Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крушчич: Никой не искаше да рискува преди почивката

Милош Крушчич
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София Милош Крушчич призна, че преди почивката при нулевото равенство срещу Ботев (Пловдив) в първия полуфинал за Купата на България никой не е искал да рискува.

"Всичко ще се реши във втория мач. Поздравявам футболистите, особено за второто полувреме. Изпуснахме четири стопроцентови положения.
Най-важно е, че сме на правилния път. Организирани сме, държим инициативата в свои ръце.
Първото полувреме никой не искаше да рискува, защото залогът е голям - класиране на финал.
Не успяхме да вкараме гол, но предстои реванш", каза Крушчич.

А капитанът на ЦСКА София Петър Занев добави:

"Създадохме доста положения, което е радващо. Опитваме се да играем атакуващ футбол. Надявам се да започнем да реализираме тези ситуации, защото започват да тежат.
Когато играеш атакуващо, рано или късно ще започнеш да вкарваш. Явно нашите нападатели се нуждаят от повече положения за гол. Дано да започнат да вкарват, за да повярват в себе си.
Направихме доста бързи атаки. Ботев се беше прибрал в своята половина и чакаше на контраатака.
Мачът остава отворен. 0:0 е коварен резултат.
Али Соу не е глупав. Разбира, че трябва да реализира труда на целия отбор. Старае се, търси гола, създава ситуации. Лошо е, ако не създава нищо", каза Занев.

А полузащитникът на "червените" Валентин Антов сподели:

"И двата отбора дадоха всичко от себе си. Физическото ни ниво беше добро и го запазихме до края, което ни помогна да създадем голови ситуации. Радвам се, че мога да съм полезен на отбора по различни начини.
Надявам се да играем още по-добре на реванша и да продължим към финала", завърши Антов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Десподов

Глобиха Кирил Десподов и съотборниците му в ПАОК

Ръководството на гръцкия ПАОК глоби футболистите на тима заради незадоволителни резултати в последните мачове. За отбора играе и нашия национал Кирил Десподов. Размерът на глобата не се съобщава. ПАОК загуби два мача от общата фаза на Лига Европа - от турския Галатасарай (1:3) и румънския ФКСБ (0:1). В гръцкото първенство тимът..

публикувано на 05.10.24 в 06:45
Александър Везенков

Олимпиакос с Александър Везенков загуби от Фенербахче

Гръцкият Олимпиакос, с Александър Везенков в състава, загуби със 71:82 точки гостуването си на турския Фенербахче в среща от първия кръг на Евролигата по баскетбол. Везенков беше титуляр и се отличи с 11 точки и 4 борби за 30:31 минути на паркета. Двубоят беше изключително оспорван, а играчите на Олимпиакос водеха с 36:32 на почивката...

публикувано на 05.10.24 в 06:43

Славия препъна Черно море

Славия победи с 1:0 у дома Черно море в среща от 11-ия кръг в Първа лига и прекъсна негативната си серия от шест поредни двубоя без успех. А Черно море прекъсна серия от 7 мача без загуба. Първата част премина при поделено превъзходство.  В 22-ата минута Чунг До проби в наказателното поле и пусна кълбото за Цветелин Чунчуков, който отблизо се разписа..

публикувано на 04.10.24 в 22:02

Даниел Трифонов се класира на 2 финала в Сомбатхей

Даниел Трифонов се класира за финалите на прескок и на висилка на Световната чалъндж купа по спортна гимнастика за мъже в унгарския град Сомбатхей. Състезателят на Левски-Спартак с треньор Илия Янев зае второ място в квалификациите на висилка с 13.450 точки, а на прескок даде пети по сила резултат от 13.850 точки (13.950 първи прескок и 13.750 втори..

публикувано на 04.10.24 в 21:14
Кимия Ализаде

Дея Пеева с пето място на СП по таекуондо за младежи

Дея Пеева се класира на пето място при девойките в категория до 44 килограма Световното първенство по таекуондо до 17 години в Чунчон (Република Корея). Пеева стартира с успех над португалката Киара Барозо с 2:1 части (15:2, 15:16, 16:9), след което се справи с Фелисити Кастел (Филипини) с 2:0 (5:0, 4:0) и с Айлийн Торес (САЩ) с 2:1 (3:6, 14:7, 9:4). На..

публикувано на 04.10.24 в 21:07

Баскетболистите на Миньор откриха сезона с победа

Миньор стартира с победа през новия сезон в мъжкото ни баскетболно първенство.Момчетата на Георги Малденов не показаха колебания срещу Шумен след 90:74 в дебютния мач от първия кръг.  Официален дебют за "чуковете" направи най-новото им попълнение в лицето на Коди Шварц. За "жълто-зелените" пък също дебютира един от тримата им нови играчи - Дамян..

публикувано на 04.10.24 в 20:45

Ансамбълът на Тракия (Пловдив) спечели титлата при жените

Отборът на Тракия (Пловдив) спечели титлата при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, категория "Елит", което се провежда в зала "София" в столицата. Носител на Приз "Весела Димитрова" стана треньорката на Тракия Ирина Чернева, която го получи лично от наставничката на националките на България. Гимнастичките от..

публикувано на 04.10.24 в 20:08