Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дело за шпионаж срещу лидер на политическа партия влиза в съда

| обновено на 23.06.21 в 11:51
Снимка: БГНЕС

Делото за шпионаж срещу лидер на политическа партия влиза в съда. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Н. М. – лидер на политическа партия, съобщиха днес от държавното обвинение.

По информация на „Хоризонт“ това е Николай Малинов.

От спецобвинението информират, че в рамките на разследването, което започна през септември 2019 година, са били проведени множество процесуално-следствени действия и са били събрани относими към предмета на доказване справки и документи. 

Малко след като стана обвиняем, Малинов отиде до Москва, за да получи орден от президента Владимир Путин.

Разрешение за това му даде спецсъдията Андон Миталов, който няколко месеца по-късно стана първият български гражданин, санкциониран от Вашингтон заради данни за корупция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Николай Малинов бе отличен от руския президент Владимир Путин с орден „Дружба“ на церемония днес в Кремъл.

Цaцapoв иcкa пpoвepкa на cъдията, пycнaл в Pycия разследвания за шпионаж Maлинoв

Прокуратурата поиска от Инспектората към Висшия съдебен съвет да провери и евентуално да санкционира съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов, защото разрешил на председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов да пътува до..

обновено на 04.11.19 в 17:50
ВИЖТЕ ОЩЕ
Макет на крепостта, патриаршеската резиденция и базиликата в Дръстър.

Силистра е домакин на 62-рата Национална конференция на археолозите в България

От 4 до 8 юни Силистра ще е домакин на 62-рата Национална конференция на археолозите в България.  Ще бъдат изнесени 20 доклада за най-значимите археологически проучвания, които се правят в последните години. Във форума ще участват и учени от Румъния...

публикувано на 03.06.24 в 14:49

Трима младежи са в реанимация след катастрофа на пътя Лом - Козлодуй

Мъж на 27 години от Козлодуй е в реанимация на болницата в Лом, с опасност за живота след катастрофа. Трима пътници са пострадали при пътно-транспортно произшествие, което е станало снощи, след като са самокатастрофирали с автомобил . Трима души..

публикувано на 03.06.24 в 14:29

БЛС: Основните възнаграждения на медиците да са обвързани със средната заплата

Българският лекарски съюз предлага основните възнаграждения на медиците да бъдат обвързани със средната работна заплата за страната. Това каза пред журналисти председателят на организацията Иван Маджаров. Той посочи, че по този начин се определят..

публикувано на 03.06.24 в 14:04
Архимандрит Дионисий

Архимандрит Дионисий не е получил уведомление от Светия синод, че ще участва в подготовката за избор на патриарх

Никой не ми се е обадил официално, нито съм получил писмено уведомление.  Така архимандрит Дионисий коментира п оявилата се информация, че на последното си заседание Св. Синод на БПЦ го е избрал за помощник на Западноевропейския митрополит..

публикувано на 03.06.24 в 13:34

Близо 600 000 бюлетини за вота 2 в 1 пристигнаха в Благоевград

Близо 600 000 бюлетини за предстоящите избори на 9 юни, както и протоколите за попълване на резултатите от двата вота, пристигнаха под полицейска охрана в Благоевград.  В присъствието на областния управител и председателя на РИК бяха премахнати..

публикувано на 03.06.24 в 13:28
Кольо Колев

Кольо Колев: Около 400 хиляди избиратели не са решили за кого ще гласуват

Около 400 хиляди избиратели не са решили за кого ще гласуват . Това каза пред БНР социологът от "Медиана" Кольо Колев, който коментира резултатите от последното проучване на общественото мнение, което агенцията публикува на 2-ри юни.  *..

публикувано на 03.06.24 в 13:22
Президентът Румен Радев удостои с орден

Президентът удостои с орден "Стара планина" първа степен Иван Николов от Босилеград

Президентът Румен Радев удостои с орден "Стара планина" първа степен лидера на българското национално малцинство в Сърбия, общественик, публицист, писател, изследовател и правозащитник Иван Николов. Председателят на Културно-информационния..

публикувано на 03.06.24 в 13:20