Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топсъстезателите ни по биатлон застанаха зад Дафовска

Владимир Илиев (вляво) на подиума в Йостерсунд.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националните състезатели по биатлон реагираха остро на интригите във федерацията. Те разпратиха отворено писмо, адресирано на председателите на клубовете, членовете на Управителния съвет и служителите на БФ Биатлон.

Ето пълният текст на отвореното писмо:

“Добър ден на всички. Ние, състезателите от националния отбор по биатлон, искаме да изразим мнението си относно случващото се през последните един-два месеца, както и през последните два сезона. Оставаме с впечатление, че се води умишлена атака срещу служители от БФБ и треньори, които са дали адски много на този спорт в България.

Не смятаме, че е редно бившия треньор на националния отбор Николай Захаров да се оплюва от членове на УС, защото има омраза на личностно ниво. Този човек е допринесъл с работата и уменията си за изграждането на успехите през годините, за които той работи в националния отбор, като се има предвид, че най-големите успехи в мъжкия биатлон са под негово ръководство.

Има и още неща, които мислим, че трябва да споделим пред вас, клубовете, защото вие гласувахте доверие на този Управителен съвет.

Едно от нещата е, че членове на Управителния съвет работят против интересите на БФБиатлон и се вземат решения не за развитието и благото на федерацията, а с користни и с нечисти цели.


На мнение сме, че не е случайно в един и същи ден преди общото събрание член на Управителния съвет да изпраща писмо до всички клубове с цел манипулация на мнението на председателите на клубовете по биатлон, както и да слушаме на пресконференция на бивш треньор и терапевт, които оплюват, унижават, уронват и накърняват престижа на организацията, наречена Българска федерация по биатлон.

Имайте предвид, че този треньор и терапевт вече не са част от това сдружение. Лошото е, че същите тези хора твърдят лъжлива и невярна информация в медийното пространство.

Състезателите и служителите на БФБиатлон, които остават трябва да се борят за задържането на спонсорите си, както и привличането на нови такива, а както всеки знае това трудно се случва, като се води целенасочена медийна атака и има спънки от членове на УС. Същите тези членове правят всичко възможно състезателите да не присъстваме на Управителен съвет и да си изкажем мнението и позицията по важни за нас теми, а в същото време друг състезател се допуска всеки път, когато има проблем.

От името на долуподписаните състезатели от националния отбор по биатлон искаме да изразим подкрепата си към председателя на БФБиатлон г-жа Екатерина Дафовска. Считаме, че нейната работа през годините е довела до множество успехи на отбора и положително развитие на БФБ. Като състезатели, ние се чувстваме напълно обезпечени откъм условия на работа и екип, което се дължи на дългогодишната рабора на служителите на федерацията за постигнатия професионализъм в работата ни. Както и взетото тази година решение за привличането на нови треньори, което смятаме, че ще доведе до по-високо развитие в положителен план на националния отбор и като цяло на българския биатлон”

Отвореното писмо е подписано от  Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Мария Здравкова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Членове на УС на федерацията по биатлон с отворено писмо преди общото събрание днес

Членовете на Управителният съвет на Българската федерация по биатлон Юрий Митев и Мария Манолова разпространиха отворено писмо часове преди годишното общо събрание на централата. Форумът ще се проведе днес в Министерството на младежта и спорта от..

публикувано на 23.06.20 в 00:39
Красимир Анев

Красимир Анев слага край на кариерата си заради федерацията по биатлон

 Биатлонистът Красимир Анев обяви, че слага край на своята кариера. Причината е едноличното управление и лично отношение на председателя на федерацията Екатерина Дафовска, обясни 33-годишният самоковец на пресконференция. "Аз съм дотук. Седем години..

публикувано на 22.06.20 в 13:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Макс Верстапен

Макс Верстапен спечели квалификацията за спринтовото състезание в Гран при на Австрия

Макс Верстапен с Ред Бул спечели квалификацията за спринтовото състезание на домашната писта за отбора си в Австрия, 11-и кръг от сезона във Формула 1. Ферстапен, който бе най-бърз и по-рано днес в единствената тренировка за уикенда, спечели първата..

публикувано на 28.06.24 в 20:08
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна на полуфиналите в Бад Хомбург

Виктория Томова отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на трева УТА 500 в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд от 802 237 евро.  Първата ракета на България загуби с 0:6, 6:7 (6) срещу Дона Векич след час и 41 минути. Томова игра втори полуфинал..

публикувано на 28.06.24 в 19:57
Карлос Насар

Карлос Насар постави три световни рекорда, въпреки че те няма да бъдат признати

Карлос Насар,  който ще бъде един от представителите на България на Олимпиадата в Париж, подобри три световни рекорда и спечели три златни медала по време Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе.  В надпреварата в категория до 89..

публикувано на 28.06.24 в 17:56
Уругвайският национал Дарвин Нунес се радва на попадението си.

На Копа Америка Уругвай вкара 5 гола, Панама изненада домакина

Отборът на Уругвай направи решителна крачка към директните елиминации в Копа Америка след успех с 5:0 срещу тима на Боливия. С успеха възпитаниците на Марсело Биелса оглавиха своята група "С". Старт на головото шоу даде Факундо Пелистри, който отрки..

публикувано на 28.06.24 в 06:33

България получава още една квота в класическата борба за Париж

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024, съобщават от БФ Борба. Това стана възможно след преразпределение на 16-те вакантни места, които Международната централа (UWW) раздаде на следващите в..

публикувано на 27.06.24 в 21:50
Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза

Българка е с шанс за бронз на европейско по борба

Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза на европейското първенство по борба за кадетки в Нови Сад (Сърбия).  Националката започна убедително, побеждавайки с технически туш 11:0 полякинята Мартина Клода в категория до 46 кг, но после..

публикувано на 27.06.24 в 21:20
Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българските състезатели не успяха да спечелят отличие в първия ден на европейското първенство по джудо за кадети и за кадетки, което се провежда в "Асикс Арена" в София. С най-предно класиране е Калина Григорова, която се нареди седма в..

публикувано на 27.06.24 в 20:41