Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се коалиционен съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти

Министерски съвет
Снимка: Ани Петрова

Съветът на управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти се очаква да заседава днес. По анонси дадени пред медии от лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, на срещата ще се обсъди как парковете и планините да станат достъпни за спорт и туризъм от различните възрастови групи в условията на въведената самоизолация. 

Ще бъдат обсъдени и решаването на икономическите проблеми на родните производители на храни, и как да се съхрани туристическият сектор.

ВМРО смята, че трябва да се въведат диференцирани ставки на ДДС, но идеята се отхвърля от ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бившите премиери Алексис Ципрас (вляво) и Зоран Заев, архив.

В Атина отбелязват шест години от подписването на Преспанското споразумение

С международна конференция в Атина отбелязват шест години от подписване на Преспанското споразумение.  Гърция отново предупреди Северна Македония да спазва Преспанския договор Атина пак настоя Скопие да спазва Преспанския договор, гръцки националисти на протест Мицотакис към РСМ: Ще поставя въпроса за Преспанското споразумение на срещата на..

публикувано на 17.06.24 в 18:15
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски

Мицкоски протегна ръка към опозицията в РСМ в името на националното единство

В Република Северна Македония кандидатът за премиер Християн Мицкоски декларира, че ще се бори за постигане на стратегическите цели на държавата като членството ѝ в Европейския съюз и добрите отношения със стратегическите ѝ партньори. На церемония във Велес по повод 34 години от основаването на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски протегна ръка за диалог към доскорошните..

публикувано на 17.06.24 в 18:09
Френският министър-председател Габриел Атал обяви, че партията

Във Франция официално започна предизборната кампания

Във Франция официално започна кампанията за предсрочните парламентарни избори. Те бяха насрочени изненадващо, след като президентът Еманюел Макрон разпусна парламента след победата на крайнодесните на евровота. Кампанията започва в нажежена обстановка след множество сложни маневри за коалиции. От снощи са регистрирани всички кандидати за 557-те места във..

публикувано на 17.06.24 в 17:59
Лидерът на

Фарадж: Амбицията ни е да сме в парламента като истинска опозиция на евентуално лейбъристко правителство

Лидерът на "Реформирай Обединеното кралство" Найдъл Фарадж представи манифеста партията за общите избори на 4 юли. Найджъл Фарадж потвърди, че ще се кандидатира на общите избори Найджъл Фарадж смята, че е възможно до 5 години да стане лидер на опозицията във Великобритания "Нашата амбиция е да влезем в парламента и да станем истинска..

публикувано на 17.06.24 в 17:56
Ген. Олександър Сирски

Сирски предупреди за увеличена интензивност на руските атаки в Украйна

Руските сили все повече увеличават интензивността и териториалния обхват на атаките си на фронта в Украйна с цел да изтощят максимално украинската отбрана преди Киев да започне да получава военната помощ от Запада в обещания обем, включително изтребители Ф-16. Това обяви днес главнокомандващият въоръжените сили на Украйна генерал Олександър Сирски...

публикувано на 17.06.24 в 17:50
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен преди започването на срещата на лидерите в ЕС - Брюксел, 17 юни 2024

Европейските лидери обсъждат разпределението на висшите постове в ЕС

Очаква се в Брюксел да започне извънредното заседание на европейските лидери за номинациите за висшите постове в ЕС. Някои от тях вече пристигат в сграда "Европа".  Еднодневното заседание се очертава да бъде кратко, тъй като консенсусът между лидерите е постигнат твърде рано, подчертават европейски медии. Вторият мандат на Урсула фон дер Лайен..

публикувано на 17.06.24 в 17:41
Мануела Малеева в студиото на БНР.

Мануела Малеева: Оставям вратата отворена, защото много хора в "Да, България" разчитат на мен

Не съм мислила дали да се кандидатирам за лидер на "Да, България". Аз съм човек, който може да говори с всички . Това каза пред БНР Мануела Малеева от клуб "9-и декември" в "Да, България" и подчерта, че по-скоро не допуска, че ще се занимава с политика, но оставя "вратата отворена", защото знае, че много хора в "Да, България" разчитат на нея и е..

публикувано на 17.06.24 в 17:36