Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гранични полицаи не допуснаха в България сръбски гражданин с висока температура

Снимка: БНР

Гранични полицаи не допуснаха на територията на България сръбски гражданин с висока температура. Мъжът се е опитал да влезе през граничния пункт "Връшка чука" с автомобил. 

При измерване с термокамера обаче е станало ясно, че температурата му е близо 38 градуса и той е бил върнат обратно в Сърбия. 

В същото време на граничния пункт "Дунав мост 2" при Видин мобилен екип на "Гранична полиция" е ескортирал кола с румънци, единият от които е бил също с висока температура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращи срещу беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници в София

Участници в шествията, организирани с настояване да спре беззаконието по пътищата се срещнаха с общински съветници пред сградата на Столичната община. Шумно, със сирени, свирки и клаксони пешеходното и автомобилното шествие навлязоха пред сградата на Столична общи на улица "Московска". За среща с протестиращите от сградата на общината излязоха..

публикувано на 23.05.24 в 14:22
Аналена Бербок

Германия разкритикува трите държави, обявили, че ще признаят Палестина

Германското правителство разкритикува самостоятелния ход на Испания, Ирландия и Норвегия, които вчера обявиха, че ще признаят Палестина за държава. Според германската министърка на външните работи Аналена Бербок този ход не води до нищо конкретно и само ще затрудни евентуални мирни преговори.  Норвегия, Испания и Ирландия ще признаят държавата..

публикувано на 23.05.24 в 14:07
Васил Терзиев

Кметът на София предлага временна комисия за лифтовете на Витоша

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев. СОС заседава извънредно за лифта до Витоша и организацията на движението в центъра Ще бъдат търсени и..

публикувано на 23.05.24 в 14:07

Проф. Даниела Бобева: Изчезна патосът за еврото и зеления преход

В предизборните програми има повече реализъм и по-малко амбиция , каза пред БНР финансистът проф. Даниела Бобева – икономически вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски. "Големият проблем е, че никой не казва откъде ще дойдат тези пари за по-високите доходи, за по-социална, за по-демографска политика . Има огромен дефицит в това..

публикувано на 23.05.24 в 13:57

Президентът и папата: Предизвикателството пред света е спирането на войните в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев обяви, че по време на днешната му аудиенция пред папа Франциск двамата са се обединили около мнението, че най-голямото предизвикателство пред човечеството е да бъдат спрени кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа. Румен Радев подари на папа Франциск икона на Светите братя Кирил и Методий "Разбира се, това..

публикувано на 23.05.24 в 13:28

770 секции в чужбина, в 1/3 - машини. МВнР изпраща 700 представители

Над 700 представители на държавата ще бъдат командировани за изборите на 9-и юни, за да помагат в работата на секции в чужбина, съобщиха от Министерството на външните работи.  Секциите зад граница са близо 770 в 60 държави. В около една трета от тях ще има и машина за гласуване.  Най-много по традиция ще има в Турция - 166, като в 2/3 от тях..

публикувано на 23.05.24 в 13:17
Министерство на енергетиката

Владимир Малинов и Джеймс О'Брайън обсъдиха във Вашингтон напредъка по общите енергийни проекти

Стратегическото сътрудничество между България и САЩ е потвърдено по време на среща на министъра на енергетиката Владимир Малинов и помощник държавния секретар Джеймс О'Брайън във Вашингтон, са казва в съобщение на Министерството на енергетиката.  Двамата са обсъдили напредъка по общите енергийните проекти, сред които е изграждането на нови мощности в АЕЦ..

публикувано на 23.05.24 в 13:15