Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо иска Серхио Рамос в Рома

Серхио Рамос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият защитник на футболния Реал (Мадрид ) Серхио Рамос може да продължи кариерата си в Италия, съобщава местното издание Sport Mediaset. Наставникът на Рома Жозе Моуриньо настоява за привличането на испанския ветеран.

Рома е готов да предложи на Рамос двегодишен контракт и заплата в размер на 7.5 млн. евро на сезон. Футболистът със сигурност няма да бърза с решението си, тъй като интерес към него не липсва.

Вариант за него е и богатият френски клуб Пари Сен Жермен, където се подвизават неговите бивши съотборници Кейлор Навас и Анхел Ди Мария, както и негови сънародници от Испания. Рамос е впечатлен и от това, че треньорът на отбора Маурисио Почетино говори испански език. Андалусиецът започна на "Сантяго Бернабеу" като краен бранител, но именно при Жозе Моуриньо през 2010 г. се премести в центъра на отбраната. Серхио Рамос е изиграл 16 сезона в Реал (Мадрид) и си тръгва с богата колекция от титли. Само Пако Генто е спечелил повече титли от него с фланелката на Реал (Мадрид) - общо 22. От тях 4 в Шампионската лига, 4 клубни световни купи, 5 шампионски титли на Испания, 4 испански супер купи, 3 европейски супер купи и 2 купи на краля.

В годините си на играч на Реал той беше номиниран за Златната топка на шест пъти, беше избран за един от десетте най-добри централни защитници в историята на футбола и беше включен в идеалните единадесет от последното десетилетие, което започна с успехите, постигнати с испанския отбор, с който той е двукратен европейски шампион и световен шампион.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Олимпийските медалисти на Пловдив

Представиха книга за олимпийските шампиони на Пловдив

В Камерната зала на Драматичен театър Пловдив беше представена книгата "Мечтанието", която е посветена на олимпийските шампиони на Пловдив. Представянето на книгата беше част от фестивала "Сцена на кръстопът", който приключи вчера.  Автори са известният спортен журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, който също е журналист.  В книгата..

публикувано на 28.09.24 в 15:56
Любомир Ганев

Любомир Ганев остава начело на българския волейбол

Любомир Ганев остава президент на Българската федерация по волейбол и през следващите 4 години. Това реши Общото събрание на БФВ, което се проведе днес в столичната зала “Витоша”. Любо Ганев спечели битката с мнозинство - 103 гласа, пред съперника си за поста Иван Сеферинов.      За първи вицепрезидент на БФВ бе избран Петър Кънев. Втори..

публикувано на 28.09.24 в 15:31
Яник Синер

Синер изненадан от искане за дисквалификацията му

Решението на Световната антидопингова агенция (УАДА) да поиска дисквалификацията на световния номер 1 в тениса италианец Яник Синер изненада спортиста. Това каза той на пресконференция. По-рано УАДА обяви, че ще поиска дисквалификацията на Синер пред Спортния арбитражен съд (КАС) за нарушаване на антидопинговите правила. Организацията очаква..

публикувано на 28.09.24 в 15:29
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне. "Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент, в който комуникирам с отбора, почувствах амбицията и знанията на хората, които движат този..

публикувано на 28.09.24 в 12:54
Джон Спероу

Джон Спероу става президент и главен изпълнителен директор на волейбола в САЩ

Известният треньор Джон Спероу ще бъде президент и главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол (USA Volleyball), считано от 1 октомври. Преди да стане 8-ият главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол, Спероу беше старши треньор на националния отбор на САЩ от 2013 година и е част от ръководството на отбора..

публикувано на 28.09.24 в 11:50
Георги Иванов

Георги Иванов: Ако Спартак (Вн) и Локо (Пд) се откажат по средата на сезона, това ще създаде проблеми на цялото първенство

Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю, в което засегна актуални теми. Според Гонзо централата няма никаква вина относно проблемите с терените по родните стадиони. Бившият нападател е на мнение, че евентуалното отказване от Пъпва лига  на Спартак (Варна) и Локомотив (Пловдив) ще създаде проблеми на шампионата. Иванов бе на посещение в село Кочан,..

публикувано на 28.09.24 в 11:43
Николай Грязин

Грязин води в WRC2 след първия ден на рали Чили

Българският пилот Николай Грязин (Ситроен) завърши първия ден от рали „Чили” на първо място в категорията WRC2 и на десето място в генералното класиране. Николай е един от претендентите за световната титла в WRC2, а втори в края на деня, на 10,2 секунди от него остана лидерът в класирането в битката за титлата Оливър Солберг (Шкода). Грязин поведе от..

публикувано на 28.09.24 в 11:16