Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С реновирана база Спортната академия откри учебната година

Снимка: nsa.bg

С реновирана база Националната спортна академия „Васил Левски“ посрещна първокурсниците при откриването на учебната година.

Въпреки ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, ръководството на Академията започна учебната година с изпълнена програма за реконструкция и модернизация на важни обекти от инфраструктурата и цялостния облик на НСА– Многофункционална спортна зала, Аула Максима, ПУСБ „Проф. Иван Стайков“ на Витоша, ПУСБ „Проф. Никола Хаджиев“ на Боровец, плувен басейн на НСА – „Мадара“, общежитие блок 15.


От днес студентите ще имат на разположение обновени зали, съблекални, нова библиотека, подобрено информационно обслужване, нови програми за обучение, които създават възможности за работа в извънредни условия, разширени възможности за специализация, включително и по програма „Еразъм“ в чужбина.


При стриктно спазване на актуалните противоепидемични мерки първокурсниците от трите факултета - „Спорт“, „Педагогика“ и „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ имаха официални срещи с академичното ръководство. Ректорът, проф. Николай Изов поздрави с „Добре дошли“ всички студенти и връчи книжките на тези, които постигнаха най-висок приемен бал в кандидат-студентската кампания, както и на десетките звезди на българския спорт, избрали да продължат професионалния си път в НСА.

Тази година първокурсници във факултет „Спорт“ са Стефани Кирякова от националния ансамбъл по художествена гимнастика и бившата и колежка Теодора Александрова, бадминтонистката Стефани Стоева, бившият волейболен национал Андрей Жеков, баскетболистът Александър Везенков, тенисистът Димитър Кузманов, футболистите Николай Михайлов, Живко Миланов, златното момиче на българската фехтовка Йоана Илиева.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне Австрия...

публикувано на 27.06.24 в 00:25

Турция се измъчи с 10 от Чехия, но победи

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата. Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души..

публикувано на 27.06.24 в 00:22

Грузия шокира Португалия и отива на осминафинал

Дебютантът на европейски първенства Грузия се класира за фазата на директните елиминации след победа с 2:0 срещу шампиона за 2016 година Португалия. Точни за селекцията на Вили Саньол бяха нападателите Хвича Кварацхелия и Жорж Микутадзе през двете полувремена, като вторият поведе и в класирането при голмайсторите с три попадения. С успеха..

публикувано на 27.06.24 в 00:18

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в "Уимбълдън"

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на "Уимбълдън". Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка..

публикувано на 26.06.24 в 21:57

Румъния спечели своята група и отива на осминафинал

Словакия и Румъния завършиха 1:1 в последна среща от група Е на Европейското първенство по футбол, а резултатът беше до голяма степен очакван, тъй като класира и двата отбора към втората фаза. Куриозното е, че всичките четири отбора в групата завършиха с по 4 точки, но румънците се оказаха на върха по допълнителни показатели. Така те очакват..

публикувано на 26.06.24 в 21:22

Славия надигра Септември (София) в контрола

Славия постигна победа в първата си приятелска среща по време на лятната подготовка. "Белите" се наложиха с 4:1 срещу новака в елита Септември (София). В 14-ата минута Иван Минчев подаде за Ертан Томбак, който асистира за нападателя Цветелин Чунчуков, който се завърна с гол при "белите". В 33-ата минута отново Минчев пусна за Куентин Зеедорф и..

публикувано на 26.06.24 в 20:06