Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчини след изравнения рекорд: В отбора ни всеки е първи избор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Италия Роберто Манчини бе повече от доволен след успеха с 1:0 над Уелс. С него „Скуадра адзура“ спечели убедително Група А на Евро 2020 и изравни брадат рекорд. Италия записа 30 поредни мача без загуба, за да изравни постижението на легендарния Виторио Поцо в периода 1935-1939.

„Виторио Поцо също така е спечелил доста трофеи, така че нашият състав все още изостава от това ниво. Всеки, който стигне осминафиналите, може да спечели Европейското първенство, това е сигурно. Всеки мач е труден. Не бива да си мислим, че можем да спечелим всеки двубой, нито да приемаме каквото и да било за даденост. Благодарим на хората в Рим за всичко, което направиха за нас, и дано всички се върнат към това да изпитват удоволствие”, коментира Манчини след мача.

Добрата серия на водения от Манчини отбор започна на 10 октомври 20189 година при равенството 1:1 срещу Украйна в приятелски мач. След това „Скуадрата“ записа 25 успеха и 5 равенства. Отделно италианците са в серия от 11 поредни победи и голова разлика 32:0.

“Нямаше как да се справим по-добре, освен да бяхме отбелязали повече голове“, каза Манчини след успеха над Уелс. „Не беше лесно, времето беше доста горещо, а мачът - много физически, така че момчетата се справиха наистина добре. Важно е идентичността на тима да остане същата, тъй като смяната на трима-четирима играчи не бива да прави никаква разлика. Всички те знаят какво да правят и крайният продукт не се променя. Днес всички показаха, че тук всеки футболист е първи избор. Дори не беше задължително да победим, което ни затрудни по отношение на манталитета, но така или иначе се борехме за успеха, което показва толкова много“, добави селекционерът на Италия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Алкарас

Шампионът Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Миналогодишният шампион победи след обрат с 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2 Франсис Тиафо.  Под покрива на централния корт испанецът и американецът изиграха много равностоен двубой с множество красиви разигравания. В петия сет Алкарас постигна два пробива и..

публикувано на 05.07.24 в 20:22
андо Норис

Ландо Норис даде най-добро време и във втората свободна тренировка

Британецът Ландо Норис беше най-бърз и във втората свободна тренировка, след като спечели първата, преди Гран при на Великобритания във Формула 1. Пилотът на Макларън направи най-добра обиколка на легендарната писта "Силвърстоун", дълга 5.891 километра, за 1:26.549 минути. Съотборникът му Оскар Пиастри остана на втора позиция, на 0.331 секунди зад..

публикувано на 05.07.24 в 20:18
Томислав Стипич

ЦСКА София спечели и последната си контрола в Банско

ЦСКА София се наложи с 1:0 над сръбския Раднички (Ниш) в последната контрола на тима от подготовката в Банско.  Единственото попадения в срещата бе дело на Марк-Емилио Папазов в 83-ата минута. Първите 30 минути на двубоя предложиха равностойна игра, а действията се развиваха предимно в средата на терена. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка, а..

публикувано на 05.07.24 в 20:14

Максим Манолов спечели втори бронз на Европейското първенство по плуване за юноши

Максим Манолов спечели втори бронзов медал на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс, Литва.   Манолов се качи на почетната стълбичка в дисциплината 200 метра бруст, а преди два дни бе трети и на 50 метра бруст.   Във финала на 200-те метра българинът финишира за време 2:12.89 минути и отстъпи само на 16-годишния представител..

публикувано на 05.07.24 в 20:08
Никола Цолов

Никола Цолов влезе в топ 10 в квалификацията на "Силвърстоун"

Никола Цолов се класира осми в квалификацията на седмия кръг от шампионата на Формула 3 на пистата Силвърстоун. Надпреварите и този уикенд са част от поддържащата програма на световния шампионат на Формула 1. В сутрешната тренировка валеше. Никола Цолов се нареди трети в сесията, на 0,397 секунди от най-бързия в нея Макс Естерсън. Следобед пистата бе..

публикувано на 05.07.24 в 20:02
Никола Цолов

Цолов трети в тренировката на мократа "Силвърстоун"

Никола Цолов даде трето време в свободната тренировка преди седмия състезателен уикенд за сезона във Формула 3, който се провежда на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания. Подготвителната сесия на британското трасе започна при условията на изсъхваща писта, която в средата на 45-минутната тренировка почти изсъхна достатъчно, за да могат пилотите да..

публикувано на 05.07.24 в 12:25
Джесика Пегула

Джесика Пегула отпадна от Откритото първенство на Великобритания

Петата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Пегула претърпя поражение от отстранилата по-рано на турнира в Лондон и Виктория Томова китайка Синю Ван с 4:6, 7:6(9), 1:6 за два часа и 12 минути игра. Ван пласира 38 печеливши удара, комбинирани с 33 непредизвикани грешки на..

публикувано на 04.07.24 в 20:10