Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легенда на Реал пое Бирмингам

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият защитник на Реал (Мадрид) Айтор Каранка е новият мениджър на английския отбор от Чемпиъншип Бирмингам. Испанецът подписа договор за три години и замени на поста своя сънародник Пеп Клотет.

Каранка е бивш помощник треньор на Жозе Моуриньо в Реал (Мадрид) в периода 2010-13. Водил е Мидълзбро, с който печели промоция за Висшата лига през 2016 година. За последно Каранка бе начело на Нотингам през сезон 2018/19.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 си осигури бараж за Европа срещу ЦСКА София

ЦСКА 1948 победи с 2:0 като гост Славия в мач от 36-ия кръг в Първа футболна лига и се класира за бараж за участие в Лигата на конференциите. "Червените" имат актив от 52 точки и ще се изправят срещу ЦСКА София в решаващ двубой на 31 май, който ще определи последния евроучастник от българското първенство. Още в петата минута "червените"..

публикувано на 27.05.24 в 22:23
Красимир Дунев

Красимир Дунев: Много съм доволен, два медала, но и двата златни

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев заяви, че е доволен от спечелените два златни медала за България от Световната купа във Варна. Валентина Георгиева стана шампионка на прескок при жените, а Йордан Александров триумфира на висилка при мъжете в последния ден на надпреварата вчера. "Как може да не съм доволен. Това е перфектният завършек на..

публикувано на 27.05.24 в 21:51
Черноморец - Спартак (Пл)

Баскетболистите на Черноморец с бронзовите медали в първенството

Носителят на Купата на България за 2024 година Черноморец добави и бронзовите медали в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) към спечелените отличия за сезона. Черноморец надделя над Спартак с 87:72 (18:17, 25:21, 17:15, 27:19) като домакин в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас в третата среща от плейофа за третото място в първенството и..

публикувано на 27.05.24 в 21:41
Аслъхан Мехмедова

Аслъхан Мехмедова остана без квота за Игрите в Париж

Аслъхан Мехмедова загуби на старта на световната олимпийска квалификация по бокс в Тайланд, която е последната възможност за спечелване на квота за Игрите в Париж това лято. В категория 60 килограма при жените Мехмедова отстъпи с 0:3 точки на канадката Терис Смит. По този начин Мехмедова се прости с надеждите си да играе на Олимпийските игри в Париж...

публикувано на 27.05.24 в 21:36
Румен Радев

Румен Радев бе посрещнат в Лозана от Томас Бах

В рамките на визитата си в Швейцария държавният глава Румен Радев бе посрещнат в Лозана от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и от председателя на БОК Стефка Костадинова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Заедно с водената от българския президент делегация те разгледаха Олимпийския музей в швейцарския..

публикувано на 27.05.24 в 21:00
ОФК Пирин

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки в Пирин (Бл)

Управителят на ОФК Пирин Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от Първа лига и подадоха оставки, съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Утре, 28 май, клубът свиква пресконференция, която ще се състои от 13:00 часа на стадион "Христо Ботев". "Когато се съгласих да поема..

публикувано на 27.05.24 в 20:19
Александър Зверев - Рафаел Надал

Александър Зверев сложи край на мечтите на Рафаел Надал в Париж

Олимпийският шампион Александър Зверев победи с 6:3, 7:6(5), 6:3 Рафаел Надал във вероятния последен мач на испанеца на Откритото първенство на Франция по тенис. Титаничният сблъсък от първия кръг на турнира продължи 3 часа и 6 минути и завърши с успех за четвъртия в схемата Зверев. За Надал, който е печелил "Ролан Гарос" безпрецедентните 14..

публикувано на 27.05.24 в 20:08