Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Косово възобнови търговската война със Сърбия

Албин Курти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Косово възобнови търговската война със Сърбия, съобщи Франс прес.

100-процентните мита върху вносните сръбски стоки бяха отменени едва в началото на миналия месец.

Днес правителството на Албин Курти издаде нова разпоредба, с която забранява вноса на стоки, които не са маркирани с надпис "Предназначено за Република Косово".

Сръбският външен министър Ивица Дачич предупреди, че при това положение нормализация на отношенията е изключена.

Авдулах Хоти от Демократичния съюз на Косово, който се очаква да бъде утвърден на премиерския пост идната седмица, заяви, че ще отмени всички решения, които пречат на продължаването на диалога с Белград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев удостои с орден

Президентът удостои с орден "Стара планина" първа степен Иван Николов от Босилеград

Президентът Румен Радев удостои с орден "Стара планина" първа степен лидера на българското национално малцинство в Сърбия, общественик, публицист, писател, изследовател и правозащитник Иван Николов. Председателят на Културно-информационния център в Босилеград получи най-високото държавно отличие за изключително големи заслуги за..

публикувано на 03.06.24 в 13:20

Таксиметров шофьор е пребит в Пловдив от пияни младежи

Таксиметров шофьор е пребит от двама пияни младежи в Пловдив. Поради нетрезвото им състояние той отказал да ги откара до близко село и тогава двамата му нанесли побой и нанесли щети на автомобила му. Веднага след това младежите - на 25 и 26 години избягали, но бързо били  задържани. Установено е, че са криминално проявени, а единият е и..

публикувано на 03.06.24 в 13:08
Мартин Божанов - Нотариуса

Съдийската колегия ще обсъди утре доклад на специалната комисия по казуса с Нотариуса

Съдийската колегия ще обсъди на заседанието си утре, 4 юни, доклад за дейността на специалната комисия, проверяващи факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. АКФ цитира справка от ГДБОП, че Нотариуса е бил "информатор" на МВР Това става ясно от протокол от..

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Изтеглят партиди на световноизвестни брандове козметика

Изтеглят от пазара и от потребителите партиди на световноизвестни брандове козметика. Причината е установено в състава наличие на химичното съединение пропионалдехид, което е забранено за такъв вид продукти.  Повечето от тях са произведени в държави от Европейския съюз като Италия, Франция, Испания, Германия. За това съобщават от онлайн..

публикувано на 03.06.24 в 12:54

В Грузия влезе в сила противоречивият Закон за чуждестранните агенти

В Грузия влезе в сила противоречивият Закон за чуждестранните агенти, след като беше подписан от председателя на парламента Шалва Папуашвили, съобщава Ройтерс. Това стана факт, след като проправителствените депутати гласуваха миналата седмица за преодоляване на ветото на президента Саломе Зурабишвили, която критикува закона, посочват грузински..

публикувано на 03.06.24 в 12:53

В област Плевен са сформирани 394 секционни избирателни комисии

В област Плевен са сформирани 394 секционни избирателни комисии. В тях са ангажирани над 3000 членове. Обучението започва от днес - 03.06 и ще продължи до 7 юни.  РИК е създала организация всички да имат възможност да проведат такова, каза пред БНР адвокат Ярослав Димитров, председател на РИК в 15 МИР-Плевен.  Трябва да се..

публикувано на 03.06.24 в 12:37

Привилегировани граждани паркирали безплатно в центъра на София

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обяви, че привилегировани граждани са паркирали безплатно в центъра на София в платената синя и зелена зона, без да имат право на това. Паркирането е ставало с карта, подписана от предишното ръководство на Столичната община, а сред привилегированите са били и синдикални лидери от КТ..

публикувано на 03.06.24 в 12:14