Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София – Йънг Бойс пряко по „Хоризонт“ от 19.55 часа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лига Европа навлиза във все по-важна фаза. Днес ще се изиграят срещите от 4-ия кръг в груповата фаза. Те могат да определят съдбата в турнира на доста отбори. 8 тима могат да си осигурят място на 1/16-финалите още тази вечер  Други пък могат официално да се сбогуват с турнира.

Положението на българските представители е доста тежко. ЦСКА-София ще трябва да търси задължителна победа над Йънг Бойс, за да запази теоретични шансове за оставане в надпреварата. Срещата между отборите на ЦСКА –София и Йънг Бойс ще бъде предавана пряко по програма „Хоризонт“ от 19.55 часа.

Същото се отнася и за Лудогорец, който обаче ще трябва да спечели срещу Тотнъм в Лондон, а това ще бъде сериозен подвиг, ако се случи. Мачът е от 22.00 часа.

Рома ще продължи, ако победи ЧФР Клуж и ЦСКА-София не спечели срещу Йънг Бойс. Арсенал също ще е сигурен за 1/16 финала, ако спечели срещу Молде, а дори и равенство може да е достатъчно при определени условия. Рейнджърс и Бенфика се изправят един срещу друг в група "D". Победителят може да си осигури продължаване, ако в същото време Лех загуби от Стандард (Лиеж). Гранада ще стигне следващата фаза с успех над Омония (Никозия), но само ако в другия мач ПСВ Айндховен загуби от ПАОК. Лестър ще е сигурен за елиминациите, ако спечели срещу Брага, както и Виляреал, ако надиграе Макаби (Тел Авив). Победа или равенство ще е достатъчно на Хофенхайм в мача със Слован (Либерец). Лил също може да се класира, но трябва да победи Милан и в другия мач да чака загуба на Спарта (Прага) от Селтик.

Лига Европа, групова фаза, 4 кръг:

От 19:55 часа:

ЦСКА-СОФИЯ - ЙЪНГ БОЙС
Молде - Арсенал
Брага - Лестър
АЕК (Атина) - Зоря (Луганск)
Спарта (Прага) - Селтик
Лил - Милан
Макаби (ТА) - Виляреал
Карабах - Сиваспор
ЛАСК - Антверп
ЦСКА (Москва) - Фейенорд
Волфсбергер - Динамо (Загреб)
Гент - Цървена звезда
Слован (Либерец) - Хофенхайм

От 22:00 часа:

ЧФР Клуж - Рома
Дъндолк - Рапид (Виена)
Леверкузен - Апоел (Беер Шева)
Ница - Славия (Прага)
Стандард (Лиеж) - Лех (Познан)
Рейнджърс - Бенфика
ПСВ Айндховен - ПАОК
Гранада - Омония (Никозия)
Наполи - Риека
АЗ Алкмаар -  Реал Сосиедад
ТОТНЪМ - ЛУДОГОРЕЦ



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболистите на Франция спечелиха Лига на нациите

Олимпийският шампион Франция триумфира с трофея в Лигата на нациите. Воденият от Андреа Джани тим се наложи над Япония с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:23) в големия финал на надпреварата, изигран в Лодз (Полша).  "Петлите" вдигат за втори път титлата - след 2022 г. Финалът бе трети за тима - през 2018 г. загубиха от Русия с 0:3 гейма и останаха със..

публикувано на 01.07.24 в 07:21
Фенове на Еквадор реагират на мексиканеца Рейес след мача.

Венецуела и Еквадор продължават напред на Копа Америка

Отборите на Еквадор и Мексико не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от група "В" на Копа Америка и Еквадор се класира за елиминациите, докато Мексико отпада от турнира. Мексиканците три пъти претендираха за неотсъдени дузпи. В последния случай в края на мача реферът дори първоначално я даде, но след разглеждане на ситуацията с ВАР прецени,..

публикувано на 01.07.24 в 05:51
Ина Ананиева: Не знам дали ще остана треньор на ансамбъла след Игрите в Рио

Ина Ананиева: На Олимпиадата пожелавам късмет на момичетата ни, но той идва при подготвените

Тя е  един от най-успешните треньори в съвременната история на българската художествена гимнастика, извела българския ансамбъл до абсолютна световна титла след 18-годишна пауза, както и до бронзовия медал на олимпиадата в Рио де Жанейро. Знае какво е целият ти свят да рухне - преживяла го е не веднъж, а два пъти. Знае какво е да преминеш през целия път..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Стилияна Николова с четири златни отличия на турнир по художествена гимнастика в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Възпитаничката на Валентина Иванова извоюва титлите на обръч с резултат от 36.350 точки, на топка с 34.800, на бухалки с 34.700 и на..

публикувано на 30.06.24 в 16:58
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

Злато за състезателките ни по естетическа гимнастика на СК в Испания

Националният отбор на България спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания). Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха 57.100 точки от двете изигравания, след..

публикувано на 30.06.24 в 16:16
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в спринтовия старт. Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24