Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров на корта в Монте Карло днес, ако не вали пак

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силният дъжд в Монте Карло предизвика сериозни проблеми за организаторите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000, в който участва и най-добрият български тенисист Григор Димитров. Българинът трябваше да започне участието си на клея в Монако вчера с двубой от първия кръг срещу Ян-Ленард Щруф, но лошите атмосферни условия оставиха срещата за днес.

Ако времето позволява, то Димитров ще се изправи срещу германеца утре в третия мач на втория по големина корт. Двубоят на първата ракета на България започва след изиграването на срещите между Алберт Рамос-Виньолас и Яник Синер и Даниел Еванс срещу Душан Лайович (прекъснат при 6:3 в полза на британеца).

Само четири мача успяха да завършат вчера. Алехандро Давидович Фокина изхвърли 25-ия в света Алекс Де Минор след 6:4, 7:6 (3), Джон Милман надигра французина Юго Умбер с 6:3, 6:3, Аслан Карацев спря италианската сензация Лоренцо Музети след 6:3, 6:4, а отказване на Педро Портеро изпрати американеца Томи Пол във втория кръг.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Томаш

Александър Томаш: ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна.  Той отново коментира всичко актуални въпроси около отбора. "Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години и трудно се играе там във Варна...

публикувано на 27.09.24 в 12:56
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна във втория кръг в Пекин

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на силния турнир на твърда настилка от сериите УТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара.  Томова загуби от поставената под номер 15 Паула Бадоса (Испания) с 3:6, 2:6 за 86 минути.  Въпреки поражението, софиянката заработи 34500 долара и 35..

публикувано на 27.09.24 в 11:54

Строежът на ст. "Българска армия" започна с изкопни дейности

Строежът на стадион "Българска армия" в София започна със старта на изкопните дейности в съоръжението. Снощи след 20.00 часа, изпълнителят на втората фаза от строежа на бъдещия "армейски" дом разположи багери, фадроми, камиони и фургони на площадката в "Борисовата градина". Движението на техническите средства в парка ще се извършва, като се..

публикувано на 27.09.24 в 11:14
Британи Браун

Британи Браун победи олимпийската шампионка на 200 метра

Олимпийската шампионка от Кения Фейт Кипиегон спечели бягането на 1500 метра на новия женски турнир по лека атлетика "Атлос" в Ню Йорк, който се състоя за първи път. В същото време бронзовата медалистка от Париж Британи Браун победи олимпийската шампионка Габи Томас в бягането на 200 метра. Състезанието е създадено от предприемача Алексис..

публикувано на 27.09.24 в 11:02
Кръстан Кръстанов

Локомотив (Пд) привлече Кръстан Кръстанов

Кръстан Кръстанов ще играе през новия сезон в баскетболния Локомотив (Пловдив), съобщиха от клуба. "Терминаторът ще е черно-бял! Енергия, мощ, борба - добре дошъл на Кръстан Кръстанов в Локомотив Пловдив!", написаха пловдивчани. След дълги преговори “черно-белите” успяха да си осигурят услугите на стожера в подкошието Кръстан Кръстанов. Той е..

публикувано на 27.09.24 в 08:48
Балкан

Балкан надигра Берое като гост в контрола

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан спечели срещу Берое с 81:68 (22:8, 22:18, 17:26, 20:16) в контролна среща, изиграна в Стара Загора. Още след първите пет минути на двубоя ботевградчани поведоха с 14:5 и спечелиха първата четвърт с 22:8.  В средата на втората част Балкан вече имаше аванс от 20 точки  - 34:14, а на полувремето водеше с..

публикувано на 27.09.24 в 07:40
Наполи

Наполи стигна 1/8-финал за купата на Италия без проблеми

Отборът на Наполи се класира за осминафиналите на Купата на Италия по футбол, след като победи Палермо с убедителното 5:0. Успехът бе улеснен и от това, че сръбският нападател на сицилианския тим Альоша Васич бе изгонен с директен червен картон преди час игра и през по-голяма част от второто полувреме Палермо игра с човек по-малко на терена...

публикувано на 27.09.24 в 07:34