Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мл. Маринов: МВР не може да увеличи полицейското присъствие във влаковете

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов (вдясно) и кметът на града инж. Дилян Млъзев (вляво) откриха нова сграда на полицейското управление в Елена.
Снимка: БТА

МВР няма ресурса да увеличи полицейското присъствие във влаковете, за да гарантира безопасността и сигурността на пътниците.

Това заяви в Елена вътрешният министър Младен Маринов и подчерта, че ще се прави анализ на рисковите линии и влакове и ще се търсят възможности за видеонаблюдение.

Вътрешният министър благодари на Петър Бонев, който е спасил нападнатата жена в нощния влак Пловдив – Варна в неделя:

„Бих го похвалил, че е действал абсолютно смело и отговорно като български гражданин“.

След закриването на Транспортна полиция за сигурността във влаковете се грижи звено към жандармерията.

„Не може във всеки влак да има полицай, но заедно с железниците ще се направи анализ за подобряване на сигурността“, подчерта министър Младен Маринов:

„Да се насочи ресурсът там, където е необходим. Тука трябва да се търси ефективността на технически средства за охрана, за видеонаблюдение, за да имаме ние бърза реакция“.

Като възможност вътрешният министър посочи и снабдяването с паник бутони на влаковите състави.

В Елена Младен Маринов откри новата сграда на полицейския участък, който обслужва две общини.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украйна съобщи за опит на руски диверсионни групи да пробият границата

Руските сили се опитаха да пробият границата с Украйна с диверсионни групи. Същевременно беше засилен обстрелът на град Вовчанск, в североизточната област Харков, съобщи губернаторът Олег Синегубов. В приложението Телеграм той отбеляза, че опитите за пробив са били отблъснати и украинските сили "уверено държат позициите си и не са загубили нито..

публикувано на 10.05.24 в 12:36

БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на движението на влаковете от гари "София" и "София - Север"

БДЖ и Националната компания "Железопътна инфраструктура" започват реорганизация на движението на влаковете от жп гарите "София" и "София - Север". По разпореждане на транспортния министър Георги Гвоздейков до понеделник трябва да се премине към нормален режим на движение. От 7 май заради ремонт се въведоха промени в движението на влаковете..

публикувано на 10.05.24 в 12:35
Катерина Кокинова

С чадър в ръка: Животът понякога е внезапно кратък!

Флашмоб "Животът е кратък - носи си чадър" ще се състои тази вечер в градинката пред църквата "Св. Седмочисленици". "В 18.55 часа ще започне събитието и ще продължи около 5 минути. Това ще бъде флашмоб – това е едно внезапно скупчване на хора. С този отживял формат, който вече е на 21 години, отбелязваме почитта си, обичта си към..

публикувано на 10.05.24 в 12:33

Общественият съвет иска в МЗ да има хора, които да отговарят за Детската болница

В Министерството на здравеопазването се обсъжда изграждането на Национална детска болница. В срещата участват министър Галя Кондева и членове на Обществения съвет за реализация на проекта. Срещата става дни след като правителството одобри построяването на голяма частна педиатрична болница в София, но след обществен и политически натиск отмени..

публикувано на 10.05.24 в 12:30

Изписаха от "Пирогов" 2-годишното дете, простреляно с въздушна пушка във Враца

2-годишното дете, което беше простреляно с въздушна пушка във Враца, е изписано от "Пирогов". Това съобщиха от лечебното заведение.  В края на миналия месец то беше изведено от реанимация.  Детето беше транспортирано с хеликоптер от Враца на 13 април. То беше оперирано по спешност от екипа на проф. Николай Габровски веднага след като..

публикувано на 10.05.24 в 12:30

За над 10 000 деца от София няма места в детските градини и ясли

За над 10 000 деца от София към днешна дата няма места в детските градини и ясли.  Близо 24 000 са децата, които кандидатстват за място, като на първото класиране днес са допуснати малко над 11 000.  Публикуват първото класиране за детските градини и яслите в София за следващата учебна година Над 3 000 са незаетите места, за които..

публикувано на 10.05.24 в 12:09
„Скрит герой“

Танци и музика в Пловдив: Започва One Dance

В Пловдив днес започва 16-ото издание на Международния фестивал за танц и пърформанс One Dance. Той ще продължи до 2 юни. "Това, което се случва с фестивала, е, че той не просто представя спектакли, а вече много активно участва в създаването на спектакли, които ние копродуцираме с едни от най-големите институции в Европа. Това, което ние..

публикувано на 10.05.24 в 12:09