Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гълъб Донев: Всяка една правителствена антикризисна мярка ще бъде финансово обезпечена

Няма пари в бюджета за продължаване на съществуващите икономически мерки

Гълъб Донев, служебен социален министър
Снимка: БГНЕС

Всяка една антиковид мярка, която правителството обновява,  ще бъде съответно финансово обезпечена, заяви в предаването "Панорама" на БНТ служебният социален министър Гълъб Донев, но посочи, че  пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма.

"Ние ще направим всички възможно с малки преформатирания на мерките те да продължат. Всяка една мярка, която обявяваме, тя съответно ще бъде финансова обезпечена. Честно казано и директно казано, пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Още през март месец, когато започват трансформации и съответно пренасочване от различни пера - тогава още е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета, каквато не беше направена до последния момент".

"Ще направим всичко възможно с малки преформатирания на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика", посочи социалният министър.

Министър Донев каза още, че  туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени към "насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските ни курорти".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Известен британски актьор пострада след падане от театрална сцена

Известният английски актьор сър Иън Маккелън беше откаран в болница, след като падна от сцената в централен лондонски театър. 85-годишната звезда от „Властелинът на пръстените“ е участвал в бойна сцена по време на продукция по първите две части на Шекспировата пиеса „Хенри Четвърти“. Свидетели разказаха за медиите, че той е загубил равновесие на ръба..

публикувано на 18.06.24 в 02:51

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова. От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон. Стартът на планирания двугодишен основен ремонт на..

публикувано на 17.06.24 в 23:04
Роберта Мецола

Председателката на ЕП Роберта Мецола е внесла кандидатурата си за втори мандат

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола заяви на влизане на срещата на европейските лидери, че е внесла кандидатурата си за втори мандат начело на парламента. Европейските лидери обсъждат разпределението на висшите постове в ЕС Запитана дали е възможно председателката на Еврокомисията да бъде гласувана още на учредителното му..

публикувано на 17.06.24 в 22:59

Започва ремонт и модернизация на училище "Неофит Рилски" в луковитското село Дерманци

В обединеното училище " Неофит Рилски" в луковитското село  Дерманци започна основен ремонт и модернизация на сградата и учебната база. Средствата в размер на почти 2,5 милиона лева са осигурени по  Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на инвестицията е  модернизация на образователната среда и осигуряване на условия за..

публикувано на 17.06.24 в 22:43

В област Монтана откриха жътвената кампания с ритуал по стар български обичай

В област Монтана откриха жътвената кампания - в ъв Вълчедръм това стана с ритуал по стар български обичай. Местни земеделци споделиха, че очакват малко по-слаби добиви пшеница от миналата година. Старт на жътвената кампания в Монтанско Между 500 и 600 килограма средно от декар пшеница и ечемик очакват земеделски производители тази..

публикувано на 17.06.24 в 22:13

Предлагат въвеждането на еднодневна винетка

С промени в  Закона за движение по пътищата се предлага въвеждането на еднодневна винетка. Проектът за промени е публикуван за обществено обсъждане от вносителя - Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Цели се въвеждане на задължително диференциране на пътните такси според екологичните характеристики на превозните средства...

публикувано на 17.06.24 в 21:48

За лозарите: По 5 млн. лв. годишно до 2029-та финансова помощ за растителна защита

Производителите на винено и десертно грозде ще получат финансова подкрепа от 5 милиона лева за борба с вредители по лозята, реши Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие". В следващите 5 години лозарите ще получат по тази схема 30 млн. лева. Схемата за подпомагане е нотифицирана пред Европейската комисия преди дни, срокът ѝ на прилагане е до..

публикувано на 17.06.24 в 21:31