвите след израелския удар в Бейт Лахия

Броят на убитите или изчезнали под развалините след вчерашното израелско нападение в град Бейт Лахия в северната част на Ивицата Газа достигна 87, съобщиха здравните власти в палестинския анклав. Ранените са над 40. Били са поразени многоетажна жилищна сграда и няколко къщи. Много хора остават затиснати под отломките и се очаква броят на жертвите да се..

публикувано на 20.10.24 в 14:51
Дим след израелски удари в Южен Бейрут, 16 октомври 2024 г.

Израелски удари по щаба на разузнаването на "Хизбула"

Израелската авиация нанесе удари по щаба на разузнаването на "Хизбула" и по подземен цех за производство на оръжие на ливанското шиитско движение в Бейрут, съобщи армейската пресслужба, цитирана от БТА. "Преди удара бяха взети многобройни мерки за понижаване риска от причиняване на вреди на гражданското население, включително предварително..

публикувано на 20.10.24 в 13:38

По-интензивна размяна на военнопленници след офанзивата на Киев в Курска област

Украинската операция в руската Курска област е довелa до по-интензивна размяна на военнопленници между Киев и Москва, коментира базираният в Съединените щати Институт за изследване на войната (ISW), цитиран от "Украинска правда". Преди два дни стана четвъртата размяна от началото на операцията на украинските сили на руска територия. Преди..

публикувано на 20.10.24 в 13:33