Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Смолян: 2 дни валежи, има населени места без ток

Снимка: БГНЕС

Второ денонощие продължават валежите от дъжд и сняг в Смолянска област. Има и населени места с прекъснато електрозахранване.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на автомобили над 12 тона през проходите Рожен-Превала и Пампорово.

Пътните настилки от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват своевременно, съобщи областният управител Недялко Славов.

Снежната покривка  по високите части на областта е около 70 сантиметра. Дъжд вали в районите с ниска надморска височина.

Няма бедстващи хора. Прекъснато е електрозахранването в няколко населени места на община Рудозем - Елховец, Витина, Поляна вследствие на аварии по електропреносната мрежа от паднали дървета.

Без ток е село Кутела в община Смолян, както и село Траве в община Баните.

Аварийни екипи и доброволци работят за отстраняване на повредите.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че се въвеждат ограничения за движение на товарни автомобили до 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Печинско.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Режат над 120 съхнещи бора в парк "Хисарлъка" над Кюстендил

Над 120 съхнещи бора в парк "Хисарлъка" над Кюстендил ще бъдат отрязани, а засегнатите от проблема със заболели дървета в парка са на около 250-300 декара. Общината ще наеме дърводобивна фирма да извърши спешно сечта, която трябва да е дърво по дърво - на труден терен, без да се засягат останалите борове.  Лесопарк "Хисарлъка" е на площ от..

публикувано на 15.06.24 в 16:54

Над 700 изпълнители на фестивала "Между Верила и Рила - с традиции в бъдещето"

Над 700 участници - в групи или индивидуално, са на втория фестивал "Между Верила и Рила - с традициии в бъдещето", организиран от кметството и читалище "Развитие-1910" в с. Крайници и Община-Дупница. Фестивалът е с конкурсен характер, жури ще определи победителите в няколко жанра и категории. Фестивалът започна с поздрав за..

публикувано на 15.06.24 в 16:43
Дейвид Камерън

Дейвид Камерън критикува Найджъл Фарадж в интервю за "Таймс"

Найджъл Фарадж се опитва "да унищожи" торите като стане лидер на "Реформирай Обединеното кралство“, посочва Дейвид Камерън в интервю за вестник "Таймс", в което критикува "огнения език" на Фарадж по отношение на миграцията.  Външният министър допълва, че се надява в парламента да няма представители на партията на Фараж след изорите на 4 юли и че..

публикувано на 15.06.24 в 16:31

Любители на старинни автомобили на ретро парад в София

Любители на старинни автомобили взеха участие в традиционния ретро парад в София, организиран от Българския автомобилен клуб "Ретро", с подкрепата на Съюза на Българските автомобилисти.   На площад "Батенберг", в 34-ото издание на парада, любители на ретро автомобили показаха колите си. Те разказаха за интереса си да колекционират..

публикувано на 15.06.24 в 16:26

Зеленски на срещата в Швейцария: Вярвам, че ще станем свидетели на исторически стъпки

Украинският президент Володимир Зеленски изрази надежда, че започналата днес двудневна среща на върха в Швейцария за това как да се сложи край на войната в неговата страна, ще помогне бързо за постигането на "справедлив мир". "Вярвам, че ще станем свидетели на исторически стъпки тук, на срещата на върха. Благодаря ви за подкрепата и нека..

публикувано на 15.06.24 в 16:09
Самолет

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция, съобщиха от въоръжените сили на скандинавската страна. Военната машина е била пресрешната от шведски изтребители. Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом нарече нарушението на въздушното пространство "неприемливо" и каза, че служители от руското посолство в Стокхолм ще бъдат привикани..

публикувано на 15.06.24 в 15:18

Членове на СБЖ изразиха недоволство срещу некоректен наемател на имот на организацията

Членове на най-старата и авторитетна организация на журналистите в България излязоха пред централата ѝ на ул. "Граф Игнатиев" 4 в 13 часа, за да изразят своето право на глас срещу фирма, която повече от 3 години неправомерно ползва имот на организацията. От ноември 2021 г. наемателят не само не е заплащал наем, но и продължава да ползва..

публикувано на 15.06.24 в 15:02