Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Федерер в Откритото първенство на Австралия

Роджър Федерер
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер няма да играе в Откритото първенство на Австралия по тенис от 8 февруари, информира неговият агент Тони Годсик в интервю пред агенция Associated Press. Швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще излезе отново на корта в официални мачове едва след турнирите в Австралия.

 „Роджър реши да не играе в Мебърн - заяви Годсик. - Той направи сериозен прогрес в последните месеци със своето коляно и физическото си състояние. Но след разговори с екипа си прецени, че най-добре за него в дългосрочен план да се завърне към мачове след първенството на Австралия. Следващата седмица ще говорим за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще почнем да съставяме график за годината.“

Преди броени дни турнирният директор на Откритото първенство на Австралия  - Крейг Тайли обяви, че има потвърждение от Федерер, че той ще пътува за Мелбърн и на място ще прецени, дали да участва в турнира. Появиха се и информации, че швейцарецът ще използва отборния турнир ATP Cup за проверка на състоянието, но изглежда решението в крайна сметка е друго.

Швейцарецът е в момента в Дубай, където се готви за новия сезон. През 2020 г. той игра само в Мелбърн, като отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите. След това Федерер информира, че е претърпял операция на дясното коляно. Впоследствие се подложи и на втора операция на същото коляно и не се завръща в игра през сезона.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Мъжкият национален отбор на България пристигна във Фукуока, където ще участва във втората седмица от турнира Лига на нациите. На японска земя ще се изправят последователно срещу Полша, Германия, Иран и Словения. Първата среща е на 4 юни от 9:30 часа срещу поляците. Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов..

публикувано на 02.06.24 в 11:56
Виктория Томова

Виктория Томова приключи участието си на двойки на „Ролан Гарос“

Първата ракета на България при жените Виктория Томова приключи участието си на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис. 29-годишната българка и Магдалена Фрех (Полша) отстъпваха пред американките София Кенин и Бетани Матек-Сандс с 2:6, 1:4 в среща от първия кръг вчера. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след 54 минути на..

публикувано на 02.06.24 в 11:53
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо потвърди, че поема Фенербахче

Жозе Моуриньо е назначен за нов старши треньор на турския клуб Фенербахче. Португалският мениджър направи съобщението в събота в осемсекунден видео клип в официалния канал на клуба в социалната мрежа X. "Нека започнем нашето пътешествие заедно", каза 61-годишният специалист, който ще бъде представен на стадиона на Фенербахче по-късно днес...

публикувано на 02.06.24 в 10:39
Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс с 2:1

Флорида е на финал за Купа „Стенли“ втори пореден сезон

Отборът на Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс като домакин с 2:1 в шестия мач от финала на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Така тимът спечели серията с 4:2 успеха и за втори пореден сезон се класира за финала за Купа "Стенли". Сам Бенет в 20-ата минута и Владимир Тарасенко в 50-ата бяха точни за победителите. За..

публикувано на 02.06.24 в 09:43
Пет бронзови медала и два финала за наши борци в Румъния

Пет бронзови медала и два финала за наши борци в Румъния

Пет бронзови медала спечелиха българските състезатели в първия ден на турнира по борба за юноши и девойки в Румъния. Отличията взеха Никол Крумова след 7:1 срещу представителката на домакините Ана Ротару в категория до 53 кг, а Десислава Иванова беше още по-категорична като тушира полякинята Емилия Свержевска, след като губеше първата част с..

публикувано на 02.06.24 в 09:35
Благой Тодоров

Българин спечели сребро на стрелба с лък в Словения

Благой Тодоров спечели сребърен медал при кадетите до 18 години в категория рекърв на провеждащия се световен ранкинг турнир по стрелба с лък в Словения, съобщиха от българската федерация. В конкуренцията на 22 състезатели от 14 държави Тодоров завърши квалификацията с 615 точки, което му отреди осмо място, той пропусна 1/16-елиминациите и..

публикувано на 02.06.24 в 09:32
Новак Джокович

Джокович сломи Музети в най-късно завършилия мач на „Ролан Гарос“

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Сърбинът, който търси 25-и трофей от Големия шлем в кариерата си, се бори доста в студената и влажна съботна вечер на "Ролан Гарос", но успя да спечели срещу италианеца Лоренцо Музети със 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0 в..

публикувано на 02.06.24 в 09:26