Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия и Аржентина ще играят в памет на Марадона

Диего Марадона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският шампион Италия и победителят в Копа Америка Аржентина планират да изиграят приятелски мач в памет на Диего Марадона. Преговорите са в начална фаза, а идеята е двубоят да се състои в Неапол през следващата година.

Две от големите футболни сили играха за последно в южния италиански град на полуфиналите на Мондиал 1990, когато Марадона изведе Аржентина до победа с 2:1, а немалка част от феновете по трибуните на “Сан Паоло” подкрепяха “гаучосите” заради легендата на Наполи. 

След смъртта на Марадона през миналата година стадионът вече носи неговото име.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир в Инсбрук

Най-добрият атлет на България за 2023 година Божидар Саръбоюков направи сериозна стъпка към участие на Европейското първенство и на Олимпийските игри в Париж с резултат над 8 метра в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Инсбрук (Австрия). Саръбоюков постигна 8.04 в центъра на столицата на Зимните олимпийски игри през 1964-а и 1976-а на сектор..

публикувано на 19.05.24 в 15:15
Габреиела Димитрова

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното по джудо

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното първенство по джудо за мъже и за жени в Абу Даби (ОАЕ). Българката почиваше на старта в категория до 52 килограма, а във втория кръг отстъпи с "ипон" пред швейцарката Бинта Ндиае. Утре българското участие на шампионата продължава със схватките на Ивелина Илиева (57 кг), Янислав Герчев (66 кг) и..

публикувано на 19.05.24 в 15:11

България 10-а отборно на Световната купа по фехтовка

Тимът на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова завърши на десето място в отборната надпревара на Световната купа по фехтовка на сабя за жени, която се състоя в зала „Колодрума“ в Пловдив.  В конкуренцията на още 15 отбора, българският тим стартира с двубой срещу представителките на Испания, които обаче се оказаха..

публикувано на 19.05.24 в 15:07
Маратон на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници в Маратона на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници стартираха в различните дистанции на Маратона на приятелството в Плевен, който се състоя днес за десети път. Те са от над 17 националности, каза Станимира Георгиева от "Айс Опън", съорганизатор на спортното събитие.  Около 290 са само записалите се в дисциплините – класически маратон (42.2 км), полумаратон (21,2..

публикувано на 19.05.24 в 11:31
Акани Симбине

Южноафриканецът Симбине с най-добро време за сезона на 100 метра

Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите на Атланта Сити с рекордното за сезона в леката атлетика време 9.90 секунди. Американецът Ноа Лайлс пък завърши на първото място в нетрадиционната дисциплина 150 метра. Симбине завърши спринта с десета от секундата пред кениеца Фърдинанд Оманяла, а американецът Кендал..

публикувано на 19.05.24 в 10:18
Алавес - Хетафе

И Алавес победи Хетафе

Футболистите на Алавес нанесоха четвърта поредна загуба на гостуващия Хетафе в мач от предпоследния 37-и кръг на испанското първенство, като го надиграха с 1:0. Срещата бе без особено значение и за двата отбора, които не се борят за нищо и се намират комфортно в средата на класирането. Единственото попадение отбеляза Карлос Висенте още в 12-ата..

публикувано на 19.05.24 в 07:53
Лече - Аталанта

Аталанта си осигури място в ШЛ, Милан загуби в Торино

Аталанта победи с 2:0 като гост Лече в мач от предпоследния 37-и кръг на италианското футболно първенство. Така тимът от Бергамо събра 66 точки и си осигури не само участие в Шампионската лига през следващия сезон, но и се приближи само на точка от топ 3. Аталанта имаше инициативата през първото полувреме, но не успя да стигне до гол. Все пак..

публикувано на 19.05.24 в 07:43