Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистено е подвижното сметище по река Струма при Невестино

Снимка: БГНЕС

Почистено е подвижното сметище - натрупаните след пороите отпадъци, дънери на дървета и клони, при моста на река Струма под с. Невестино, казаха от Общината.

Почистването продължи повече от две седмици от екипи на общината.

При спадане на водите на реката ще започне и укрепването на изградения през 2003 г. мост на реката - снет от въоръжение от сапьорна част в Българската армия,  коментираха от администрацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Корнелия Нинова

Нинова към членовете на БСП: Не давайте партията на търговците!

С отворено писмо към социалистите лидерът на БСП Корнелия Нинова заявява, че поема отговорността за тежката загуба на изборите 2 в 1, заради което подава оставка, но предупреди, че идват тежки месеци и съветва социалистите да се стремят да не бъде отнето правото им на пряк избор на новия председател на БСП. Корнелия Нинова подава оставка..

публикувано на 13.06.24 в 15:52

По-висока ставка за топъл обяд, предоставян от 232 общини и райони

От първи юли започва изплащането на по-високата ставка за топъл обяд, предоставян от 232 общини и райони, които изпълняват проекти по Програма "Храни и основно материално подпомагане".  Стойността на една порция се увеличава на 3,64 лв. при 3,20 лв. до момента.  "Топъл обяд" достига до 70 хиляди души в затруднена ситуация, броят на потребителите по..

публикувано на 13.06.24 в 15:45
Проф. Галин Цоков

Повечето нарушения и пропуски в администрирането на учебната дейност в ЮЗУ са отстранени

Повечето нарушения и пропуски в администрирането на учебната дейност в Югозападния университет са отстранени, заяви в Благоевград министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Това е констатирала втората проверка на комисията от министерството, която беше разпоредена от прокуратурата в Благоевград.  Преди седмица е приключила втората..

публикувано на 13.06.24 в 15:44

ЕС одобри 9 млн. евро за модернизиране на противовъздушната отбрана на Молдова

Страните членки на ЕС одобриха помощ от 9 милиона евро за модернизиране на противовъздушната отбрана на Молдова. Мярката е в рамките на Европейския механизъм в подкрепа на мира и е в контекста на руската агресия срещу Украйна и хибридните действия на Москва срещу бившата съветска република. С парите ще бъдат финансирани прехващачи с малък обсег..

публикувано на 13.06.24 в 15:35
Д-р Валентин Димитров

Д-р Валентин Димитров печели конкурса за директор на "Пирогов"

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров печели конкурса за ръководния пост в спешната болница и ще я управлява за срок от още 3 години.  Това става ясно от информация за приключилата процедура, публикувана на сайта на здравното министерство.  Димитров беше единственият кандидат, допуснат до третия, финален етап на конкурса - интервю. Д-р..

публикувано на 13.06.24 в 15:31
Софийска опера

Софийската опера и балет открива Вагнеровия фестивал

Софийската опера и балет открива тазгодишния Вагнеров фестивал довечера с премиерния спектакъл "Лоенгрин". Режисьор е директорът на трупата – маестро акад. Пламен Карталов. В постановката ще участва и мъжкият хор на Българското национално радио. Това е осмото заглавие на Вагнер, което се поставя на сцената на Софийската опера и балет през..

публикувано на 13.06.24 в 15:23

Какви са местата на памет в съвременния голям град? А на забравата?

"Днес повече от всякога кризите се превръщат в новото нормално, което нарушава градската среда, преобръщайки наличното и третирайки го не като среда на развитие, а като средство за печалба. Зад споровете за различните видове наследство често се крият по-дълбоки политически несъгласия за настоящето, а и за бъдещото развитие на съвместния ни..

публикувано на 13.06.24 в 15:16