Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мередит Копит Левиън стана най-младата ръководителка на в. "Ню Йорк таймс"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мередит Копит Левиън ще стане генерален директор на в. "Ню Йорк таймс", което я прави най-младата ръководителка на този пост, предаде Франс прес. 49-годишната жена, която е работила в списанията "Атлантик" и "Форбс" преди да отиде в "Ню Йорк таймс" през 2013 г., ще замени на 8 септември 62-годишния Марк Томпсън, който заема тази длъжност от 2012 г. Напускането на Марк Томпсън беше планирано отдавна и управителният съвет на вестника отдели няколко месеца в търсене на приемника му. Мередит Копит Левиън отначало е ръководила рекламния отдел на вестника, а след това се е издигнала до негов заместник-директор на административно-финансовия отдел през 2017 г. Тя значително допринася за насочването на "Ню Йорк таймс" към дигиталната сфера и за развитието на модела за плащане за четене на онлайн изданието, който се оказва успешен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекордна избирателна активност на вота във Франция

Рекордна избирателна активност на втория тур на парламентарните избори във Франция. Към 12 часа местно време 26,63% от французите са отишли до урните. Подобен интерес към гласуването е имало последно във Франция през 1981 г. Вотът, определян от анализатори като исторически, може да доведе на власт крайната десница в лицето на партията..

публикувано на 07.07.24 в 13:55
 Евтим Милошев

Евтим Милошев: По Черноморието има предложения за всекиго, дори за най-капризните

По Черноморието има предложения за всекиго - и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните. Има великолепни места .  Това каза в предаването "Пътувай с Хоризонт" служебният министър на туризма Евтим Милошев и уточни: "Това не е благодарение само на държавата, това е благодарение на пазара, благодарение на всички хора, които са заети в..

публикувано на 07.07.24 в 13:42

Засилен интерес към автобусната линия от Кюстендил до Рилския манастир

Препълнен автобус тръгна по-рано днес по възстановената линия от Кюстендил до Рилския манастир. Цената на билета в едната посока е 7 лева. Автобусът ще пътува през месеците юли и август, само в неделя. През двата месеца има няколко големи християнски празници, срещи и поводи  - св. Богородица на 15 август, Успение на св. Иван Рилски на 18..

публикувано на 07.07.24 в 13:06

Задържаха нападатели на полицаи в монтанското с. Долно Церовене

Полицаи от Лом били нападнати от жители на монтанското село Долно Церовене при посещение на сигнал в дома им. Униформените са освидетелствани в болница. Нападателите са задържани в ареста. Двама служители на Районно управление Лом посетили вчера към 20 часа частен дом в село Долно Церовене след постъпил сигнал на телефон 112...

публикувано на 07.07.24 в 12:58
 Галин Цоков

Министър Цоков: МОН започва работа с НС за визията за промяна в образователната система

През следващата седмица Министерството на образованието и науката (МОН) ще започне работа с депутати от различни парламентарни групи за визията за промяна в образователната система, която да послужи на следващия редовен кабинет. Това заяви пред БНР служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той уточни, че основните..

публикувано на 07.07.24 в 12:54

Водоизточниците в Свищов са на критичния минимум

Водоизточниците в община Свищов са на критичния минимум, а в село Овча могила от 10 дена е обявено бедствено положение, заради безводието. На сериозен воден режим са повече от половината от селата в община Павликени. От Водоснабдителното дружество за Великотърновска област призоваха за разумно и рационално използване на водните ресурси само за..

публикувано на 07.07.24 в 12:50
Света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил, 7 юли 2024 г.

Втори ден продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит

Втори ден продължават тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит в столичния храм "Света Неделя". Митрополитската катедрала днес чества своя храмов празник, а светата божествена литургия беше оглавена лично от предстоятеля на Българската православна църква. Патриаршеска Златоустова Света литургия..

публикувано на 07.07.24 в 12:36