Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падна забраната и за конферентните мероприятия

Кадър от официалното откриване на третото издание на Международната конференция „ИнтелиФреш 2020“ през януари.
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч. мероприятия на изложбената индустрия.

Въведени са специални изисквания - заетостта на местата да е 30 % от общия им капацитет при спазване на противоепидемичните мерки.

По- рано днес премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро.  От сектора са запознали министър-председателя с проблемите на бранша, който е напълно блокиран от началото начало на коронавирусната пандемия.

Днес БСП взе решение за провеждането на своя конгрес и избора на лидер на партията.

С издадената днес заповед на министъра на здравеопазването ( № РД-01-287/ 30.05.2020 г.) може да се запознаете тук.

Със заповед на министър Ананиев, издадена в петък, от 1 юни в страната ще бъдат допускани без 14-дневна карантина българските граждани и гражданите на повечето държави членки на Европейския съюз, както и на Сърбия и Северна Македония.

Изискването за двуседмична карантина ще продължи да важи за гражданите, влизащи от Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия, както и от всички трети страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

18% е избирателната активност към 17:30 часа на частичните избори в Лозен

Към 17 и 30 избирателната активност на частичните кметски избори в най-голямото село в България - Лозен е едва 18 на сто, съобщи за БНР председателят на Общинската избирателна комисия-София Полина Витанова. Два сигнала за нарушения на изборния кодекс са подадени в комисията. Те са идентични и става въпрос за неправомерно действие на член на Секционна..

публикувано на 20.10.24 в 18:19
Снимката е илюстративна

Украйна е атакувала военна инфраструктура в Липецка област и в района на Нижни Новгород

Украинските сили са атакували инфраструктура на военна самолетна писта в руската Липецка област, както и фабрика за производство на експлозиви в Нижни Новгород, съобщи главното командване на Киев, цитирано от "Ройтерс".  Размерът на пораженията все още се уточнява. Според руската страна Украйна е нанесла удари с дронове в тези райони.  

публикувано на 20.10.24 в 17:33

Елате в Бургас, за да видите невъзможното

В Бургас отвори врат Музей на невъзможното. В него са представени над 100 различни инсталации, съчетаващи наука, изкуство и магия, за да провокират сетивата и въображението. Сред експозициите са Космическа станция, безкрайна стая с огледала, както и антигравитационна стая. Идеята е чрез игра децата да бъдат запознати с основните принципи на..

публикувано на 20.10.24 в 17:19
Ракета, изстреляна от Ливан, удари район близо до град Рош Пина, Северен Израел, 20 октомври 2024 г.

Трима ливански войници са убити при израелски удар в Южен Ливан

 Трима ливански войници са загинали при израелски удар в Южен Ливан, съобщи Ройтерс като се позова на изявление на ливанската армия. При въздушното нападение е бил поразен военният автомобил, с който пътували военните.  По-рано днес беше съобщено за: Израелски удари по щаба на разузнаването на "Хизбула" Нетаняху е разговорял по телефона с..

публикувано на 20.10.24 в 17:05
Снимката е илюстративна, архив.

Ниска активност на вота за кмет в дупнишкото с. Бистрица, кандидатът е само един

Около 15% достигна избирателната активност в ранния следобед на изборите за кмет в дупнишкото с. Бистрица - гласували към 15:00 ч. бяха близо 200 от 1200 имащи право на глас в двете секции, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Няма постъпили сигнали или жалби за нарушения, допълват от ОИК. Кандидатът за кмет на Бистрица е само..

публикувано на 20.10.24 в 16:54
Сателитни снимки на урагана

Ураганът "Оскар" достигна сушата на Бахамските острови

Ураганът "Оскар" стигна сушата на островите Инагуа в басейна на Бахамските острови и се очаква следобед да достигне до Гуантанамо или Олгин в Куба, съобщи американският Национален център по ураганите, цитиран от Ройтерс. В момента "Оскар" се намира на около 241 км на изток-североизток от Гуантанамо, като ветровете му достигат максимална скорост 130..

публикувано на 20.10.24 в 16:17
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп (вляво) и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху - архивна снимка от 2017 година

Нетаняху е разговорял по телефона с Доналд Тръмп

Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че днес той е разговарял с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде "Ройтерс".  "Премиерът Нетаняху повтори своята позиция, която е заявявал и публично: Израел взима предвид въпросите, които повдига американското правителство, но в крайна сметка ще взема решенията си въз основа на..

публикувано на 20.10.24 в 16:08