Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП: Внасящите сами здравни вноски дължат по 26 лв. на месец

Снимка: БГНЕС

От 1 януари 2021 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски, дължат месечно по 26,00 лева, припомнят от Националната агенция за приходите.

Обикновено това са трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата.

Промяната е свързана с увеличението на минималния осигурителен доход от началото на тази година, който вече е 650 лв.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Горна Оряховица е уличен в конфликт на интереси

Антикорупционната комисия уличи кмета на Горна Оряховица Николай Рашков в конфликт на интереси, защото е продал общински имот на майка си. Миналото лято Рашков се явява на търг и фирмата му печели продажбата на общински имот за 613 хиляди лева в Горна Оряховица. Според заповедта на тогавашния кмет Добромир Добрев сумата е трябвало да бъде..

публикувано на 20.06.24 в 16:54

Двама данъчни инспектори в Кърджали са арестувани заради подозрения за корупция

Националната агенция за приходите потвърди за ареста на двама данъчни инспектори в Кърджали и заяви, че ще окаже пълно съдействие на МВР и прокуратурата. Това се посочва в позиция на изпълнителния директор на приходната агенция Румен Спецов, цитиран от пресцентъра ѝ.  Двамата служители са от сектор "Проверки" в града и са задържани за..

публикувано на 20.06.24 в 16:43
Павела Митова

Павела Митова: Експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат

Експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат. Това заяви пред БНР Павела Митова, депутат от ИТН, и уточни: " Ако той свършва своите задачи в уреденото време и по правилния начин, както са се разбрали политическите субекти предварително , не съм сигурна, че хоризонтът му трябва да бъде къс. ... Експертно правителство може да изкара и пълен..

публикувано на 20.06.24 в 16:36
Прошко Прошков

ГЕРБ-СДС поиска оставките на кмета на София и заместника му по транспорта

Заради обвяваната от съда за незаконна нова организация на движението в част от центъра на София общинските съветници от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на кмета на София Васил Терзиев и на неговия заместник по транспорта Илиян Павлов.  Окончателно: ВАС спря новата организация на движението в центъра на София По думите на Прошко Прошков колегите..

публикувано на 20.06.24 в 16:30
Борис Бонев

Борис Бонев: Въведената организация на движението в София от 2017 г. е незаконна

Столичната община ще въведе временна организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша" и ще възложи изработването нов генерален план за движението в София.  Окончателно: ВАС спря новата организация на движението в центъра на София Това ще бъдат действията след решението на Върховния административен съд, според което новата..

публикувано на 20.06.24 в 16:21

КЕВР анализира високите цени на балансиращата енергия

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) анализира възможните решения във връзка с екстремно високите цени на пазара на балансираща електроенергия.  До края на следващата седмица енергийният регулатор ще приеме решение, с което да бъде постигнат по-справедлив начин на разпределение на разходите за балансираща електроенергия между всички участници..

публикувано на 20.06.24 в 16:10

Двама мъже нападнаха с нож продавач в магазин в София

Двама мъже нападнаха с нож продавач в магазин в София. Те са успели да вземат малко над 150 лева и са избягали. По първоначална информация двамата мъже са нападнали възрастния човек, който е на 63 години минути преди 13:00 часа. Това е станало пред магазин в центъра на София.  Двама нападатели са заплашили с нож възрастния мъж и един от тях го е пробол..

публикувано на 20.06.24 в 15:45