Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици в столицата апелираха за спазване на Covid мерките, Борисов ги подкрепи

| обновено на 27.10.20 в 23:17
Тази вечер медиците от столичните болници излязоха пред лечебните заведения, за да призоват за солидарност в трудните времена на Covid-19.
Снимка: БГНЕС

В 20:00 часа тази вечер лекари и медицински сестри излязоха със светнати фенерчета пред спешните отделения на големи столични болници с призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки.

Така  медиците искат да покажат, че повече от  8 месеца след началото на Covid епидемията продължават да са на местата си въпреки умората и трудностите. 

Инициативата със светлини отправя апел към гражданите да бъдат отговорни и да пазят себе си и близките си.

Към призива на медиците се присъедини премиерът Бойко Борисов. В публикация във Фейсбук министър-председателят коментира, че няма как да се спре цялата държава, но трябва да бъдем отговорни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служителите в Бърза помощ в Гърция стачкуват

Служителите в Бърза помощ в Гърция стачкуват днес с искания за нови линейки и по-високи заплати. От синдиката на работещите в Бърза помощ съобщават, че са принудени днес да стачкуват след като исканията им не се обсъждат от министерството на здравеопазването. Медицинските работници съобщават за липса на достатъчно линейки, предимно в..

публикувано на 27.06.24 в 12:39
Андрей Гюров

Гюров в отпуск от БНБ, антикорупционната комисия е установила несъвместимост

Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, който ръководи управление "Емисионно".  Парламентът избра нови подуправители на БНБ Това съобщи Централната банка, която днес е била уведомена за решението на комисията, става ясно от публикация на сайта ѝ.  "До..

публикувано на 27.06.24 в 12:27

Европрокуратурата обвини български предприемач

Европейската прокуратура повдигна обвинение на български предприемач, обвинен за фалшифициране на документи, с които е кандидатствал за европейски средства. В съобщението се посочва, че обвиняемият е управител на компания за преработка на мляко.  Той е кандидатствал във Фонд "Земеделие" за близо 1 милион лева за изграждане на млекопреработвателна..

публикувано на 27.06.24 в 12:24

Високи глоби и арести за причиняване на пожар в Гърция

Високи глоби и арести за причинителите на пожари в Гърция. Задържан за пожара на остров Хидра е екипажът на туристическа яхта. От 2500 евро започват глобите за предизвикване на пожар по невнимание. Към глобата се прибавят и разходите на пожарната, както и обезщетение за пострадала община. Сумата се определя от мащаба на предизвикания пожар..

публикувано на 27.06.24 в 12:15
Цончо Ганев

Цончо Ганев се усъмни в шансовете за съставяне на правителство

В кулоарите на парламента зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев се усъмни в шансовете за съставяне на правителство.  Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента Той отправи призив към първите две политически сили да поемат отговорност:  "Казахме ясно и точно, че сме готови да застанем заедно с другите, които се обявяват..

публикувано на 27.06.24 в 12:12

Мъж от Сухиндол е пострадал при пожар, предизвикан от взрив на газова бутилка

Домашна газова бутилка се е взривила в Сухиндол около 21:30 часа в сряда и е причинила разрушения и пожар. Сериозно е пострадал млад мъж, който е с изгаряния по краката, докато е помагал на възрастните си родители да напуснат имота до пристигане на противопожарните автомобили от Павликени.  Имотът е унищожен. 14 пожара са гасили през..

публикувано на 27.06.24 в 12:06

Над 62 л/кв. м дъжд се изля над монтанското с. Василовци

62 литра на квадратен метър дъжд се изля тази нощ над село Василовци, област Монтана. В областта най-малко е валяло в Долно Церовене. Въпреки сложната метеорологична обстановка градушки не са паднали. Температурни аномалии от близо 15 градуса разлика за няколко дни и интензивни валежи от дъжд се получиха в област Монтана, съобщи Леночка..

публикувано на 27.06.24 в 12:06