Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мими Христова с бронз в Белград

Мими Христова
Снимка: БФ Борба

Мими Христова тушира рускинята Мария Кузнецова във финала за 3-5 място на категория до 65 кг и спечели трети медал за България на световната купа по борба в сръбската столица Белград.

Кузнецова е двукратна бронзова медалистка от европейски първенства и двукратна победителка на престижния турнир "Иван Яригин".

Кузнецова започна отлично мача и след като поведе с 2:0 в първата част, тя събори Христова на тепиха за още четири в началото на втората. Европейската шампионка обаче отговори подобаващо. Първо тя намали на 2:6, след което от своя страна натисна рускинята на тепиха в последните секунди за 6:6 и предимство. За разлика от Кузнецова обаче, Христова прикова умело съперничката си за туш.

До момента България има злато и два бронзови медала от световната купа:
злато - Юлияна Янева, 72 кг
бронз - Миглена Селишка, 50 кг
бронз - Мими Христова, 65 кг



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс с 2:1

Флорида е на финал за Купа „Стенли“ втори пореден сезон

Отборът на Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс като домакин с 2:1 в шестия мач от финала на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Така тимът спечели серията с 4:2 успеха и за втори пореден сезон се класира за финала за Купа "Стенли". Сам Бенет в 20-ата минута и Владимир Тарасенко в 50-ата бяха точни за победителите. За..

публикувано на 02.06.24 в 09:43
Пет бронзови медала и два финала за наши борци в Румъния

Пет бронзови медала и два финала за наши борци в Румъния

Пет бронзови медала спечелиха българските състезатели в първия ден на турнира по борба за юноши и девойки в Румъния. Отличията взеха Никол Крумова след 7:1 срещу представителката на домакините Ана Ротару в категория до 53 кг, а Десислава Иванова беше още по-категорична като тушира полякинята Емилия Свержевска, след като губеше първата част с..

публикувано на 02.06.24 в 09:35
Благой Тодоров

Българин спечели сребро на стрелба с лък в Словения

Благой Тодоров спечели сребърен медал при кадетите до 18 години в категория рекърв на провеждащия се световен ранкинг турнир по стрелба с лък в Словения, съобщиха от българската федерация. В конкуренцията на 22 състезатели от 14 държави Тодоров завърши квалификацията с 615 точки, което му отреди осмо място, той пропусна 1/16-елиминациите и..

публикувано на 02.06.24 в 09:32
Новак Джокович

Джокович сломи Музети в най-късно завършилия мач на „Ролан Гарос“

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Сърбинът, който търси 25-и трофей от Големия шлем в кариерата си, се бори доста в студената и влажна съботна вечер на "Ролан Гарос", но успя да спечели срещу италианеца Лоренцо Музети със 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0 в..

публикувано на 02.06.24 в 09:26
Един Терзич

Един Терзич: Заслужавахме повече от загуба

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) - Един Терзич, свиква с болезнени финали. Неговият отбор пропусна да спечели титлата в Бундеслигата през миналия сезон в последния мач, а на "Уембли" загуби финала на Шампионската лига с 0:2 от Реал Мадрид, въпреки че игра много добре в хода на двубоя. "Заслужавахме повече от загуба с 0:2, особено през..

публикувано на 02.06.24 в 08:25
Карло Анчелоти

Карло Анчелоти: Беше много трудно, но спечелихме! Мечтата продължава

Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, продължи успехите си в Шампионската лига, като завоюва рекорден пети трофей като мениджър, но призна, че Борусия (Дортмунд) е притеснил отбора му, преди "белите" да стигнат до победата с 2:0. "Никога не се свиква с това", каза 64-годишният Анчелоти, който е печелил Шампионската лига два..

публикувано на 02.06.24 в 08:13
Волейболистките загубиха и от Сърбия – 1:3

Волейболистките загубиха и от Сърбия – 1:3

Женският ни национален отбор по волейбол допусна шеста загуба в турнира Лига на нациите, след като на турнира в американския град Арлингън отстъпи срещу тима на Сърбия с 1:3 (25:18, 21:25, 17:25, 16:25) гейма. Така българките са последни в класирането с една победа и шест поражения, а заключителният им мач в Арлингтън е срещу Германия. Лидер..

публикувано на 02.06.24 в 07:45