Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Ангелов: Имаме лични предпазни средства за 3 месеца напред

Снимка: БТА

Пред журналисти в Смолян министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов опроверга твърдението, че има недостиг на лични предпазни средства в лечебни заведения в страната:

"Държа дебело да подчертая, че на територията на България - в складовете в страната, са осигурени цялото количество лични предпазни средства, което гарантира сигурност на страната в следващите три месеца напред"

В областната болница в Смолян министър Ангелов се срещна с медиците от първа линия и синдикалисти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Явор Дачков

Явор Дачков: Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган

Делян Пеевски ще загуби войната срещу Ахмед Доган, защото почетният председател на ДПС Доган изигра хитро картите си – институционално. По места ДПС се организират в подкрепа на Доган и искат истинският лидер на ДПС Доган да се върне като пълноправен и единствен лидер на Движението. Това според мен ще стане. Това прогнозира в интервю пред..

публикувано на 05.07.24 в 19:02

Вотът в Иран поставя на изпитание популярността на духовните управници

Иранците гласуват на втория тур на президентските избори. Един срещу друг се изправят умерeният депутат Масуд Пезешкиян срещу протежето на върховния лидер на Иран - твърдолинейният Саид Джалили. Вотът поставя на изпитание популярността на духовните управници на фона на апатията на избирателите в момент на регионално напрежение и противопоставяне със..

публикувано на 05.07.24 в 18:38
Eпископ Йеротей

Епископ Йеротей: Патриарх Даниил е един нов исихаст

Изборът на патриарх Даниил е добър и за българския народ, и за Българската православна църква (БПЦ). Той е един нов исихаст - човек, който се бори със страстите и изкушенията. Това каза в предаването "РадиоТочка" Агатополският епископ Йеротей, който беше кандидат за Сливенски митрополит. "Църквата живее в този свят, но нейните правила са извън..

публикувано на 05.07.24 в 18:36
Виктор Орбан и Владимир Путин

Орбан разговаря с Путин в Москва

Унгарският премиер Виктор Орбан разговаря в Москва с руския президент Владимир Путин.  Според Будапеща посещението е "мисия за мир", докато според Брюксел Орбан не представлява Европейския съюз по никакъв начин, въпреки че Унгария е ротационен председател на общността.  Гледните точки на Москва и Киев все още са далеч една от друга и са..

публикувано на 05.07.24 в 18:19
Киър Стармър и крал Чарлз Трети

Крал Чарлз Трети възложи на Киър Стармър да състави ново правителство

Британският крал Чарлз Трети възложи на лидера на Лейбъристката партия Киър Стармър да състави ново правителство след убедителната победа на проведените в четвъртък общи избори.  Възможно е до края на деня да станем свидетели и на състава на новото правителство, защото при новия премиер на Даунинг стрийт вече пристигат най-доверените му хора...

публикувано на 05.07.24 в 18:11
Васил Божков

"Хазартното дело" срещу Васил Божков тръгна по същество

Един от процесите срещу Васил Божков тръгва по същество.  Софийският градски съд не откри процесуални нарушения в обвинителния акт по така нареченото "хазартно дело" и насрочи за есента разпитите на първите свидетели.  Съдът обаче отхвърли иска на МФ за близо 630 млн. лв. по делото срещу Васил Божков. Съдът отхвърли иска на..

публикувано на 05.07.24 в 18:04
Касим Дал

Касим Дал: Доган да не търси Стоян Денчев, а сам да оправи нещата и да поеме отговорност за ДПС

Ахмед Доган не е безгрешен, за всичко, което се случва е виновен той. И мен ме изключиха с готови подписи от областните структури и чак след година на централно ниво. Сега Доган отново търси посредничеството на Стоян Денчев, Библиотекарския кръг и ДПС. Това каза в интервю пред БНР Касим Дал, един от учредителите на ДПС, създател на..

публикувано на 05.07.24 в 18:00