Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал продължава похода си към 14-та титла от "Ролан Гарос"

Рафаел Надал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Испанецът Рафаел Надал продължава похода към рекордна 14-а титла на Ролан Гарос.

 Краля на клея се класира на полуфиналите след победа над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 4:6, 6:4, 6:0 за 2:48 часа игра.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Линой Ашрам

Олимпийската шампионка Линой Ашрам в ново амплоа – влезе в танцовото шоу "Танци със звездите"

Любителите на телевизионните реалити формати и танцуващите почти само "по телевизора" израелци вече имат нов кумир. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Линой Ашрам, която сега е и една от треньорките на израелския олимпийски отбор, влезе в ново амплоа – на танцьорка. Партньор на студентката в спортната академия на Израел е Рафаел..

публикувано на 05.06.24 в 11:45
Карлос Алкарас

Алкарас си осигури полуфинал срещу Синер на "Ролан Гарос"

Испанецът Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж и си осигури двубой с новия лидер в световната ранглиста Яник Синер (Италия), който по-рано отстрани Григор Димитров с 6:2, 6:4 и 7:6. Поставеният под номер 3 в схемата Алкарас спечели четвъртфинала си срещу гърка Стефанос Циципас в три сета - 6:3,..

публикувано на 05.06.24 в 07:45
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Бяхме дисциплинирани в дефанзивен план

Селекционерът на националния ни футболен отбор Илиан Илиев записа пети мач начело на тима. Резутатите от петте мача са една победа и четири равенства. Последното бе снощи - 0:0 при гостуването на Румъния в първата от двете юнски контроли.  "Първо, което искахме и го работихме на Бояна, е да сме изключително дисциплинирани в дефанзивен план...

публикувано на 05.06.24 в 07:20
Румъния - България - 0:0

Националният ни отбор записа нулево равенство срещу Румъния, вратарят Дюлгеров спаси дузпа

Националните отбори на Румъния и България завършиха 0:0 в контролна среща, която се игра на стадион "Стяуа" в Букурещ. Това беше пети мач на селекционера Илиан Илиев и четвърто равенство, като все още лъвовете не са претърпели поражение в този период. Вратарят Иван Дюлгеров има огромна заслуга за равенството, след като пет минути след началото на..

публикувано на 04.06.24 в 23:43

Националката Никол Тодорова и световната шампионка за девойки Ванеса Емилова с участие в МТ за приз „Мария Петрова“

Състезателката от националния ни отбор по художествена гимнастика за жени (индивидуално) Никол Тодорова, световната шампионка с ансамбъл (девойки) за 2023 година Ванеса Емилова, световната вицешампионка с ансамбъл (девойки) за  2021 година  Гергана Трендафилова и представителката на националния отбор (девойки) Мая Пенева са сред заявените..

публикувано на 04.06.24 в 23:08
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова приключи участието си на тенис турнира в Бари

Националката на България за "Били Джийн Къп" Изабелла Шиникова отпадна от турнира по тенис от сериите УТА 125 на клей в Бари, Италия. В среща от първия кръг българката, която влезе в основната схема като "щастлива губеща", отстъпи срещу Ан Ли с 1:6, 4:6. В първия сет 32-годишната Шиникова допусна два пробива и изостана в резултата.  Във втората част..

публикувано на 04.06.24 в 20:09
Българският отбор на сабя в състав Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова стана европейски шампион на сабя

Българският отбор на сабя е европейски шампион за жени до 23 години

Българският отбор на сабя в състав Йоана Илиева, Белослава Иванова, Калина Атанасова и Емма Нейкова стана европейски шампион за жени до 23 години на първенството на Стария континент в Анталия (Турция).  Състезателките, водени от националния треньор Ивайло Воденов, показаха завидна психика и увереност, играха със самочувствие и не оставиха съмнение, че..

публикувано на 04.06.24 в 20:08