Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите от социалните домове в Стара Загора няма да напускат до края на учебната година

Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Младежите от социалните домове в Стара Загора, които трябваше да ги напуснат в края на календарната година, ще останат в тези заведения до края на учебната година. Това е решението, което социалното министерство взе след разговор между кмета на общината Живко Тодоров и министър Деница Сачева.

До напрежение се стигна заради предстоящото преместване на 23 деца и младежи от социалните заведения на Стара Загора в други населени места, заради планираното затваряне на всички домове за деца у нас до 31 декември. С взетото решение се реализира идеята да не се прекъсва учебната година на децата и те да я завършат без да сменят средата си и се радваме, че стана така, каза кметът Живко Тодоров:

"Те ще бъдат настанени в Дом "Незабравка". Тези деца, които всъщност трябваше да бъдат преместени, за да могат да изкарат учебната година в Стара Загора и по този начин всъщност да се реши проблемът, в който те бяха поставени.

Целта ни е постигната, коментира ситуацията председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов:

"Смятам, че е постигната целта и се надявам тези деца да оценят това, което е направено за тях. Ще следим и ние от Националното сдружение на сираците в България до края на учебната година процесът по извеждането на тези същите възпитаници - за всеки поотделно".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ивайло Иванов: По-малко са възможностите на дипломацията в конфликта в Близкия Изток

По-малко са възможностите на дипломацията, защото от страна на Израел, Иран и терористичните групировки виждаме ескалиране и остават по-малко поле за дипломацията. Движими се към най-лошия сценарий, за който се говореше преди година , коментира в интервю пред БНР Ивайло Иванов, експерт по сигурността в Съюза на офицерите от запаса "Атлантик"...

публикувано на 03.10.24 в 17:21

Домашен арест за кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, сина му Али Али и Байрям Иляз

Хасковският окръжен съд наложи мярката "домашен арест" на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, сина му Али Али и Байрям Иляз.  Те бяха задържани на 20 септември по обвинение за неправомерно усвояване на евросредства от Държавен фонд "Земеделие" за строежа на двата хотела на сина и дъщерята на кмета.  От прокуратурата коментираха, че ще изготвят..

публикувано на 03.10.24 в 17:08

Сух канабис за 7,5 млн. лв. и нива с 10 хил. стръка откри бургаската полиция

Сух канабис за 7 500 000 лева и нива с канабис откри при специализирана операция бургаската полиция в село Винарско. Собственикът на имота – мъж на 61 години, е задържан, а негов съучастник се издирва. Къщата, до която е нивата с канабис, се намира в края на село Винарско. Съседите на имота разказаха: "Краси, (но трябва да) има други с него, защото..

публикувано на 03.10.24 в 16:44

Всички 7 кандидати са допуснати до втория етап на процедурата на СЕМ за избор на генерален директор на БНР

Всички седем кандидати са допуснати до втория етап на процедурата на Съвета за електронни медии (СЕМ) за избор на генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това решиха членовете на медийния регулатор на свое заседание днес. СЕМ разгледа и прие протокол от дейността на техническата комисия, извършила проверка на документите на..

публикувано на 03.10.24 в 16:44

Близки на загинали при катастрофа се събраха пред Плевенския съд с искане на максимална присъда за причинителя

В Плевен с гражданско п рисъствие пред Съдебната палата започна делото срещу неправоспособен и пиян шофьор на лек автомобил , който причини катастрофа миналото лято на пътя Плевен -Ловеч. Той е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на трима души. Преди заседанието приятели на загиналите моторист и неговата спътница се събраха пред..

публикувано на 03.10.24 в 16:30

Окончателно: С 15 млн. лева заем ще бъде подпомогнат столичния градски транспорт

С 15 милиона лева заем ще бъдат подпомогнати общинските дружества за авто- и електротранспорт в София. Около тази сума се обединиха общинските съветници, които с 52 гласа "за" подкрепиха предложението на кмета Васил Терзиев: "Това, което направихме, е, че със съгласие между всички групи е да увеличим средствата от 6 на 15 милиона, за да може да работим..

публикувано на 03.10.24 в 16:13
Ливанци са се изнесли на палатка край морето след началото на израелската военна кампания.

Девет жертви на израелски удар в центъра на Бейрут

Девет души са убити при израелското нападение в центъра на Бейрут, съобщи ливанското министерство на здравеопазването. Няколко правителствени сгради се намират в близост до мястото на атаката, включително централата на правителството и парламентът. Цените на петрола скочиха и основните фондови пазари се понижиха тази сутрин, тъй като инвеститорите..

публикувано на 03.10.24 в 16:02